Długość palców a ilość testosteronu w czasie rozwoju płodu
Napisano Ponad rok temu
A wiec uwaza on ze dlugosc palcow u reki jest rozna w zaleznosci ilosci estrogenu a testosteronu w czasie rozwoju plodu. U ludzi u ktorych przewazal testosteron palec serdeczny jest dluzszy od wskazujacego a u ludzi z wieksza iloscia estrogenu na odwrot (to taki bardzo ogolny zarys tej teori). Uwaza ze sposrod mezczyzn ktorzy sa sportowcami mozna wytypowac zwyciezce na podstawie tych badan (u niego sporej liczby dokladnijszych obliczen)(co tez udalo mu sie w programie przy wyscigu sportowcow z tej samej klasy sportowej w biegu na 100m). Uczony ten tez zajmuje sie szukaniem ''talentow'' w zjazdach alpejskich (z tego co dobrze pamietam i dobrze uslyszalem).
A wiec wieksza ilosc
testosteronu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
estrogenu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To tak ogolnie o co chodzilo w programie.
Zetkneliscie sie juz z ta teoria?
Jak dlugie wy macie palce w stosunku do siebie?
(jak ogladalem lapy kolezanek i kolegow to ta teoria w wiekszosci sie sprawdzila)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i chuj, mam krzywe i rowne
acha i wszytsko jasne
Napisano Ponad rok temu
Niech się lepiej ten uczony zajmie szukaniem lekarstwa na raka albo rozwiązaniem problemu światowego głodu.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam serdeczny dłuższy, ale uważam, że takie teorie są o kant dupy potłuc. :wink:
powiedział jet, poprawiając stanik
Napisano Ponad rok temu
Noite, pożyczysz mi kilka swoich? Moje mają za małe miseczki.powiedział jet, poprawiając stanik
Napisano Ponad rok temu
Noite, pożyczysz mi kilka swoich? Moje mają za małe miseczki.
to po co kupujesz za małe? czy rodzice nie znają twojego rozmiaru?
Napisano Ponad rok temu
Wiec czemu ty twierdzisz ze o kant dupy?
Bo niby wychodzi ze wiecej estrogenu i ciebi bylo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wg twojego opisu więcej testosteronu, nie estrogenu. :wink:Bo niby wychodzi ze wiecej estrogenu i ciebi bylo? :-) :-)
Bo to jak sobie radzisz w życiu to być może w 10% uwarunkowania, a w 90% praca nad samym sobą. :wink:ale on to uzasadnial w jakims tam sposob ze przy rozwoju plodu ble ble ble...
Wiec czemu ty twierdzisz ze o kant dupy?
Napisano Ponad rok temu
Wg twojego opisu więcej testosteronu, nie estrogenu. :wink:Bo niby wychodzi ze wiecej estrogenu i ciebi bylo? :-) :-)
samym sobą. :wink:
Eee no tak pomylilo mi sie
I zgadzam sie z tym ze 90% to praca (jak kto sobie radzi).
Ale jakies zdzblo prawdy w tym co napisalem chyba jest? Ot taka ciekawostka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakis tam uczony
no i tyle w tym temacie
takich uczonych to jest na pęczki. Każdy wymyśla co inne teorie byle tylko napisać artykuł i zaistnieć
Napisano Ponad rok temu
wiesz, najwazniejszym okresem twojego zycia jest gastrulacjaale co to za różnica ile ktoś miał teścia jak był w stanie płodu?.... jak jest brzdącem to bez względu na to czy ma dużo czy mało teścia to i tak tylko płacze, sra i śpi, no i czasem sie zaślini i uśmiechnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ten temat różnic w proporcji długości palca wskazującego do serdecznego w zależności od płci [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Powiązanie tego z różnicami w poziomie hormonów płciowych w życiu płodowym, to rok 1983. Od tego czasu ci "jacyś uczeni" [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Trochę szacunku do nauk medycznych proszę.no i tyle w tym temaciejakis tam uczony
takich uczonych to jest na pęczki. Każdy wymyśla co inne teorie byle tylko napisać artykuł i zaistnieć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
do biegaczy - pieski
- Ponad rok temu
-
skręcona kostka?
- Ponad rok temu
-
kontuzje w sportach chwytanych
- Ponad rok temu