Zbite mięśnie, nietypowy ból
Napisano Ponad rok temu
Nogi obite low kickami mialem wiele razy. Pamietam ze pierwszy raz kiedy mi skopali uda to mialem tak obite ze przez miesiac nie moglem dogiac nogi bo bol zbitych miesni nie pozwalal. Z czasem miesnie sie przyzwyczily, technika przyjmowania pozwalala zbierac mniej obrazen itd.
Tydzien temu dostalem jednak w taki dziwny sposob. Gosc mnie trafil idealnie w udo ale w momencie kiedy ja mialem noge podniesiona do kopniecia i miesnie calkowiecie rozluznione. Trafil pieta kopnieciem opadajacym tak mocno ze czulem jak sie z uda robi galareta. Sparing dokonczylem, wszystko wydawalo sie byc ok. Do czasu az ostyglem. W nocy spac z bolu niezbyt moglem ale i tak juz bywalo w przeszlosci. Nastepnego dnia lekko kulalem ale 2 dni pozniej normalnie juz trenowalem i nie bylo sladu po bolu (na treningach).
Jednak po 3-4 dniach zaczelo sie dziwnie dziac. Miesnie wydaja sie juz calkowicie zregenerowane (minal tydzien od tej sytuacji). Przynajmniej kiedy jestem w ruchu. Sytuacja sie zmienia kiedy miesnie sa zimne i kiedy leze a dokladnie kiedy zmieniam polozenie tej nogi lezac. Leze - nic mnie nie boli, zmieniam pozycje - przez kilka sekund jest ok i nagle czuje taki przenikliwy bol calego uda przez 5-10 sekund. Potem jest znowu ok. I tak az do nastepnej zmiany pozycji nogi. Kiedy chodze, siedze, biegam jest w porzadku.
Dziwne bo bol jest taki nietypowy bardzo nieprzyjemny. jak sie w nocy przekrece z boku na bok to sie budze. nigdy w taki sposob mnie miesnie nie bolaly.
Tak pytam z ciekawosci czy na budo jest ktos z wyksztaleceniem medycznym, fizjoterapeutycznym badz z odpowiednia wiedza kto jest mi w stanie wyjasnic geneze takiego zachowania sie mojego ciala
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak a propo zastanawiam sie czy sobie takich studiow jakie robisz nie pyknac. swietna wiedza.
Napisano Ponad rok temu
drogi nedohin, boli mnie pod kolanem zaraz od strony wewnetrznej, gdy ponosze kolano do gory zginajac je (jak do uderzenia kolanem albo wchodzenia na schody). na mma ostatnio robilismy duzo kan-kanow - uderzenia kolanami, 5minut i po tym mnie boli. cos sobie ze sciegnem zrobilem? :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siła, wytrzymałóść, periodyzacja itd
- Ponad rok temu
-
Trening BJJ+siłownia
- Ponad rok temu
-
jakie suple????
- Ponad rok temu