oni tam sale wynajmują po prostu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa jest gorzej niz myslalem o ile sie nie myle jestesmy z podobnego rocznika ale nie wiem czy sie nadajemy do tych czasow
![]()
Laser cos Ty dal za linka 8O 8O
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dzieci w wieku 7- 10 lat "KRAV MAGA - Junior"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a Ty jesteś super trenerem, niech tak zostanie.
Proszę Cię tylko przeczytaj swoje posty
...Dla dzieci powyzej 7 roku nie czepiam sie juz cialo jest w podstwowym zakresie wstepnie uksztaltowane zachowujac srodki ostroznosci i majac rozsadnych sedziow mozna im na troche pozwolic...
Czyli głowa jest ukształtowana do przyjmowania uderzeń? a rozsądny sędzia zdoła zatrzymać kopnięcie pewnie za każdym razem.
Napisałeś coś o luźnym sparingu w trakcie treningu. CO dla Ciebie jest luźnym sparingiem, a co dla dzieci???
Panowie kolejny raz piszę do Was, jeżeli się z tym nie zgadzacie to proszę nie piszcie w tym temacie.
Nie chcę z nikim się spierać, Wy macie swoje metody my swoje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-nie przegiołem, oparłem się o programy resocjalizacyjne, realizowane w USa dla tzw. trudnej młodzieży i ze środowisk tzw.marginesu (to co realizuje między innymi Chuck Norris). W tym wypadku nie ma mowy oczywiście o tak wielkim problemie, ale idea ukierunkowania jest wspólna.Jersey- z wyladowaniem naturalnej agresji to przegioles, agresja trzeba uczyc kontrolowac, potem masz gosci co sie na ulicy wyladowuja, a trener naturalnie nauczyl ich "rozladowywac".
Napisano Ponad rok temu
a Wy delikatnie zaatakowaliście.
Napisano Ponad rok temu
-a szkoda , bo prawie Cię przekonałempozdrawiam
i koncze ten temat
Napisano Ponad rok temu
-a szkoda , bo prawie Cię przekonałempozdrawiam
i koncze ten temat![]()
Czasy się zmienają i postępu nie zatrzymasz![]()
![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-nie przegiołem, oparłem się o programy resocjalizacyjne, realizowane w USa dla tzw. trudnej młodzieży i ze środowisk tzw.marginesu (to co realizuje między innymi Chuck Norris). W tym wypadku nie ma mowy oczywiście o tak wielkim problemie, ale idea ukierunkowania jest wspólna.Jersey- z wyladowaniem naturalnej agresji to przegioles, agresja trzeba uczyc kontrolowac, potem masz gosci co sie na ulicy wyladowuja, a trener naturalnie nauczyl ich "rozladowywac".
Martius argument o wyczerpującym czasie walki jest nietrafiony. Dzieci walczą z dziećmi więc tempo akcji reguluje się samo. Żaden 5-6latek nie jest w stanie zamęczyć drugiego kondycyjnie.
Wyborowa zobacz w jakim wieku trenują judo dzieci np.w Monako pod kierunkiem naszego olimpijczyka :wink: ( 5-6lat, między innymi dzieci Angeliny Jolie). Polskie przykłady mnie nie przekonują, mam większe zaufanie do Deutsche Judo Bund![]()
Mają słabe umiejętności 5latki? Właśnie o to chodzi w turniejach dziecięcych. Tam nikt nie wymaga supertrudnych technicznie akcji.Wszystko na poziomie kulania się po dywanie w przedszkolu. Ta sama zabawa co na treningu, tylko z obcymi dziećmi![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-nie Jolie zna się na judo, bo nic nie napisałem o jej znaniu się. Szkoda, że nie doczytałeś, bo byś skomentował na temat.A.Jolie sie tak zna na judo jak ja no konstruowaniu odrzutowcow. Nie badz smieszny chlopie.
Polskie przyklady nie przekonuja ?? Myslalem ze turniej byl w Sremie, czyli w Polsce. Bez sensu post walnales. Zupelnie nie na temat.
Wez sobie podrecznik pierwszy z brzegu o psychologii rozwojowej dzieci 4-6 lat, poczytaj o budowie szkieletowej, rozwoju miesniowym, ukladzie nerwowym, zdolnosciach poznawczych i slkec piec prostych zdan na ten temat. Ten temat to jest dupienie flekow.
"Chodzi o slabe umiejetnosci"- cytat z twojego postu- przeciez to brednia chorego niewolnika.
Totalna ignorancja, brak elementarnej wiedzy i graniczacy z groteska poziom samozadowolenia. Panowie, te posty was osmieszaja nie tylko jako instruktorow, ale jako zdrowych na umysle ludzi.
Napisano Ponad rok temu
-komu to przeszkadza? Rodzicom? Dzieciom? Czy tym, którzy nic nie robią?a jaka radoche maja dzieci i rodzice na zawodach a barek z napojami pracuje pelna para, start w zawodach chyba kilka euro i kazdy dyplom dostanie
Napisano Ponad rok temu
- zabawa ruchowa pod nazwą turniej, firmowana przez bjj. Taki był cel i formuła.O wiele wiecej sensu ma skupienie sie na ogolnej sprawnosci fizycznej, zabawach ruchowych niz robienie masakry pod tytulem turniej pieciolatkow
Napisano Ponad rok temu
Nie widze różnicy między zawodami na rowerkach czterokołowych i mocowaniu się dzieci pod pełną kontrolą dorosłych.
Napisano Ponad rok temu
-komu to przeszkadza? Rodzicom? Dzieciom? Czy tym, którzy nic nie robią?a jaka radoche maja dzieci i rodzice na zawodach a barek z napojami pracuje pelna para, start w zawodach chyba kilka euro i kazdy dyplom dostanie
Napisano Ponad rok temu
To akurat nikomu - a przynajmniej wiekszosc bedzie wiedzialo co to nin-jutsu ... wiesz to takie cos gdzie zapierdziela takie cos ubrane na czarno i wali gumowymi gwiazdkami![]()
Wy czasem nas nie wkrecacie ?
Napisano Ponad rok temu
Ja wciąż uważam, że w kwestii ogólnej masz rację, ale w szczegółowej mylisz się
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu