Seminarium z walki nozem
Napisano Ponad rok temu
poświęcone walce nożem. Seminarium odbędzie się na sali Klubu Walki
Sirius w Dąbrowie Górniczej Al. J. Piłsudskiego 89a w dniu 13.12.2009.
Przewidziane są 4 godziny zajęć z półgodzinną przerwą, seminarium zaczyna się o godzinie 11.
Ze względu na
rozmiar sali, ilość miejsc ograniczona.
Prowadzący: Wojciech "WAR" Ramotowski
Sprzęt:
- atrapy wykonane z pianki izolacyjnej i owinięte taśmą o długości 30cm
(2szt)
- "szczęki" bokserskie
- rękawice (szermiercze, paintballowe, crossowe, przyrządówki
umożliwiające chwyt)
W sprawach dotyczących zawartości technicznej seminarium proszę o
kontakt na: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W sprawach organizacyjnych (zapisy, przedpłaty, dojazd) proszę o kontakt na: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Koszt seminarium to 40 zł od osoby.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Klubu, ktory to organizuje nie znam .
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczyłem na jednym seminarium.
Spodziewałem się Bóg wie czego a to była klasyczna fma. Żadnych udziwnień i magii specnazu nie pokazał
Same monotonne ćwiczenia w jednym rytmie. Może teraz zmienił asortyment.
Ale gość bardzo sprawny i zadziwiająco silny jak na swoją masę.
Elementów walki też nie pokazał, tylko to przedszkole fma,
więc nie bardzo wiem jak się porusza, walczy czy ma podkręcony refleks itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Temat też miał być jakiś magiczno/skuteczno/poważny. A okazało się że to podstawy fma. I to te podstawowe, typu linie cięć powtarzane do upadłego.
Ja wiem, że bez alfabetu ciężko operować zdaniami. Ale na takim seminarium można było pokazać też ciekawostki i uniwersalne zasady. Szczególnie tak dobranej grupie
Prawdę mówiąc drugi dzień zajęć olałem, bo umarłem z nudów na pierwszym.
Nie mam więc pojęcia jaki poziom wiedzy i przekazu reprezentuje prowadzący. Być może jest genialny a tę naszą nieszczęsną grupę po prostu olał.
Po prostu nie wiem.
Działo to się ze 7 lat temu, być może teraz prowadzi inaczej.
Napisano Ponad rok temu
wrzuciliscie gdzies jakis filmik?
Napisano Ponad rok temu
Selekcjonowani ludzie ze służb (i ja po znajomości), zakaz aparatów i kamer.
I lat temu ze 7 albo i więcej.
I PO CO? Jak tam były program podstaw fma?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
MOSiR Zabrze godz.10.00. Je nie ściemniam.Aha zapraszam tylko wszystkich odpowiedzialnych ludzi!
Napisano Ponad rok temu
Jak jesteś konkretny i odpowiedzialny to nie będzie problemu na udzielnie odpowiedzi na poniższe pytania
Program jaki chcesz zrealizować?
Czas trwania zajęć?
Koszt?
Doświadczenie Twoje (lub innych instruktorów prowadzących zajęcia) w nożu? (bycie żołnierzem nawet z pola walki o niczym nie świadczy w temacie noża)
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem z kim mam doczynienia, ale szanuje każde zdanie.Rzadko tu bywam , bo mam nie miłe doswiadczenia , portali.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jeśli na smutno, to zupełnie nie pasujesz do tego co robią tu:Z tego co widziałem, to wczasie tych sparringów to zabawa.Real jest smutniejszy.
http://budo.net.pl/v...3825&start=1703
Napisano Ponad rok temu
Nie przedstawiłeś planu zajęć a z tego co piszesz wnioskuje że uczysz cichego skradania się łapanie w określony sposób aby osoba nie wydała odgłosu i atakowania główne tętnice, lub inne obszary przez, które w ciągu paru minut przepływa cały obieg krwii.
Pytanie do Ciebie może inne jaki jest cel szkolenia? Bo raczej nie widzę sytuacji obrony przed takim zastosowaniem noża jaki przedstawiłem a całe szkolenie mające taki cel szkolenia nadal powinno być tajne i tylko wyłącznie dostępne dla grup, którym może się to przydać. "Oddziały Specjalne"
Ankiety policyjne są mi nie groźne
Napisano Ponad rok temu
Odpowiem tak: Afganistan 86 mówi że tak. Poza tym seminarium prowadze ja , termin 26.02.2011 koszt 70 zł miejsce MOSiR. Termin jednodniowy.Poza tym wszyscy którzy ucza w Polsce, nie maja żadnego doswiadczenia z realu.Ja mam , Byłem w oddziale szczurów/RAT/ jak wiesz co to jest , to bedziesz wiedział ze mam. Z tego co widziałem, to wczasie tych sparringów to zabawa.Real jest smutniejszy.Wszyscy którzy u mnie ćwicza , musza wyrazic zgodę na ankiete dla Policji.Ja w odwrotności wiem co robię, bo nóz nie raz u mnie gościł.To nie zabawa , fantazja -to ból, ból i jeszcze raz ból.Trenuję tylko tych co , boją sie skutków noża i maja wyobraźnię i odpowiedzialnośc za to co robią- do tej pory tylko mundurowych. Między innymi Royal Marine , Commando 999 itd.
Nie wiem z kim mam doczynienia, ale szanuje każde zdanie.Rzadko tu bywam , bo mam nie miłe doswiadczenia , portali.
Popraw mnie jeśli się mylę, byłem przekonany że ogólnie mówiąc jednostki, skupiają się na pracy zespołowej z użyciem broni ostrej. To dlatego walka z użyciem noża jest ostatecznością i raczej ciekawostką treningową.
Nie atakuje twojej wypowiedzi, nigdy nie byłem na wojnie i nie walczyłem w realu na noże (zresztą nie tęsknię za takimi wrażeniami), więc nie mam twojego doświadczenia
Napisano Ponad rok temu
- seminarium prowadze ja ,
- Poza tym wszyscy którzy ucza w Polsce, nie maja żadnego doswiadczenia z realu.Ja mam ,
- Ja w odwrotności wiem co robię, bo nóz nie raz u mnie gościł.
Pozwoliłem sobie edytować twoją wypowiedź
To dobrze że masz takie dobre zdanie o sobie, człowiek nie powinien być zakompleksiony.
Myślę jednak że są u nas osoby które wybroniły się przed atakiem nożem, uczą zasad obrony przed nim i też były w "służbach" . Jedną taką znam.
Więc nie jesteś jedyny, dobrze bo osób z doświadczeniem będzie więcej.
Jeśli prowadzisz szkolenie to może się przedstaw. Napisz też jaki masz program szkolenia. Na tym portalu jest sporo całkiem rozsądnych osób ale pewnie w ciemno nie pojadą.
Zresztą też z chęcią pojadę jeśli pogodzę ten termin z moimi obowiązkami.
Napisano Ponad rok temu
- seminarium prowadze ja ,
- Poza tym wszyscy którzy ucza w Polsce, nie maja żadnego doswiadczenia z realu.Ja mam ,
- Ja w odwrotności wiem co robię, bo nóz nie raz u mnie gościł.
W zasadzie kriss napisał większość, dodam tylko, że idąc tym tropem myślenia w każdym więzieniu w Polsce jest przynajmniej po kilku potencjalnych nauczycieli walki nożem, z doświadczeniem zapewne większym niż niejeden "former military operator".
Reklama dobra rzecz, ale w zalewie różnych kapitanów, majorów, pułkowników Specnazu, Alfy tudzież innych jednostek specjalnych, trochę takie deklaracje powszednieją
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rękawiczki chroniące przed nożem...
- Ponad rok temu
-
najlepsi Polscy nozownicy
- Ponad rok temu
-
JUEGO DEL PALO CANARIO
- Ponad rok temu
-
Doradzcie dziewczynie gdzie moze kupic Kobutan.
- Ponad rok temu
-
Shocknife
- Ponad rok temu
-
stolik -> tarcza i pałka
- Ponad rok temu
-
alternatywa do klasycznych sprzetow
- Ponad rok temu
-
Jogo do pau, ktoś ma dobry kontakt?