Napisano Ponad rok temu
Re: KONIEC ILUZJI SUKCESU PZMT CZAS NA PRAWDZIWĄ OCENĘ ?
Znowu następny list z serii
LUDZIE LISTY PISZĄ
Zobaczcie juz nie podpisuje szef a Fox. Ciekawe dlaczego. Podobno po ostatnich zamieszkach władzę IFMA (generalicja) poszły w niełaskę.
Znowu kluby dostanął i znowu będą mamione związkiem. Ile to juz lat.
Szczególnie początek mi sie podoba. Ja pociągnął bym jeszcze bardziej po bandzie.
Kochany Mirku
Szanowny Panie Mirosławie Drzewiecki,
Piszę do Pana w imieniu Międzynarodowej Federacji Amatorskiego Muaythai (IFMA). Międzynarodowa Federacja Amatorskiego Muaythai jest światowym ciałem kontrolującym dyscyplinę sportową amatorskiego Muaythai i jest uznawana przez GAISF jako jedyna taka organizacja na świecie dla sportu Muaythai.
IFMA została już uznana przez Azjatycki Komitet Olimpijski (OCA) i Muaythai jest sportem pokazowym na Olimpiadzie Azjatyckiej. Jest również sportem na Indoor Asian Games oraz SEA GAMES.
Muaythai pod patronatem IFMA jest również sportem na TAFISA World Sport for All Games oraz Arafura Games, które odbywają się pod patronatem Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego. IFMA jest członkiem Światowej Agencji Antydopingowej (WADA) i w pełni stosuje się do Światowego Regulaminu Antydopingowego. Obecnie IFMA stara się o uznanie przez Międzynarodowy Komitet Olimpijski.
Polskie Zrzeszenie Muaythai pod prezesurą Rafała Szlachty jest członkiem IFMA od dłuższego czasu. Polskie Zrzeszenie Muaythai (PZMT) jest niezwykle aktywne w propagowaniu sportu Muaythai i odgrywa niezmiernie ważną rolę w Europie przez aktywny udział i organizowanie zawodów według zasad i wytycznych IFMA.
Życzymy Polskiemu Zrzeszeniu Muaythai, aby kontynuował swoją pracę w rozwijaniu i promocji Muaythai w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej, wspierając nasz cel, którym jest zdobycie Olimpijskiego uznania. Polska była gospodarzem Mistrzostw Europy IFMA w 2008 roku i będzie także jedną z drużyn kwalifikujących do Olimpiady Sportów Walki w 2010 roku (Sportaccord (GAISF) Combat Games in Beijing).
Polska jest jednym z czołowych państw w sporcie Muaythai i mamy nadzieję, że polski rząd będzie wspierał ten sport i Polskie Zrzeszenie Muaythai, członka IFMA.
Z poważaniem,
Stephan Fox
Skretarz Generalny IFMA