Hehe, a ja znalazłem taniego psychiatrę specjalnie dla ciebie.. może akurat nie jest jeszcze za późno na leczenie..
Dzięki. Skoro tobie pomógł to może mi też pomoże.
Napisano Ponad rok temu
Hehe, a ja znalazłem taniego psychiatrę specjalnie dla ciebie.. może akurat nie jest jeszcze za późno na leczenie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZTKD zaniepokojony brakiem nowych wpisow w tym watku zamiescil na swojej stronie tresc listu ktory otrzymaly kluby:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli co ja właściwie trenuję skoro WTF to nie taekwon-do :roll:(tu od razu dygresja: WTF to nie taekwondo)
Napisano Ponad rok temu
nie ma sensu z nim dyskutowac, bo ten czlowiek jest zITFowany..., ma swoj (prawdopodobnie wmowiony przez innych) swiat, i nie zamierza otwierac oczuczyli co ja właściwie trenuję skoro WTF to nie taekwon-do :roll:(tu od razu dygresja: WTF to nie taekwondo)
Napisano Ponad rok temu
nie ma sensu z nim dyskutowac, bo ten czlowiek jest zITFowany..., ma swoj (prawdopodobnie wmowiony przez innych) swiat, i nie zamierza otwierac oczuczyli co ja właściwie trenuję skoro WTF to nie taekwon-do :roll:(tu od razu dygresja: WTF to nie taekwondo)
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze o Polskiej Unii Taekwondo zapomniałeś... :wink:
A chodziło Ci zapewne o Jana Nycka i Sławomira Gruszczyńskiego
Napisano Ponad rok temu
- albo mi się coś nie podoba i próbuję to zmieniać w ramach organizacji - rozmawiam z ludźmi, piszę pisma do zarządu, komisji rewizyjnej - tyle że nie anonimy (bo co taki anonim daje?), występuję na walnym; sam to czasem czynię w organizacjach, w których jestem zrzeszony i wiem, że popularności u niektórych osób mi to nie przysparza, ale cóż - prosty bilans strat i zysków, jeśli dla kogoś strach przed tym, że ktoś go znielubi, jest większy od oporem przed tym, co uważa za błędne w jego organizacji, to jego strata;
- albo tylko siedzę i kwękam po kątach, jak to jest źle, ale żeby ktoś tego broń Boże nie usłyszał (takie głosy też słyszałem przez lata, ale na pytanie "skoro Ci tak źle, to po co siedzisz w PZTKD?" odpowiedź brzmiała "no wiesz, bo muszę, bo punkty, bo kasa, bo coś tam" - czyli w sumie jednak źle nie było, bo pozytywy przeważały nad negatywami);
- albo przenoszę się do innej organizacji, w której może być lepiej, a może być też tylko inaczej (albo lepiej inaczej).
Napisano Ponad rok temu
WTF jest parafrazą Taekwon-do uczynioną na przekór i wbrew Generałowi Choi Hong Hi, jako zemsta za jego nielojalność wobec prezydenta Korei Południowej. W WTF nie ma technik Taekwon-do tylko ich koreańskie nazwy. Techniki są zaczerpnięte z karate i wykonywane z pożałowania godną starannością. O tym wszystkim mówił Generał Choi Hong Hi w niejednym wywiadzie. Na przykład tym opublikowanym w biuletynie "Taekwon-do" wydawanym przez PZTKD.
Wczoraj na trening przyprowadziła do mnie matka, swoich dwóch synów, którzy od dwóch lat trenują WTF. Z wyjątkiem yopdolyo chagi te dzieci nic nie potrafiły. Ap jumok jirugi to czarna magia. Jedna pozycja, przypominająca tą z egipskich fresków i to wszystko. Kompletny brak techniki.
Napisano Ponad rok temu
Jest w tym mniej więcej tyle prawdy, jak w stwierdzeniu, że ktoś w Korei Północnej trenował taekwon-do np. od lat sześćdziesiątych XX wieku. Najbardziej bliskie prawdy jest to, że techniki TKD WTF mają swoje korzenie w karate i z tym się zgadzam - tyle że tam również swoje korzenie mają techniki TKD ITF. Co do wykonania technik - polecam pooglądać ludzi takich jak KyTu Dang, Lee Kyu Hyun, Kang Shin Chul...
Wczoraj na trening przyprowadziła do mnie matka, swoich dwóch synów, którzy od dwóch lat trenują WTF. Z wyjątkiem yopdolyo chagi te dzieci nic nie potrafiły. Ap jumok jirugi to czarna magia. Jedna pozycja, przypominająca tą z egipskich fresków i to wszystko. Kompletny brak techniki.
No to trafiłeś na dzieci, które nic w TKD nie potrafiły, i to wszystko. Nic mniej, nic więcej.
Napisano Ponad rok temu
..techniki TKD WTF mają swoje korzenie w karate i z tym się zgadzam - tyle że tam również swoje korzenie mają techniki TKD ITF.
Powtarzasz to co napisałem. WTF zaczerpnął techniki z karate. Natomiast to, że Generał Choi Hong Hi trenował w Japonii karate, nie znaczy, że techniki Taekwon-do pochodzą z karate. Orginalna technika Taekwon-do opracowana przez Generała Choi Hong Hi jest różna od techniki karate.
Ja nie twierdzę, że w KRLD w latach sześćdziesiątych trenowano Taekwon-do. 'Ludzie', których wymieniłeś może i są dobrzy w tym co robią, ale nie jest to Taekwon-do.
Bo taki jest WTF w Polsce. To, że ty masz u siebie w formule WTF dobrych zawodników, dalej nie znaczy, że jest to Taekwon-do.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu