Czego nie można spożywać podczas zażywania kreatyny a co jest wskazane ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem ostatnio kreatyne, ale kompletnie nie wiem jaką mam stosować dietę. Nie wiem co mogę jeść a czego nie. Dlatego kieruję do Was pytanie zamieszczone w tytule. ) Zależy mi na tym, żeby wiedzieć czy mogę jeść cukry w postaci czekolady, ciastek, paluszków itd. i czy mogę jeść wszystkie rodzaje mięsa oraz czy mięso może być w panierce ?
Odradzam jedzenie słodkości, zawierają one dużo tłuszczy i cukru
z mies najlepiej jeść wołowine, kurczaka i ryby(tunczyk w sosie własnym)
co do panierki, jest bardzo tucząca.
Kreatyne spozywaj najlepiej na pusty żołądek, około 30 minut przed posiłkiem
tłuszcze spowalniają wchłanianie kreatyny
co do diety zwieksz białko i węgle, ogranicz tłuszcze, pij co najmniej 3 litry wody
Napisano Ponad rok temu
Czyli cukrów nie mogę jeść ok , jakoś wytrzymam. Mięso tylko wołowina, kurczak(oczywiście bez skórki) i ryby. A jeśli chodzi o śniadania i kolacje ? Mogę jeść tylko chleb żytni czy każdy rodzaj ? I na chleb co mogę kłaść ? Ser(żółty, biały, topiony, pleśniowy), Szynkę(każdego rodzaju), Dżem, Warzywa(ogórki, pomidory, rzodkiewki itd.), Jajka ? I jeszcze jedno pytanie, czy przy zażywaniu kreatyny dobrze jest wypić przed każdym treningiem jedno rozbełtane jajko w szklance ?
Napisano Ponad rok temu
Czyli cukrów nie mogę jeść ok , jakoś wytrzymam. Mięso tylko wołowina, kurczak(oczywiście bez skórki) i ryby. A jeśli chodzi o śniadania i kolacje ? Mogę jeść tylko chleb żytni czy każdy rodzaj ? I na chleb co mogę kłaść ? Ser(żółty, biały, topiony, pleśniowy), Szynkę(każdego rodzaju), Dżem, Warzywa(ogórki, pomidory, rzodkiewki itd.), Jajka ? I jeszcze jedno pytanie, czy przy zażywaniu kreatyny dobrze jest wypić przed każdym treningiem jedno rozbełtane jajko w szklance ?
Dobrze by było gdybys jadł pieczywo wieloziarniste, na chleb możesz kłaść np wędzoną polędwice z indyka, biały ser, szynkę najlepiej chudą, jajka jak najbardziej wskazane, na kolacje ogranicz węglowodany dobrze zjeść twaróg przed snem.
Tak możesz wypic rozbełtane jajko, tylko pamietaj zeby przed wbiciem jaja do szklanki wyparzyc ję ciepłą wodą bo można sie nabawić sarmonelli
Napisano Ponad rok temu
Dobrze by było gdybys jadł pieczywo wieloziarniste, na chleb możesz kłaść np wędzoną polędwice z indyka, biały ser, szynkę najlepiej chudą, jajka jak najbardziej wskazane, na kolacje ogranicz węglowodany dobrze zjeść twaróg przed snem.
Tak możesz wypic rozbełtane jajko, tylko pamietaj zeby przed wbiciem jaja do szklanki wyparzyc ję ciepłą wodą bo można sie nabawić sarmonelli
Czyli na kolacje ser biały i co jeszcze, bo na samym serze to raczej nie wyrobie ;d. Na śniadanie może być jeszcze jakiś dżemik, ser topiony albo ser żółty ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To chyba nigdy nie próbowałes stosowac diety. Ja jak wszamam porządny posiłek po treningu(kurak ryż warzywa) ok 18.30 potem ok 21 twaróg chudy 250g to mi wystarcza w zupełności a moja waga to ponad 92kg. Tu nie chodzi o to co możesz jeść a czego nie, tylko żeby jeść systematycznie i więcej niż potrzebujesz. na sniadanie mam ponad 1000kcl a jak wypije kawke do tego to za 3h już jestem głodny jak dziecko w Afryce. Dżem-na tym masy nie zrobisz, troche konserwantów troche cukrów i tyle. Czekolada, ciastka nie jesteś zawodowcem możesz jeść, ale z głową. Jak wpierniczasz tabliczke czekolady dziennie to sorry, ale nie tędy droga. Czasem zalecają 4kostki czekolady po treningu jako natychmiastowe uzupełnienie energii, ale do tego coś jeszcze. Jajka na śniadanie(ja szamam 3 jaja)Czyli na kolacje ser biały i co jeszcze, bo na samym serze to raczej nie wyrobie ;d. Na śniadanie może być jeszcze jakiś dżemik, ser topiony albo ser żółty ?