Karate rosyjskich ulic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mistyk Wyborowa to Piotr Szeligowski , prześledź jego kariere oraz stoczone walki zanim będziesz wyjeżdżał do niego z takimi tekstami :wink: a wogle Mistyk jakie ty masz doświadczenie w kontaktowej walce oraz treningu pod walkie kontaktową ? Pewnie siedzisz przed komputerem w okularkach i grasz eksperta od sportów walki Ja kolego Mistyk prowadze grupy w Toruniu BJJ , Muaythai , Kyokushin, MMA .Ja odważyłem się jako osoba wywodząca się z knockdown karate jechać na Mega mocny obóz Berserkers Team w Starym Kaleńsku. Założe się jak byś miał ty Mistyk jechać na obóz do Starego Kaleńska miałbyś pełne portki. Na koniec dodam od siebie że niektóre elementy z treningu rosyjskiego ulicznego karate wprowadziłóem już w swojej sekcji :wink: Nie mówię że wszystko jest w tym filmie według mnie jest wartościowe i warte do wprowadzenia.
Skąd to człowiek ma wiedzieć kto kryje się za takim a takim nikiem :roll: , nie kwestionuję w żaden sposób zasług pana Szeligowskiego w karate, daleko mi od tego, polemizuję tylko z tym co widziałem na filmie. Widzę, że ty jesteś mocno niedowartościowany, skoro od razu mnie atakujesz, i jeszcze chwalisz się swoimi wyczynami i działaniami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mistyk Wyborowa to Piotr Szeligowski , prześledź jego kariere oraz stoczone walki zanim będziesz wyjeżdżał do niego z takimi tekstami :wink: a wogle Mistyk jakie ty masz doświadczenie w kontaktowej walce oraz treningu pod walkie kontaktową ? Pewnie siedzisz przed komputerem w okularkach i grasz eksperta od sportów walki Ja kolego Mistyk prowadze grupy w Toruniu BJJ , Muaythai , Kyokushin, MMA .Ja odważyłem się jako osoba wywodząca się z knockdown karate jechać na Mega mocny obóz Berserkers Team w Starym Kaleńsku. Założe się jak byś miał ty Mistyk jechać na obóz do Starego Kaleńska miałbyś pełne portki. Na koniec dodam od siebie że niektóre elementy z treningu rosyjskiego ulicznego karate wprowadziłóem już w swojej sekcji :wink: Nie mówię że wszystko jest w tym filmie według mnie jest wartościowe i warte do wprowadzenia.
Skąd to człowiek ma wiedzieć kto kryje się za takim a takim nikiem :roll: , nie kwestionuję w żaden sposób zasług pana Szeligowskiego w karate, daleko mi od tego, polemizuję tylko z tym co widziałem na filmie. Widzę, że ty jesteś mocno niedowartościowany, skoro od razu mnie atakujesz, i jeszcze chwalisz się swoimi wyczynami i działaniami.
Jedno jest pewne, ten film do Oscara w zadnej kategorii kandydowac nie bedzie. Na zdrowie, poki co! Za Mistyka i Inhetosa!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyborowa to ja wypije twoje zdrowie, mimo ze mnie pominales :wink:
na kazdego przyjdzie kolej, za Szczene i wszystkich innych, w tym niepijacych. I przyjaciol Moskali
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...ogladnac walke Ignashova z doktorem smierc. ....
Dołożyłeś do pieca :)
To tak jakby zapaśnicy pokazywali jako przykład walkę dajmy na to Mata Hugesa z karateką z Pcimia dolnego z żółtym pasem ćwiczącego pod zawody kata tylko i by pokazywali, że tak właśnie się rozprawia z karateką
Z tego doktora śmierć to taki zapaśnik pewnie jak ze mnie żeglarz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze uzupelnie; bo jest ich jakos razem 200 mln. Bo dobrze rzowijaja nauke zwiazana ze sportem.
Bo to biedne kraje, a sporty walki naleza do najtanszych. To tak jak na Kubie - maja swietnych piesciarzy - i... w zasadzie nie ma tam zbyt wiele dziedzin, zeby sie wybic.
Bo maja nie wiele do stracenia.
Jak ktos uprawia np. jakis zawod, ktory przynosi mu dobre pieniadze, i musi sie komunikowac z ludzmi, to juz sie powaznie zastanowi, czy nadstawiac twarz (ktora jest czescia jego zawodu) w jakiejs treningowej walce, czy jest sens, czy sie obnosic sie z bliznami?
Ja pamietam jak pracowalem w prestizowej firmie - i... musialem kombinowac, zeby powiedziec dlaczego mam rozwalony luk brwiowy. Zajakniecie sie o trenowaniu sportow walki, nie bylo mile postrzegane. Wiec na okraglo klamalem, ze - a to gralem w pilke, to spadlem z roweru etc.
Znam kilku chlopakow, ktorzy mieli talenty na miare swiatowej czolowki - i... wybrali binzes, kariere polityczna, cieple posady etc. W 80. latach by pewnie walczyli do upadlego.
Jakos nie ma Rosjan w czolowce np. najlepszych kierowcow swiata (drogi sport).
W 80. latach, to z Polski mielismy kupe dobrych fajterow (statystycznie mniej niz Rosjanie), bo poprzez sporty walki jedynie mozna bylo sie wybic, ale sytuacja ekonomiczna byl podobna do tej, ktora maja teraz nasi sasiedzi.
