silka 1 raz
Napisano Ponad rok temu
na pake mam tylko i wylacznie jeden dzien
to coz moze cos w ten desen:
wyciskanie 5x5
wioslowanie/power clean 5x5
dalej jakis komplex sztangowy...wtedy jakos w godzinke sie uwijam jestem wypruty jak szmata...
przsysiadow bym 5x5 nie robil bo i tak robie malymi ciezarami to fajnie wyjda w kompleksie
matkd, ta ostatnia metoda o ktorej piszesz to na zasadzie biore 2 cwiczenia np wioslo wycisk i robie tak:
5 wyciskow
5 wiosel
5 wyciskow...
...
i tak przez 15 minut tak?? jesli o to kaman to robilem to kiedysc...metoda w chuj kozak jesli chodzi o kondycje i podniesienie metabolizmu...ale ma jeden minus...stawy bola po jakims czsie od ilosci ruchow ;|
Napisano Ponad rok temu
mam mozliwosc robienia silki po bjj ale kurde ambulansem by mnnie z niej zabierali pod kroplowka
Jeśli siłkę masz tam gdzie trenujesz bjj to może jednak zastanów się nad krótkimi, max 20 minutowymi kompleksami od razu po treningu? Jakbym miał taką możliwość zdecydowałbym się na 100% :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc ja proponuję podobnie jak ktoś wcześniej - standardowe do bólu FBW 5x5. Proste rozwiązania są najlepsze.
Jednocześnie duże obciążenie/ciężki wysiłek mocno pobudzi mięśnie do rozwoju co szczególnie jest istotne przy treningu 1 w tygodniu. Chociaż sam osobiście postarałbym się przenieść ten trening z poniedziałku na sobotę. Ale jeśli nie masz problemów z regeneracją to spróbuj tak.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
pon fbw (push pull squat)
wto bjj
sro bjj
czw bjj 2x5 mc+ lekkie pchanie
piatek izometria martwy,wspiecie,pchanie,wioslo + mma czy co tam miales:)
sob izo
nd odp
musisz obserwowac siebie ja mialem np taki plan kiedys
pon kb nogi po kb
wto odp/lekki ruch np plyw
sro kb
czw martwy
piat kb
sob kb z kumplem (wiec nie tak intensywnie ) wycisk skos
nd j,w ale bez silki i regeneruje sie ok dodaj do tego to ze studiuje na awf...
no oczywiscie niskie powt 3x3/4 , do 5 ciezkich powt (tj 3-4 serie srednie jedna ciezka czyli mozna rzec 1x5).5x5 nie zostawialo mi nic na drugi dzien.. , cwiczenia dodatkowe (np do przysiadow robilem dzien dobry , lekko 4x10 i tyle)
tak edt to toco piszez
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jest najprostsze i najlepsze rozwiazanie, ktore bedziesz mogl ocenic po wynikach w miare szybko. albo sie bedziesz dobrze czul i bedziesz czul efekty albo nie (i wtedy mozesz zmieniac i szukac czegos innego).Więc ja proponuję podobnie jak ktoś wcześniej - standardowe do bólu FBW 5x5. Proste rozwiązania są najlepsze.
Jednocześnie duże obciążenie/ciężki wysiłek mocno pobudzi mięśnie do rozwoju co szczególnie jest istotne przy treningu 1 w tygodniu.
jak zaczniesz kombinowac, przeplatac, wymieniac, itp to guzik - wg mnie - z tego wyjdzie.
wszelkie szybkosci, wytrzymalosci etc, bedzie robil na bejotjotach, zapasach, ememaach. a skoro chcesz zrobic raz w tygodniu sile to przeznacz to faktycznie na czysta sile - duze ciezary 85%-95+% maxa, malo powtorzen 2-5. 5-7 serii, same cwiczenia zlozone i bedzie w porzadku.
Napisano Ponad rok temu
przysiady, podrzuty, laweczka, wszystko z wolnym ciezarem
sam cwicze tak dluzszy czas 1 w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słuchajcie, czy myślicie że chodząc raz w tygodniu na siłownię i wspierając się ćwiczeniami w domu z użyciem drążka, hantli i własnego ciała można odrobinę rozwinąć masę mięśniową?
Da radę.
Co prawda nie tak efektownie jak w przypadku częstszego treningu na siłowni, ale efekty powinieneś zauważyć.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kreatyna + arginina
- Ponad rok temu
-
ostatni trening roku
- Ponad rok temu
-