Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stało się ! rozłam w IKO 1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
333 odpowiedzi w tym temacie

budo_sandokan100
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 425 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Stało się ! rozłam w IKO 1
ale to nie temat o kan -róbcie co chcecie ale cienko to widze .Temat dotyczy nowego shin w Polsce i to mój sensei go współtworzy.
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Jarek Rogala to bardzo dobry wybór.
Fajne obozy robił z nim i Piotrowskim Klub Rickard :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_monk24
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To jest rewolta betonu. Chlopy po czterdziestce - a tych na liscie jest wiekszosc szukaja stabilizacji, a nie rewolucyjnych zmian. Przespali swoj czas i na nic juz ich nie stac. To zalosne.

to jest dobre i z tym się zgadzam :-)
  • 0

budo_sandokan100
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 425 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To jest rewolta betonu. Chlopy po czterdziestce - a tych na liscie jest wiekszosc szukaja stabilizacji, a nie rewolucyjnych zmian. Przespali swoj czas i na nic juz ich nie stac. To zalosne.

I co w tym złego czy komuś robią tym krzywdę :?: lepiej póżno niż wcale trzeba liczyć,że coś fajne uda się im stworzyć i obecnie są największą opozycja dla drewniaka i napewno pójda za nimi inni kwsetia czasu i przełom 2010/11 może być decydujący
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

I co w tym złego czy komuś robią tym krzywdę :?: lepiej póżno niż wcale trzeba liczyć,że coś fajne uda się im stworzyć i obecnie są największą opozycja dla drewniaka i napewno pójda za nimi inni kwsetia czasu i przełom 2010/11 może być decydujący

Oby bylo jak prorokujesz. Kazde cokolwiek jest lepsze od wyczynow Nikodema Dyzmy Polskiego Karate.
  • 0

budo_bse
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dla ułatwienia Romanowicz jestem w tej samej federacji co Ty.
Te zmiany które są wprowadzane obserwowałem w czasach studiów kiedy trenowałem Oyama karate.Teraz to samo robi kan.Ludzie z klubu Oyama w którym trenowałem potrafili walczyć w knockdown i na zasadach zbliżonych do K1. A że na tym polu jest jescze dużo do zrobienia to pokazały jasno MP K1 Rules :( Co do wymienionego przez Ciebie zawodnika mi osobiście podoba się sposób w jaki walczy.
  • 0

budo_monk24
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To nie nowe kluby przystąpiły do Shin, tylko kluby zrzeszone w Polskim Zrzeszeniu Karate Kyokushin, teraz już jestem pewien, że PZKK to piąta kolumna w polskim Shin :(
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To nie nowe kluby przystąpiły do Shin, tylko kluby zrzeszone w Polskim Zrzeszeniu Karate Kyokushin, teraz już jestem pewien, że PZKK to piąta kolumna w polskim Shin :(

ciekawe czy jak negocjowali przystapienie to ktos im zadal proste pytanie, dlaczego chca przystapic, co chca osiagnac i jakie sa motywy dalszego dzialania... mysle ze to sie nei wydarzylo, bo ilosc "glow" przeslonila obraz przyszlosci.

Ze swojego doswiadczenia wiem, ze wedrujace kluby to zakalec w swiecie karate. Wiecej kreuja problemow niz z nich pozytku. No i z racji wnoszonego wiana maja od razu wymagania. W Polskim IFK kazdy nowy klub ma status uczestnika-obserwatora, a dopiero po roku czasu, przez wiekszosciowe glosowanie jest traktowany jako uczestnik-decydent.
Generalnie wpuszczenie duzej ilosci klubow z zewnatrz, ktore reprezentuja jakby nie bylo kontestacje betonu, ale za to betonowo jednomyslna jest ryzykiem i ostatecznie bledem. Nic nie stanie na przeszkodzie, zeby demokratycznie tych co byli w organizacji odsunac od zarzadzania albo nawet wyrzucic z organizacji.
TO bedzie polityka przejecia szyldu. Bedzie sie to ciekawie ogladalo.
  • 0

budo_monk24
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Generalnie wpuszczenie duzej ilosci klubow z zewnatrz, ktore reprezentuja jakby nie bylo kontestacje betonu, ale za to betonowo jednomyslna jest ryzykiem i ostatecznie bledem. Nic nie stanie na przeszkodzie, zeby demokratycznie tych co byli w organizacji odsunac od zarzadzania albo nawet wyrzucic z organizacji.
TO bedzie polityka przejecia szyldu. Bedzie sie to ciekawie ogladalo.

dobre :wink:
  • 0

budo_monk24
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

----- Original Message -----
From: Polish Kyokushin
To: ..Polish.Kyokushin
Sent: Sunday, July 11, 2010 4:49 AM
Subject: Zaproszenie na Zebranie kierowników ośrodków na AWF w Krakowie dnia 23 lipca godzina 20.00

Z A P R O S Z E N I E

Polska Organizacja Kyokushinkai zaprasza wszystkich kierowników ośrodków jako uprawnionych członków naszej organizacji na Zebranie, które odbędzie się w czasie Wschodnioeuropejskiego obozu w sali wykładowej AWF w Krakowie w dniu 23 lipca (piątek) o godzinie 20.00. Przyjezdnym postaramy się zapewnić noclegi. Prosimy o potwierdzenie udziału.

Głównym tematem Zebrania będzie nakreślenie długofalowej polityki mogącej wzmocnić naszą organizację oraz nie dać się wykorzystywać do rozwoju pączkujących organizacji Kyokushin. Musimy także wykorzystać doświadczenie zdobyte w czasie 2 lat obrony przed podziałem organizacji aby kolejny pucz nie mógł mieć miejsca.

Musimy rozważyć jak zabliźnić organizacyjną ranę po 11 ośrodkach, które odeszły i znaleźć lojalnych zastępców. Potrzebne będzie obudzenie do działania niektórych ośrodków, które nie uczestniczą w stałym podnoszeniu poziomu Kyokushin jako sztuki walki i stylu działania.

Pragnę także w czasie Zebrania osobiście podziękować wszystkim kierownikom ośrodków za zbiorową mądrość i zaufanie, dzięki którym zwyciężyła jedność.

Łączę pozdrowienia.

Osu,

Shihan Andrzej Drewniak

Polska Organizacja Kyokushinkai

Co to jest? Sekta się rozpada ?
  • 0

budo_sandokan100
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 425 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jaka sekta :?:
  • 0

budo_shindojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 573 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W sumie to spełniamy wszystkie przesłanki, żebyśmy mogli być traktowani jak sekta. Nosimy dziwne stroje, wykonujemy dziwne ceremonie i na czele stoi guru / którego my nazywamy sensei , shihan etc. /
No pachnie sektą na kilometr. :wink:
  • 0

budo_sandokan100
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 425 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powaga masz GURU :) ja mam tylko trenra II klasy, który nas szkoli :)
  • 0

budo_monk24
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 80 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wali się IKO Kyokushinkaikan, albo jak kto woli Matsui Group w Polsce, a szczury uciekają z tonącego okrętu :?
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wali się IKO Kyokushinkaikan, albo jak kto woli Matsui Group w Polsce, a szczury uciekają z tonącego okrętu :?

ten okret mial od poczatku wady konstrukcyjne i skorumpowane nieprofesjonalne dowodztwo, a le tak to jest jak sie za bardzo wielkimi ideami twarz wyciera. Niestety przewazajaca czesc zalogi jakos nie chciala tego dostrzegac, wiec sie budza jak woda siega po szyje i nogi grunt traca.
  • 0

budo_puciu
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 91 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem tylko czytelnikiem tego forum i bardzo proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych. Przed wysłaniem posta dobrze jest jeszcze raz go przeczytać i poprawić. "Będziemy dążyć do doskonałości porzucając inne pragnienia" - stosujmy tą zasadę w każdym przypadku. Osu !!!
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem tylko czytelnikiem tego forum i bardzo proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych. Przed wysłaniem posta dobrze jest jeszcze raz go przeczytać i poprawić. "Będziemy dążyć do doskonałości porzucając inne pragnienia" - stosujmy tą zasadę w każdym przypadku. Osu !!!

to kolega ciagle w szkole? nie na wakacjach?
  • 0

budo_shindojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 573 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Puciu...rozwaliłeś mnie swoim postem. :D
A humor z rana miałem kiepski. Dziękuję.
Czy ktoś z Kolegów brał udział w zakończonym właśnie krakowskim obozie IKO Matsui?
Ciekaw jestem jak wyglądały treningi?
Który z elementów składowych karate / kihon, kata, ido geiko, kumite / dominował podczas zajęć?
Pozdrawiam.
  • 0

budo_quelq'un
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 664 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja bylem na krakowskim obozie. :)
  • 0

budo_romanowicz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1485 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Jesli brał w nim udział to już chyba nie kolega :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024