KONIEC ILUZJI SUKCESU PZMT CZAS NA PRAWDZIWĄ OCENĘ ?
Napisano Ponad rok temu
I niestety mimo udziału ponad dwudziestu pięciu krajów to te pięć państw zdominowało całą imprezę. Można powiedzieć, że najpierw byli Rosjanie i Białorusini, potem za nimi Ukraina, potem długo nic i Kazachstan z Turcją, potem bardzo długo nic i dopiero zawodnicy z pozostałych krajów europejskich.
To słowa jednego z najbardziej zaangazowanych trenerów PZMT. Po ME Muaythai PZMT.
Czy wreszcie zaczyna się rozsądnie oceniać osiągnięcia. Czy ME pokazują, gdzie jest miejsce w szyku Polaków z PZMT. Starty w klasie B są niewymierne, teraz jednak.
Pytania do wszystkich
- Po czterech latach obietnic czy nie czas powiedzieć szczerze. Myliłem sie. Na Związek nie ma szans. Może zapomnijmy o ostatnich czterech latach i zacznijmy myśłeć realnie
- Czy nie czas zacząć myśleć o połączeniu sił Muaythai PZKb i PZMT? By polskie amatorsie MT było tak silne jak polski amatorski KB.
- Czy zamykanie sie w małych prowincjonalnych imprezach typu MP Muaythai PZMT jest drogą do rozwoju. (oczywiście prowincjonalne ze względu na dostępność a nie organizację bo ta jest niezła)
Sąd uznał, że PZKb może dzialać w ramach organizacji w MT. Czy przyłączenie IFMA-PZMT do tej organizacji ( ze zmianą nazwy) wzmacnia Muaythai czy PZKb?
Raczej wolałbym spokojną rzeczową dyskusję niż ataki. Aczkolwiek i w KB i MT atak jest naturalną rzeczą .
-
Napisano Ponad rok temu
- ze wszystkich medalistów tylko 2 wygrało po jednej walce. Reszta przegrała, a medal otrzymała, gdyż była mała ilość zawodników.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"W tej sytuacji reprezentacja Polski wypadła dosyć dobrze, ponieważ ogólnie zdobyliśmy jedno złoto, jedno srebro i cztery brązy i mimo, że na miejscu nie byliśmy zbyt usatysfakcjonowani to jednak porównując to z innymi państwami takimi jak Niemcy, Litwa, Łotwa, Włochy z których, również było dużo zawodników muszę powiedzieć, że przy tym poziomie imprezy technicznym i sportowym mistrzostw osiągnęliśmy dużo."
Całość artykułu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
a dwa po jednej wygranej i jednej przegranej trudno uznać to za sukces sportowy. Wyłącznie marketingowy i to dopiero za jakiś czas. Bo na razie widać, że nie było dużej rywalizacji. Twierdzenie, że inne kraje ilościowo większe wypadły gorzej jest mało wiarygodne. Nasza grupa była silnie sfeminizowana i byli juniorzy. WIadomo, że w tych grupach rywalizacja jest mniejsza. Jeśli np niemcy przywieźli 20 ale seniorów men to wynik ten osiągnąć jest o wiele trudniej ( nie wiem czy tak było ale daje przykład)
Napisano Ponad rok temu
dzien pierwszy
Parcheta wygrał
Jędrzejczyk wygrał przed czasem
drugi dzień
Grudniewski, Jedrzejczyk przegrali
Tomczykowski , Parcheta wygrali
final przegrywają
Drużko przegrywa walkę finałową (w kat dziewczyn zawsze jest mniejsza konkurencja)
to daje 4 walki wygrane
pozatym widać ze uczestników tych Mistrzostw jest więcej, po wygranych eliminacjach nikt nie ma złota
Mistrzostwa Świata IFMA było 8 zawodników + 3 dziewczyny (11 osó
bilans: 2 wygrane walki - eliminacyjne za które zdobywają medale: złoto i brąz.
