kreatyna + arginina
Napisano Ponad rok temu
w ogóle chętnie widział bym tu wpisy wyłącznie ludzi którzy coś na sobie przetestowali lub mają solidną wiedzę teoretyczną, a nie słyszeli coś od "chłopaków z klubu".
Stack kreatyny z domieszką argininy nie jest w moim przypadku dobry. Powód tego leży w dodawaniu często i namiętnie przez producentów do nich pobudzaczy w postaci chociażby tauryny, kofeiny itp. kofeina sama w sobie spowalnia i nieco niweluje przyswajanie kreatyny, a od taurynyu nie magę spać ni chu chu....
Co do kreatyny magna power. nie trzeba do jej poprawnego działania zarzywać ŻADNEGO CARBO. Co w diecie zarówno niskowęglowodanowej, jak i redukcyjnej ma kluczowe znaczenie.
W OGÓLE APELUJĘ DO USERÓW< BY PRZY WYBORZE SUPLI KIEROWALI SIE ZDROWYM ROZSĄDKIEM i czytali skład kupowanych produktów.
Napisano Ponad rok temu
Ja wtedy miałem cykl: 2 puchy Xpanda, termogenik nutraboliksu, bialko (na tyle, zeby przez 2 miechy miec na dwa szeiki dziennie).(...)
Zaczne od tego, ze robilem naprawde duzo areobow. Tj. codziennie biegalem, jezdzilem na rowerze i plywalem (wakacje byly). Co do sily/wytrzymalosci powiem tak: zaczynalem ruska a silce robic majac 2x10x8powtorzen, po 50 dniach tj. pod koniec robilem 2x25x13 powtorzen. Nigdy nie cwiczylem z duzymi ciezarami, wiec nie wiem jak to sie na reszte przekladalo. Stracilem 1.5kg w czasie cyklu,a po miesiacu dalszy 1kg. Sila i wytrzymalosc zostala.
Napisano Ponad rok temu
a może ktoś z userów mógł by się wypowiedzieć na temat stosowania samej argininy?
ciekawi mnie taka możliwość: cykl kreatyny następnie cykl na argininie (by organizm odpoczał od kretki) i znowu cykl kreatyny.
co sądzicie o takiej opcji? trening i dieta ciągle te same, cel i założenia również bez zmian.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Famas... Jestem na diecie niskowęglowodanowej, zrzucam tłuszcz... Więc proponowanie mi kupna białka, od którego pięknie się tyje, bo poza białkiem zawiera sporo węgli
Które białko zawiera sporo węgli bo już się pogubiłem? Mówcie prostym językiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
co to za herezje?
ja proponowalem stack z takim skladaem:
Białko 0g
Węglowodany 7g
Tłuszcz 0g
Cholesterol 0mg
N.O.K.O. Zastrzeżona mieszanka (13 g):
Monohydrat kreatyny 3g
Creatine Ethyl Ester 2g
Trimetyloglicyna (Betaina HCL)
Arginina AKG 3g
Jabłczan L-Cytruliny 1g
Bezwodna Kofeina
L-Tyrozyna
L-Tauryna sladowe dawki, nie bedziesz jadl po 17 napewno spokojnie zasniesz
Winpocetyna
Glukuronolakton
Fosforan Dwuwapnia
Fosforan Dwusodu
Fosforan Dwupotasu
Dwuwęglan Sodu
Monostearynian Glicerolu
ale pewnie sie nie pokusiles o sprawdzenie nawet skladau wczesniej...
co do argininy solo...szalu nie bedzie, tak jak pisalem fajnie przy budowie wytrzymalosci miesni
Napisano Ponad rok temu
- jabłczan kreatyny jest ok. ma jednak tę wadę, ze działa najlepiej właśnie podawany razem z carbo. to w moim położeniu nie do przyjęcia. poza tym powoduje efekt nawodnienia podskórnego co przy rzexbieniu też raczej nie jest wskazane.
- samo białko nie tuczy oczywiście. ale takie białko dla pakerów tak. zauważ s.o.s. że stosując białko zyskujesz poza mięśniami też tłuszcz. bierze się on własnie z obecności w izolatach białkowych węglowodanów. akurat ten co podałes ma mało w składzie, ale sa i takie co mają po 20 g na 100 g produktu. a POŁĄCZENIE w jednym posiłku białek i węgli daje efekt tycia
nie wiem po co zarzucasz mi że NAWET nie sprawdziłem składu. sprawdzałem i porównywałem wiele razy, wierz mi lub nie. nie po to jest ten temat bym się z Tobą spierał.
z kofeiną faktycznie dałem dupy, cofam swoją wypowiedź jej dotyczącą.
