Znalazłem kilka filmików taiji
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A same zastosowania są jak i w tzw. twardych.
Dla mnie ten filmik jest naciekawszy, bo pokazuje do czego faktycznie służą pchające dłonie. (powinny)Znalazłem kilka filmików taiji, które pokazują coś więcej niż formy.
(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie sie podobalo,choc moze za krotkie to
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciag dalszy teorii... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]A tu coś, co teoretycznie ma pomóc w przejściu od formy do walki - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pewnie marzą o praktyce
Napisano Ponad rok temu
oni tak na serio? 8O[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
btw, tam byly same prezentacje, zero walki...
Napisano Ponad rok temu
A tu coś, co teoretycznie ma pomóc w przejściu od formy do walki - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
nie bynajmniej, natomiast zwróciłbym uwage wysokość pracy nogami - sie troszke zastanawiam czy to nie wushowcy, nie jestem pewien.wyczuwam nutke ironii?
ps sorry niechcacy podojnie mi sie zapostowalo prosolbym o skasowanie dubletu
Napisano Ponad rok temu
poważnie? 8)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [/code]
Napisano Ponad rok temu
oni sobie robią jaja prawda?[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [/code]
tacy żartownisie. fajni ludzie.
prawda???
Napisano Ponad rok temu
Hmm sądzisz że Cię widza przez monitorek i tak sobie żartują żeby jaja sobie z Ciebie robić? fajnie człowieku, ale nie ma w tym nieco narcyzmu z twojej strony?oni sobie robią jaja prawda?[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [/code]
tacy żartownisie. fajni ludzie.
prawda???
To są po prostu pchające dłonie z zastosowaniami ćwiczone przez kogoś kto wie do czego to służy tj. przygotowania do walki przy zachowaniu minimalnego ryzyka załapania kontuzji. Ale co Cie tak śmieszy? Możesz być nie bardzo kumaty tematu, ale nieznajomość zastosowań szkodzi. To są po prostu zastosowania do walki w parterze i tyle. Jest to tak samo smieszne jak sparujący goście w rękawicach i kaskach, tez oni sobie tak jaja robią prawda?.tacy żartownisie fajni ludzie, prawda??? :roll:
Napisano Ponad rok temu
to tak wygląda, jakby zobaczył ktoś na wideo kilka pozycji parterowych i zaczął naśladować, wprowadzając do nich swoje ulepszenia żeby było ładniej.
Napisano Ponad rok temu
Hmm sądzisz że Cię widza przez monitorek i tak sobie żartują żeby jaja sobie z Ciebie robić? fajnie człowieku, ale nie ma w tym nieco narcyzmu z twojej strony?:
Przepraszam kolego, ale Ty normalny jestes? Z umiejętnoscią czytania tez wszystko w porządku? Gdzie ja napisałem że ktoś sobie jaja ze mnie robi? Pokaż mi z łaski swojej skąd to wymyśliłeś... i moze pisz na trzezwo na przyszlosc i nie rob z siebie posmiewiska.
Bzdurność tej "walki w parterze" + ciągłe śmiechy na filmiku sprawiły wrażenie że panowie robią sobie polew z obecnej popularnosci walki na ziemi. Przynajmniej miałem taką nadzieje.
Możesz być nie bardzo kumaty tematu, ale nieznajomość zastosowań szkodzi. To są po prostu zastosowania do walki w parterze i tyle.
Dwa lata na bjj - dawno temu co prawda - sprawiają że chyba troche kumaty jestem jesli chodzi o parter. I jakkolwiek mistrzem ziemi nigdy nie byłem - wprost przeciwnie, to jednak dziesiątki przekulanych godzin sprawiają ze jestem w stanie w pewnym stopniu ocenić co jest skuteczne na ziemi i uwierz mi ze to są jakieś jaja. No chyba że to ma być jakaś zabawa.
I nie, niie mam nastu- lat, nie jestem fanatykiem od "moja sw jest najlepsiejsza", każdy robi to co lubi, ale to co widziałem to mniej-wiecej tak jakby nagle ludzie z mma postanowili ze bedą robić formy z szablami na zasadzie "hej! to chyba tak powinno wyglądać!"
Napisano Ponad rok temu
czyli ta, której naucza Yang Jwing-Ming w YMAA. Ruchy podobne, detale jednak zupełnie inne.
A ta obrona rzeczywiście wesoła.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium z Janem Silberstorffem - 7.-8.02.2009
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Janem Silberstorffem - 7.-8.02.2009
- Ponad rok temu