Moim zdaniem to kompromitacja ale czego można się spodziewać po organizacji robiącej klanowe imprezy zamknięte zabezpieczając się przed rywalizacją z zawodnikami na wysokim poziomie
Napisano Ponad rok temu
Przekrzykiwanie się gdzie jest więcej zrzeszonych i kto ma uznanie tajskiego rządu itd...jest bzdurne! Tajowie dają się łatwo skorumpować i przekupić. Za odpowiednią kasę dadzą każdej organizacji odpowiedni papierek!
I tak przy okazji. Słaba frekwencja w IFMA może być dowodem plotek jakie słyszałem podczas pobytu w Tajlandii 3 miesiące temu: prawdopodobnie IFMA ma straszne problemy. Niby zakazano im nawet organizowania Mistrzostw Świata w Tajlandii. Nie wiem ile w tym prawdy ale chyba już 2 razy były organizowane w innych krajach.
A jeżeli chodzi o połączenie się PZKB z PZMT nie sądzę aby to był dobry pomysł. Nie sądzę że się dogadacie! Ale to moje osobiste zdanie.
Napisano Ponad rok temu
A pisze o tym bo wkurwia mnie ze ktoś robi mistrzostwa 100 metrów od mojego klubu w mojej dyscyplinie ale nie wpuści tam moich zawodników bo są zrzeszeni gdzie indziej.
Czy to jest normalne?
Napisano Ponad rok temu
I tak przy okazji. Słaba frekwencja w IFMA może być dowodem plotek jakie słyszałem podczas pobytu w Tajlandii 3 miesiące temu: prawdopodobnie IFMA ma straszne problemy. Niby zakazano im nawet organizowania Mistrzostw Świata w Tajlandii. Nie wiem ile w tym prawdy ale chyba już 2 razy były organizowane w innych krajach.
Plotki - Mistrzostwa 2009 są w Tajlandii. Organizacja w przeszłości dwóch MŚ w innych krajach nie była podyktowana problemami organizacyjnymi. IFMA nie otrzymała zakazu organizowania MŚ w Tajlandii - zatem prawdy w tym tyle co nic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do lidera - myślę że to pytanie do niego. Ja odpowiadam za siebie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powrotu do zdrowia życzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s. aha no i może ktoś pomógłby Gladiatorowi znaleźć pracę, jakieś zajęcie, bo ilość postów na forum skłania do refleksji iż chyba trochę Pan "bezrobotny" jest
Co do zaśmiecania. Panowie temat jest o Otwartym Turnieju/Lidze a nie o innych sprawach. Zatem komentujmy te zawody, a jak ktoś nie może sobie inaczej ulżyć to cóż....chyba musimy im wybaczyć
Napisano Ponad rok temu
- Uderz w stół a nożyce sie odezwą.
Kiedyś ta organizacja chwaliła sie szybkim umieszczaniem na stronie informacji.
Teraz jest ich trzy na krzyż ( bo trudno uznać za informajcę zaproszenie na zgrupowania) jeszcze nie ma czasu na umieszczenie ich w dziale wyniki. Imprez od lutego można by policzyć na palcacj jednej ręki i to inwalidy bez kilku palców.
A co do mojej strony. To wogole niesmial bym się porownywać ze stroną organizacji, która chciałbyć Polskim Związkiem i która bierze za to składki od klubów, licencje od zawodników itd. W zeszłym roku podobnie mialem przerwe. Odpowiedź jest prosta, zarabiam na turystyce i w tym okresie mam mniej wolnego czasu a moja strona jest prywatną inicjatywą niezarobkową. ale jak zarząd nie ma czsu zajmowac sie organizacja to niech poprostu zrezygnuje.
To następny dowód, ze PZMT przeżywa kryzys. Bardzo słabe wyniki sportowe i kiepska organizacja. A byo przecież o wiele lepiej. Kiedyś nawet podziwiałem szybkość rozwoju.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Camp z Markiem Piotrowskim - kolejna edycja
- Ponad rok temu
-
Mateusz Rajewski vs Michał Królik: VIDEO
- Ponad rok temu
-
Klincz męski a kobiecy?
- Ponad rok temu