Tia - news w Twoim stylu
Ale tak na poważnie.
Powstała nowa organizacja, na nowych zasadach gdyż taka była potrzeba. Wynikająca z tego co kluby działające w PZMT sugerowały ORAZ z informacji docierających z zewnątrz (na ten przykład budo.net.pl)
Po 8 latach zdecydowano się wreszcie na stworzenie organizacji ogólnopolskiej.
Cóż - dla mnie cały czas to była organizacja ogólnopolska ale pewnie jestem beee i źle mi z oczu patrzy zatem się nie wypowiadam.
Co prawda w tajemnicy i zarząd dziwnie przypomina PZMT, ale to jednak krok do przodu.
Szkoda że tak późno, bo przecież klubą które odeszły, właśnie o to chodziło.
Nie było żadnej tajemnicy - komunikat był rozesłany do wszystkich członków PZMT.
Zarząd przypomina PZMT, fakt, ale o tym zdecydowali ludzie posiadający prawo głosu - z nieba te kandydatury nie spadły. I jakoś tak się mnie wydaje że znacząco został poszerzony skład zarządu - a obrady nie były tylko monologiem a dość intensywnym dialogiem
. Niemniej znowu - byłem w "starej i złej" organizacji zatem moje spojrzenie nie jest obiektywne. Życie 8)
Druga ciekawostka to stopnie w muaythai!!!!! (...)
Nie wiem czy była krytyka PZKb za wprowadzanie stopni bo osobiście nie kojarzę żebym się wypowiadał (czy też ktokolwiek podpisujący się swoim nazwiskiem a związany z PZMT). Idea wprowadzania stopni była wielokrotnie omawiana więc powtarzał się nie będę - pytania bezpośrednio do człowieka za to odpowiedzialnego.
WAŻNE !!!
Stopnie będą dobrowolne - są ludzie których ten czy inny khan interesuje... czyli będą mieli taką możliwość by go zdobyć
Jak ktoś nie będzie zainteresowany - nie będzie zdawał i jeżeli chodzi o walkę to ograniczeń wynikających z braku posiadania tego czy innego stopnia nie będzie (zawsze ale to zawsze będę stał za stwierdzeniem - belt is in the ring)
Żeby zostać członkiem (pełnoprawnym) - nic tylko kontakt z biurem i wszystko będzie jasne. Ograniczeń brak (człowiek odpowiedzialny za rekrutację - Robert Karpiński, daj mu tylko parę chwil na aklimatyzację)
Kiedy nowe wybory? Jeżeli dobrze pamiętam statut to wybory co 4 lata.
Polski Związek fantazja? - nie fantazja i jako człowiek związany z zarządem (a przedtem członek) PZKb powinieneś dobrze wiedzieć dlaczego łatwo nie było, nie jest. A może bedzie
Inne info (w tym MP które tyyyyyyle zawirowań wprowadziły) wkrótce - ale żeby nie było: OFICJALNIE piszę, że MP w 2010 będą otwarte. W sensie będą mogli wystartować zawodnicy z klubów niezrzeszonych w PFM.
To samo dotyczy startu w innych imprezach organizowanych przez (czy też pod egidą) PFM. Pewnie opłaty będę większe ALE NIE ZAPOROWO (to w odpowiedzi na wypowiedź sally. Przeciwników nie braknie jeżeli będą chcieli przyjechać i powalczyć. Spełnisz wymogi formalne - data zgłoszenia, badania, ubezpieczenie i oświadczenie startowe i już)
Ile było klubów - tyle ile było zainteresowanych i chcących działać (plus wyrazić zadowolenie/niezadowolenie). Ci których to mało interesowało się nie pojawili i tyle. Pełna lista członków założycieli pojawi się wkrótce na stronie
Jeżeli chodzi o to "czy będzie lepiej".
Nie wiem - wierzę że tak ale na szczęście są ludzie (gladiatorzy gladiatorzy) którzy będą mogli to ocenić i mam nadzieję obiektywnie przedstawić zainteresowanym (bo ja siłą rzeczy obiektywny to nie jestem:) ).
Tyle na tą chwilę
Andrzej Kapusta