w shin rekrutacja się udała, ale zobaczymy jakim kosztem :? więc inni też próbują
Zobaczymy czy casting będzie też np. w IFK, -kan, Tezuka, Oyama itd. :roll:
W IFK nie ma i nie będzie żadnych castingów. Jeśli ktoś chce do nas przystąpic zapraszamy, ale zasady są jasne i jednakowe dla każdego, a można je znaleźc na naszej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Lepiej robic casting niz akwizycje. W IFK jest sito na starcie, wiec sie do kastingu nikt nie pali. I dobrze, bo z travellersami jest zawsze jakis problem.
Akwizycje od jakiegos czasu robi Kan, poprzez - zapraszanie innych organizacji do "wspolpracy", do "wspolnych przedsiewziec", zawodow, itp. Podbudowane jest to propaganda o szacunku i zainteresowaniu...
Takie jest moje zdanie, ale nie jest to opinia tylko teza, ktora moge konkretami uzasadnic.
Wiec Shu Lien - mie rob akwizycji, zostaw to innym, tym co sie lepiej na tym znaja... no i skup sie na sobie, bo ci co sie na zewnnatrz rozgladaja za wiele, to daja sygnal, ze maja jakis powazny deficyt i chca go na gwalt uzupelnic.
Prawda jest taka, ze polska organizacja kan nie ma za wiele do zaproponowania. Na miedzynarodowej arenie zawodniczo nie istnieje, a w zwiazku z tym ich "mysl szkoleniowa" ma mniej wiecej taka sama renome.
Wiec ja sie pytam, gdzie tu jest pole do wspolpracy? Uczyc sie od kogos, kto nie ma wynikow - jezdzac na jego seminaria knockdown to strata czasu, z drugiej strony udostepniac swoja wiedze i wyniki ludziom z zewnatrz - bez sensu. Wiec o to tutaj chodzi?
O lepsze samopoczucie, ugranie nastepnych kilku klubow, ktore roztopia sie w przecietnosci? czy o polskie "kupa mosci panowie?
Historia Drewniaka to sie nadaje na rekord Guinessa. Facet powinien dostac Nobla w dziedzinie manipulacji masami.
dwie rzeczy- jsli AD jest genialny manipulator to co myslec o manipulowanej reszcie? Slepa, glucha i niemyslaca. ale tak nie jest. AD to zaden geniusz. Wszyscy ostatnio pozyskani dobrze o tym od lat wiedza, ale to jeszcze gorzej o nich swiadczy i o tym co przez ostatnie dwie-trzy dekady w organizacji AD robili.
Jakos nikt nie jest skory zeby sie z tych dwudziestu lat tlumaczyc.
Organizmy ktore potrafia przez wiekszosc swojego zycia funkcjinowac w bagnie to zazwyczaj sa pijawki, jesli zmienia bagno na jezioro to czy stana sie nazajutrz rybami? Watpie.
tylko niech mi sie nikt nie odzywa ze nazwalem kogos pijawka.