Seido Bunkai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wrzućcie, proszę obrazek wykonanego w ruchu zenkutsu-dachi, takiego do którego nie można się przyczepić. Będzie ciekawa rozmowa.Zabijcie mnie ale na obrazku nie widze zenkutsu-dachi
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
... bylem w niedziele na seminarium MMA i Thai Boxingu...
Super, widać doświadczenie praktyczne plus sensowny trening. Niewielu by to wyszło.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o to karate w praktyce, pozycja neko ashi plus technika kung fu - atakujący żuraw
nice... chcialbym uscislic, bo ze zdjecia tego ze 100% pewnoscia nie da sie wyczytac. ta pozycja jest po wyrzuceniu belki w gore, czy jest to pozycja gotowosci przyjecia belki na glowe?
Napisano Ponad rok temu
No ale w druga stronę tez muszę spróbować.
Napisano Ponad rok temu
Zabijcie mnie ale na obrazku nie widze zenkutsu-dachi to cos to moze prawie zenkutsu-dachi a prawie robi roznice. Posalem ze w Enshin Karate sekwencje walki "wklejam" w walke bez zmian. Jan ,a co do walki poza knock-down bylem w niedziele na seminarium MMA i Thai Boxingu (moze dzis lub jutro wrzuce zdjecia na moja strene [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i gosc nie mogl uwierzyc ze trenuje knock-down kiedy sparowalismy na zasadach MMA. Myslal jak wielu z Was ze jesli trenuje knock-down to nie potrafie lac na leb, chwytac czy kulac sie po ziemi. :wink: Pozdrawiam
Weż tylko pod uwagę ilu instruktorów wywodzących się ze styli knockdown jeździ na szkolenia z innych systemów walki.Ty również jak sądzę wielu technik nauczyłeś się poza stylami w których działałeś(kyokushin,oyama)?Tak więc wydaje mi się,że Twoje umiejętności są zasługą nie organizacji w których byłeś a Twojej chęci uzupełnienia poza ramami tych styli pewnych umiejętności.Pewnie bodźcem było praktyczne sprawdzenie swoich umiejętności w warunkach realnej walki
Napisano Ponad rok temu
Weż tylko pod uwagę ilu instruktorów wywodzących się ze styli knockdown jeździ na szkolenia z innych systemów walki.Ty również jak sądzę wielu technik nauczyłeś się poza stylami w których działałeś(kyokushin,oyama)?Tak więc wydaje mi się,że Twoje umiejętności są zasługą nie organizacji w których byłeś a Twojej chęci uzupełnienia poza ramami tych styli pewnych umiejętności.Pewnie bodźcem było praktyczne sprawdzenie swoich umiejętności w warunkach realnej walki
Jak ktos popracuje pare sezonow na bramkach, w ochronie, poobstawia jakies koncerty i imprezy plenerowe to go szybko zycie nauczy, albo go przemieli. Nauczy nie tylko byc skutecznym, ale tez przebieglym, przewidujacym i przezornym.
Czlowiek jest istota dwonozna, porusza sie naturalnie w wyprostowanej pozycji, dlatego walka w pozycji stojacej jest najbardziej naturalna i powszechna. Zadne odkrycie.
Napisano Ponad rok temu
o to karate w praktyce, pozycja neko ashi plus technika kung fu - atakujący żuraw
Byloby prawie w porzadku gdyby nie to wypiete dupsko
Napisano Ponad rok temu
Byloby prawie w porzadku gdyby nie to wypiete dupsko
Sie czepiasz, przeciwnik stoi z tylu i to jest atak biodrem. Nienma dobrego rzutu (zwlaszca w judo) bez wejscia biodrem. To nastepne zastosowanie podstaw. Jest very ok.
Napisano Ponad rok temu
Ale wypchnięcie środka ciężkości w tym przypadku w judo jest właśnie w kierunku techniki więc faktycznie jest ok. Ale w 99% przypadków nekoashi dachi jest uczone w sytuacji kiedy przeciwnik jest z przodu i wtedy tyłek nie może być wypchnięty.Sie czepiasz, przeciwnik stoi z tylu i to jest atak biodrem. Nienma dobrego rzutu (zwlaszca w judo) bez wejscia biodrem. To nastepne zastosowanie podstaw. Jest very ok.
Napisano Ponad rok temu
Wyhamowanie ruchu do przodu co by rzutu nie spalić
Napisano Ponad rok temu
To przykład techniki niezamierzonej
Wyhamowanie ruchu do przodu co by rzutu nie spalić
niewazne. that's classic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko się na takie szczególiki nie zwraca uwagi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zenkutsu się używa, ale kokutsu to tylko przy obaleniu mi się zdarzyło, choć zazwyczaj kiba robię.
W ogóle masakrą jest według mnie robienie w kihonie kokutsu z krokiem do przodu, sztuka dla sztuki
Napisano Ponad rok temu
Rzadko kiedy pozycja w praktyce jest tak idealna jak kihonowa.
Zenkutsu się używa, ale kokutsu to tylko przy obaleniu mi się zdarzyło, choć zazwyczaj kiba robię.
W ogóle masakrą jest według mnie robienie w kihonie kokutsu z krokiem do przodu, sztuka dla sztuki
Ale takich ruchow tzn kokutsu do przodu masz duzo w kata: w Pinan, w Kanku...
Napisano Ponad rok temu
Nikt mi nigdy z sensem nie wytłumaczył po co
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
the international combat sports show SENI LONDYN
- Ponad rok temu
-
37 Mistrzostwa Polski Karate Kyokushin - transmisja w necie
- Ponad rok temu
-