Napisano Ponad rok temu
skad takie dziwne informacje?
samo białko nie tuczy oczywiście. ale takie białko dla pakerów tak
czym sie rozni bialko dla pakerow od normalnego bo nie kumam?
bierze się on własnie z obecności w izolatach białkowych węglowodanów
w izolatach bialkowych nie ma prawa byc duzych ilosci weglowodanow!! jest ich max do 2-3g i to juz duzo przy takim produkcie
a POŁĄCZENIE w jednym posiłku białek i węgli daje efekt tycia
hym, a wlasnie ze nie...wegle+tluszcz owszem, bialka i weglowodany sa wykozystywane przez cialo calkiem inaczej, bialko to budulec, weglowodany energia...wszystko zalezy od proporcji...mam nadzieje ze wiesz ze diety niskoweglowej nie powinno sie prowadzic zbyt dlugo...chociaz fajnie jak bys rozpisal jaka masz zamiar diete stosowac bo moze "niskoweglowa" definiujemy inaczej, mam nadzieje ze wiesz ze w diecie nikoweglowej powinno sie zwiekszyc ilosci bialek? inaczej napewno wystapi efekt chudniecia-staraty masy miesniowej
Napisano Ponad rok temu
ad 1 czytałem na konkurencyjnym forum i jakichś forach dla pakerów. poszukam linki. nie wyczytałem tego w książkach naukowych i wolał bym się nie wdawać w dyskusję o białkach
ad 2 obecnością węgli w składzie (rozwinięcie w następnym punkcie)
ad3 masz rację. sprawdziłem składy i najbardziej zawęglowodawione białko w jakiejś normalnej klasie jakościowej miało raptem 5 % węgli. ja wypowiedź opierałem na produktach nieco starszych i mniej czystych. ale jak wspomniałem nie chcę ciągnąć tematu. białko przyjmowałem w postaci mięsa, jaj itp. ogólnie dietę stawiam na pierwszym miejscu zawsze.
ad4 nie zgodzę się. właśnie w swojej diecie opartej na żywieniu niskowęglowodanowym wywodzącym się z żywienia optymalnego opracowanego i rozwijanego przez dr kwaśniewskiego oparłem się na tym połączeniu. jadłem białka z tłuszczami i węgle osobno i... schudłem 30 kg. natomiast jak dawniej jadłem białeczko z węglami to dupsko rosło.
stosuję dietę niskowęglowodanową od około 2 lat. gość który mnie uczył zasad tego systemu żywienia żywi się tak od 8 lat i w wieku 52 lat jest w doskonałej formie fizycznej. jem węglowodany w postaci sporej ilości warzyw chociażby.
Napisano Ponad rok temu
Możesz oszczedzic sobie szukania carbo+jablczan, bo cos takiego nie znajdziesz do mono pije sie np. soki/carbo. do jablczanu to nie jest wymagane.(...)
Co do białka imho świetna sprawa, bo pijesz szejka (200-250 kcal) zamiast 2giego sniadania. Potem po treningu, zamiast posilku i tak 2 z tych 6 czy ilu posilkow dziennie wychodza Ci 500 kcal. Bajka
Napisano Ponad rok temu
chociaz pewnie chodzilo Ci o gainery nie produkty typowo bialkowe bo od kad pamietam "bialko" to bialko
aa czyli stosujesz tzw. diete tluszczowa (ketogenna) tak?
wiesz, ze duza ilosc tluszczy zwierzecych jest nie wporzadku dla organizmu, obciazane sa nerki, moze byc rozny poziom cholesterolu i ta dieta to duzo teori malo praktyki i badan?
natomiast jak dawniej jadłem białeczko z węglami to dupsko rosło
jak pisalem, wszystko to proporcje i rodzaje wegli, weglowodanow organizm i tak potrzebuje jak kazdego innego skladnika odzywczego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stosowana taka diete kiedys do leczenia grubasow nie wiem jak to sie ma teraz i nie pamietam juz wszystkich procesow jakie podczas niej przebiegaja, napewno duza ilosc bialka wsprzyja termogenezie...u zdrowego czlowieka musi wystepowac kazdy skladanik pokarmowy...duze ilosci bialka zmieniaja srodowisko organizmu na kwasne weglowodany w postaci zlozonej temu zapobiegaja
Napisano Ponad rok temu
Niestety- diety nisko-węglowe to coś więcej niż odstawienie ryżu i wpieprzanie mięsa z warzywami :wink:
Sam wychodzę z założenia, że w "diecie na całe życie" trzeba zawrzeć wszystko w odpowiednich dawkach. 150g węgli dziennie nikogo nie zaleje przy przestrzeganiu innych zaleceń żywieniowych i aktywności fizycznej.
Możesz oszczedzic sobie szukania carbo+jablczan, bo cos takiego nie znajdziesz do mono pije sie np. soki/carbo. do jablczanu to nie jest wymagane.(...)
Co do białka imho świetna sprawa, bo pijesz szejka (200-250 kcal) zamiast 2giego sniadania. Potem po treningu, zamiast posilku i tak 2 z tych 6 czy ilu posilkow dziennie wychodza Ci 500 kcal. Bajka
Odżywka białkowa nie jest substytutem posiłku. Może być jego dodatkiem/składnikiem. Posiłek który prawie w całości tylko i wyłącznie składa się z białka to nie posiłek :wink: Wystarczy dodać do tego chociażby garść orzechów i już będzie ok.
PZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ostatni trening roku
- Ponad rok temu
-
co zrobic ?!
- Ponad rok temu
-
Porozmawiajmy o podciagniu sie na drazku