mam problem, szukam pomocy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lucek, piszesz rozsądnie więc dam Ci rade: nie brnij w forumowe debaty tylko opieraj sie na własnej praktyce :wink:
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej ćwiczyć wytrwale i nie dawać się demotywować...
Napisano Ponad rok temu

"10 dany teoretyzowania" fajne

Napisano Ponad rok temu
W pierwszych słowach mojego listu chciałbym Cię zapewnić, że nie będę się obrażał na twoje wypowiedzi. Tym samym proszę Cię, abyś i moje traktował z dystansem i humorem, które to cechy przypisywane są zwykle ludziom inteligentnym i wewnętrznie uporządkowanym.
Moja troska o Ciebie wynika z faktu, iż z filmiku z Sensei Andrzejem F. wyciągnąłeś wniosek, że uprawia on praktyczne ( skuteczne?) aikido. Tymczasem ja zobaczyłem tam tylko widowiskowe układy choreograficzne, które z jakąkolwiek walką nie mają nic wspólnego. Ani sportową, ani samoobronną. Dotyczy to także technik z nożem. Są to ciekawe ćwiczenia koordynacyjne ale nie mające zastosowania w walce.
Nie twierdzę bynajmniej - Panie Boże broń! - że Sensei Andrzej F. na walce lub samoobronie się nie zna. Tej informacji nie ma po prostu na tym ponad trzyminutowym filmiku.
Nie twierdzę także, że aikido musi być skuteczne w jakiejkolwiek konfrontacji fizycznej aby przynosiło radość z praktykowania go. Mój sprzeciw budzą za to wszelkiej maści cwaniaki, które sprzedają aikido jako system samoobrony pokazując techniczne pierdoły i biorąc za to kasę od naiwnych.
Pozdrawiam!

P.S. A o skuteczności aikido zawsze chętnie podyskutuję...
Napisano Ponad rok temu
Ślicznie rozegraneTym samym proszę Cię, abyś i moje traktował z dystansem i humorem, które to cechy przypisywane są zwykle ludziom inteligentnym i wewnętrznie uporządkowanym.

A reszta posta - całkiem miło było poczytać, przynajmniej chłopak wie o co Ci chodziło za pierwszym podejściem.
Napisano Ponad rok temu

acha...dziekuje za wyrozumialosc i chec pomocy.Gracz, czy Olaf tez bywa na forum?
Napisano Ponad rok temu
ludzi z naszego klubu nie bawi uczestnictwo w forum, a w szczególności Olaf ma ważniejsze zajęcia :wink:
tego będziemy sie trzymać

moim zdaniem treść tego forum kompromituje całą zbiorowość i sztukę, której dotyczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawieasem mówiąc postęp techniczny jest zniewalający. Czy 10 lat wstecz pomyślelibyście, że ludzie mieszkający w różnych częściach świata moga spotkać się jednocześnie nie wychodząc z domu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zgadzam się z tą opinią. Powszechnie wiadomo bowiem, że gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie!!!poza tym, czasami fajnie jest wysluchac opinii różnych ludzi na rozne tematy bo jak mowia, "ile ludzi, tyle zdań"

Napisano Ponad rok temu
znowu mamy zacząc cię żałować? :wink:ja wychodze z zalozenia , ze jezeli jakakolwiek sztka walki powstala w celu obrony zycia, to napewno posiada "s" techniki
Napisano Ponad rok temu
no i zrobilo sie znowu milo
i o to chodzi... kazdy szuka tego, co dla niego bedzie najlepsze i co go bedzie bawilo...bo przecierz o to tez chodzi prawda?
Jejku jakie to wszystko fajne !

Bawmy się tym! Cieszmy! Hurrrrra!
Poklepcie mnie też po pleckach!
Napisano Ponad rok temu
Ja, może i posiada, ale no cóż z tego że posiada?, skoro ludzie sw traktują jako balet, czasami w porywach jako łady estetyczny, harmonijny ruch...;]ja wychodze z zalozenia , ze jezeli jakakolwiek sztka walki powstala w celu obrony zycia, to napewno posiada "s" techniki
Napisano Ponad rok temu
Może wolisz by ktoś Ci lepę sprzedał? :wink:Poklepcie mnie też po pleckach!

Napisano Ponad rok temu
np. w potyliczkeMoże wolisz by ktoś Ci lepę sprzedał? :wink:Poklepcie mnie też po pleckach!
![]()

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
"Chłopaki wyluzujcie" nowa reklamówka SOTO!
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido | Maciej Strzechowski 5 Dan
- Ponad rok temu
-
Staż z G.Savegnago 8 Dan Aikido K.R. - Szczecin 13-14.11.09
- Ponad rok temu
-
Informacje ogolne
- Ponad rok temu
-
AIKIDO ZAWIERCIE
- Ponad rok temu
-
Jean Yves LE VOURC'H - nie ma go juz wsrod nas...
- Ponad rok temu
-
uczenie sie i nauczanie, albo inaczej - jak to mozliwe?
- Ponad rok temu
-
Zaświadczenie
- Ponad rok temu
-
Takashi Kuroki 10-11.10.2009 - Tarnowskie Góry
- Ponad rok temu
-
Kata
- Ponad rok temu