Oczywiscie nie jest cudownie w Polsce, ale w odroznieniu od Rosjan, mozna legalnie np. wyjechac do pracy na tzw. Zachod
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
W 80. latach, to z Polski mielismy kupe dobrych fajterow (statystycznie mniej niz Rosjanie), bo poprzez sporty walki jedynie mozna bylo sie wybic, ale sytuacja ekonomiczna byl podobna do tej, ktora maja teraz nasi sasiedzi.
Oczywiscie nie jest cudownie w Polsce, ale w odroznieniu od Rosjan, mozna legalnie np. wyjechac do pracy na tzw. Zachod
Pozdrawiam
K_P
Kubusiu nie jest regułą, że Rosjanie są mistrzami tylko w tanich sportach. Są w czołówce światowej w spadochroniarstwie, akrobacji samolotowej i szybowcowej a to niezwykle drogie sporty.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Kubusiu nie jest regułą, że Rosjanie są mistrzami tylko w tanich sportach. Są w czołówce światowej w spadochroniarstwie, akrobacji samolotowej i szybowcowej a to niezwykle drogie sporty.
ale to są sporty ścisle związane z obronnością kraju. Za czasów Stalina, ZSRR posiadał najwiecej wyszkolonych spadochroniarzy oraz pilotów.
Napisano Ponad rok temu
Jak patrze jak ten Mistrz, strzela sobie seriami w tarcze, to az zazdroszcze, albo on taki zamozny, albo amunicja w Rojsi taka tania.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Rosji poziom życia wcale nie jest niższy niż w Polsce. W naszym kraju niektórzy otrzymują emerytury i renty poniżej 700 złotych netto minimalne wynagrodzenie wynosi 950 złotych netto , a ceny są tu o niebo wyższe niż w Rosji :wink: Za 10 lat będziemy jeżdzić do nich do pracy :wink:
Rosja, po Niemczech, jest krajem gdzie jezdzi najwieksza liczba osobowych mercedesow
Napisano Ponad rok temu
ma krew na rękach, przykład Czeczeni, to ja nie chcę mieć z tymi ludźmi nic wspólnego,
może istnieją wyjatki, ale to tylko wyjątki. Mieszkam w Polsce, i to jest dobre miejsce do
rozwoju w SW, gdyż łączy się tu duch wschodu i duch zachodu, nie jesteśmy francuskimi
pieskami, ale nie jesteśmy też brutalami, prymitywami z Rosji, przecież nie ukrywajmy, Moskwa to bagate miasto, ale legalnie rządzi tam mafia, czyt. biznesmeni razem z politykami. Tam jest niewiele dziedzin w których jest coś normalnie, ale nie ma co się dziwić jak nie ma tam prawie inteligencji, prawdziwych elit, które niepodobały się zawsze, ani carom, ani bolszewikom, ani Putinom. Zresztą Rosja jako kraj, nie jest, ani nigdy nie była przychylna Polsce, ja też nie jestem im przychylny, mam taki przekaz od Przodków i tego będę się trzymał, bo widzę, że on jest nadal aktualny.
Napisano Ponad rok temu
Nie czuję, nie rozumiem tego narodu, jeżeli około 70% rosjan popiera cara Putina, który
ma krew na rękach, przykład Czeczeni, to ja nie chcę mieć z tymi ludźmi nic wspólnego,
może istnieją wyjatki, ale to tylko wyjątki. Mieszkam w Polsce, i to jest dobre miejsce do
rozwoju w SW, gdyż łączy się tu duch wschodu i duch zachodu, nie jesteśmy francuskimi
pieskami, ale nie jesteśmy też brutalami, prymitywami z Rosji, przecież nie ukrywajmy, Moskwa to bagate miasto, ale legalnie rządzi tam mafia, czyt. biznesmeni razem z politykami. Tam jest niewiele dziedzin w których jest coś normalnie, ale nie ma co się dziwić jak nie ma tam prawie inteligencji, prawdziwych elit, które niepodobały się zawsze, ani carom, ani bolszewikom, ani Putinom. Zresztą Rosja jako kraj, nie jest, ani nigdy nie była przychylna Polsce, ja też nie jestem im przychylny, mam taki przekaz od Przodków i tego będę się trzymał, bo widzę, że on jest nadal aktualny.
to polityka, jedni maja krew na rekach, inni kupe. to nie ma nic wspolnego z rosyjska kultura. patrzenie przez przyzmat polityki, albo ilosci ofiar, czy tez obecnosci prawa (to tez zalezy w jakim rozumieniu) - nie ma sensu.
Niewiele dziedzin w ktorych jest cos normalnie- jakiej definicji normy uzywasz.
W Rosji nadal sie loi wodke ze szklanek i zakasza slonina. Taka tradycja, z ktora niewiele mamy wspolnego. Nie uwazam tego za prymitywizm czy brak kultury. Taki styl maja chlopaki i nic na to nie poradzisz.
Ruscy nie moga nam zapomniec okupacji Kremla z poczatku siedemnastego wieku, bo jak historia pokazala, tylko Polakom sie to udalo. Taka karma.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zlot warszawski
- Ponad rok temu
-
XXIII MISTRZOSTWA EUROPY KARATE KYOKUSHIN KIJÓW 2009
- Ponad rok temu
-
20 - 21 Czerwca - Seminarium Wado ryu w Warszawie (Raszyn)
- Ponad rok temu
-
egzaminy
- Ponad rok temu
-
Ocena wykonania kata, tradycyjni a sportowi
- Ponad rok temu
-
Shorin Ryu Zgrupowanie
- Ponad rok temu
-
my tu gadu gadu a dziś walczy Machida