mam problem, szukam pomocy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lucek, piszesz rozsądnie więc dam Ci rade: nie brnij w forumowe debaty tylko opieraj sie na własnej praktyce :wink:
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej ćwiczyć wytrwale i nie dawać się demotywować...
Napisano Ponad rok temu
"10 dany teoretyzowania" fajne bardzopiatka dla Ciebie za to okreslenie
Napisano Ponad rok temu
W pierwszych słowach mojego listu chciałbym Cię zapewnić, że nie będę się obrażał na twoje wypowiedzi. Tym samym proszę Cię, abyś i moje traktował z dystansem i humorem, które to cechy przypisywane są zwykle ludziom inteligentnym i wewnętrznie uporządkowanym.
Moja troska o Ciebie wynika z faktu, iż z filmiku z Sensei Andrzejem F. wyciągnąłeś wniosek, że uprawia on praktyczne ( skuteczne?) aikido. Tymczasem ja zobaczyłem tam tylko widowiskowe układy choreograficzne, które z jakąkolwiek walką nie mają nic wspólnego. Ani sportową, ani samoobronną. Dotyczy to także technik z nożem. Są to ciekawe ćwiczenia koordynacyjne ale nie mające zastosowania w walce.
Nie twierdzę bynajmniej - Panie Boże broń! - że Sensei Andrzej F. na walce lub samoobronie się nie zna. Tej informacji nie ma po prostu na tym ponad trzyminutowym filmiku.
Nie twierdzę także, że aikido musi być skuteczne w jakiejkolwiek konfrontacji fizycznej aby przynosiło radość z praktykowania go. Mój sprzeciw budzą za to wszelkiej maści cwaniaki, które sprzedają aikido jako system samoobrony pokazując techniczne pierdoły i biorąc za to kasę od naiwnych.
Pozdrawiam!
P.S. A o skuteczności aikido zawsze chętnie podyskutuję...
Napisano Ponad rok temu
Ślicznie rozegrane 8)Tym samym proszę Cię, abyś i moje traktował z dystansem i humorem, które to cechy przypisywane są zwykle ludziom inteligentnym i wewnętrznie uporządkowanym.
A reszta posta - całkiem miło było poczytać, przynajmniej chłopak wie o co Ci chodziło za pierwszym podejściem.
Napisano Ponad rok temu
acha...dziekuje za wyrozumialosc i chec pomocy.Gracz, czy Olaf tez bywa na forum?
Napisano Ponad rok temu
ludzi z naszego klubu nie bawi uczestnictwo w forum, a w szczególności Olaf ma ważniejsze zajęcia :wink:
tego będziemy sie trzymać
moim zdaniem treść tego forum kompromituje całą zbiorowość i sztukę, której dotyczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawieasem mówiąc postęp techniczny jest zniewalający. Czy 10 lat wstecz pomyślelibyście, że ludzie mieszkający w różnych częściach świata moga spotkać się jednocześnie nie wychodząc z domu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zgadzam się z tą opinią. Powszechnie wiadomo bowiem, że gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie!!! :wink:poza tym, czasami fajnie jest wysluchac opinii różnych ludzi na rozne tematy bo jak mowia, "ile ludzi, tyle zdań"
Napisano Ponad rok temu
znowu mamy zacząc cię żałować? :wink:ja wychodze z zalozenia , ze jezeli jakakolwiek sztka walki powstala w celu obrony zycia, to napewno posiada "s" techniki
Napisano Ponad rok temu
no i zrobilo sie znowu milo i o to chodzi... kazdy szuka tego, co dla niego bedzie najlepsze i co go bedzie bawilo...bo przecierz o to tez chodzi prawda?
Jejku jakie to wszystko fajne !
Bawmy się tym! Cieszmy! Hurrrrra!
Poklepcie mnie też po pleckach!
Napisano Ponad rok temu
Ja, może i posiada, ale no cóż z tego że posiada?, skoro ludzie sw traktują jako balet, czasami w porywach jako łady estetyczny, harmonijny ruch...;]ja wychodze z zalozenia , ze jezeli jakakolwiek sztka walki powstala w celu obrony zycia, to napewno posiada "s" techniki
Napisano Ponad rok temu
Może wolisz by ktoś Ci lepę sprzedał? :wink:Poklepcie mnie też po pleckach!
Napisano Ponad rok temu
np. w potyliczkeMoże wolisz by ktoś Ci lepę sprzedał? :wink:Poklepcie mnie też po pleckach!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Chłopaki wyluzujcie" nowa reklamówka SOTO!
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido | Maciej Strzechowski 5 Dan
- Ponad rok temu
-
Staż z G.Savegnago 8 Dan Aikido K.R. - Szczecin 13-14.11.09
- Ponad rok temu
-
Informacje ogolne
- Ponad rok temu
-
AIKIDO ZAWIERCIE
- Ponad rok temu
-
Jean Yves LE VOURC'H - nie ma go juz wsrod nas...
- Ponad rok temu
-
uczenie sie i nauczanie, albo inaczej - jak to mozliwe?
- Ponad rok temu
-
Zaświadczenie
- Ponad rok temu
-
Takashi Kuroki 10-11.10.2009 - Tarnowskie Góry
- Ponad rok temu
-
Kata
- Ponad rok temu