Parówy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupiles mikrofalowke ze testujesz nagle wszystkie potrawy jak z niej smakuja?
mam ja juz pare lat ale sprawdzam co jak smakuje bo mi sie przejadly standardowe rozwiazania. Pracuje tez nad zoptymalizowaniem czasu poswiecanego na przygotowanie jedzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TYLKO PAROWKI Z ŁUKOWA, SMAKUJA I PACHNA JAK TAKIE DAWNE Z MIESNEGO NA MIEDZYBORSKIEJ, SA PRAWDOPODOBNIE PODWEDZANE I MAJA SUPER CIEMNAWY KOLOREK.
dobre są też z Ełku (Zakłady Mięsne Mazury), zresztą inne wędliny też mają dobre.
Napisano Ponad rok temu
TETSujesz chyba.Kupiles mikrofalowke ze testujesz nagle wszystkie potrawy jak z niej smakuja?
Hahaha :roll:
Napisano Ponad rok temu
inaczej smakują niż podgrzane normalnie w mikro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasmi sie zasanawiam czy ludzie iedza jak dziala mikrofalówka czy tylko udają
a sprawdzałeś to co napisałem? ;p bo jest różnica...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak przynajmniej to wyglada 'home made'
Napisano Ponad rok temu
Dawno nie konsumowałem prawdziwej, dobrze uwędzonej szynki, ponieważ na pobliskiej wiosce, gdzie po wojnie osiedlili się moi dziadkowie wraz z dziećmi, nic już nie hodują, przynajmniej moi wujowie i ciotki. Trzeba w każdym razie powiedzieć, że swojska, czyli dobrze zrobiona, wędzona szynka jest:
pyszna
o zbitej konsystencji
ciemnej barwie
Kupiona w sklepie szynka wędzona jest:
średnio dobra
o flakowatej konsystencji
jasnej barwie
ociekająca wodą, co wynika z nadmiernego nafaszerowania jej solą (chlorek sodu bądź azotan potasu)
wyraźnie za słona
Przesadą jednak jest stwierdzenie, że kupione w sklepie mięso wędzone jest „wędzone” za pomocą wstrzyknięcia czegoś tam w mięso. To taka sama bzdura jak to, że w Holandii sieje się ogórki, wlewa składnik A i składnik B w podłoże i na drugi dzień mamy już pół metrowego ogórka. A takie bzdury słyszałem.
Mięso wędzone kupowane w sklepie jest rzeczywiście wędzone, ale robi się to na odpierdol, czyli po łebkach.
A co do parówek – ktoś kiedyś powiedział: lepiej nie wiedzieć, z czego się robi parówki.
I pytanie dla tych, co mieli kiedykolwiek styczność ze wsią i byli kiedykolwiek na tak zwanym świniobiciu, a pod rozwagę dla tych, którzy nigdy tego nie widzieli:
dlaczego z zabijanej świni wykorzystuje się niemalże wszystko i robi się różne cuda, typu salceson, czy kaszanka (notabene bardzo dobre), ale nie robi się parówek?
Smacznego!
Napisano Ponad rok temu
Przesadą jednak jest stwierdzenie, że kupione w sklepie mięso wędzone jest „wędzone” za pomocą wstrzyknięcia czegoś tam w mięso.
Mięso wędzone kupowane w sklepie jest rzeczywiście wędzone, ale robi się to na odpierdol, czyli po łebkach.
Nie zgodzę się z tobą. Przeczytaj sobieskład gdzie napisane jest np: łosoś wędozny skład łosoś aromat dymu wędzalniczego. Ten aromat to sprej natryskujesz mięso na chwilę do pieca i masz wędzone.
Napisano Ponad rok temu
na chwilę do pieca i masz wędzone.
Z czym do tego pieca, to już inna sprawa. Poza tym nie więdzi się w piecach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja dziś kupiłem jakieś frankfurterki ze sklepu mięsnego. Myśle czy jeść :twisted:
ja bym sie niezasanawial, niestety po wycieczce co green way'a juz nie moge zjesc nic wiecej
Napisano Ponad rok temu
Ja sie wczoraj w Green Way'u wkurzylem bo nie mieli Enchiladespo wycieczce co green way'a juz nie moge zjesc nic wiecej
Napisano Ponad rok temu
Ja sie wczoraj w Green Way'u wkurzylem bo nie mieli Enchilades
po wycieczce co green way'a juz nie moge zjesc nic wiecej
Enchilades <= wlasnie to jadlem !!! Zajebiste !!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kontuzja
- Ponad rok temu
-
BO sport to zdrowie
- Ponad rok temu
-
Konkurs "Grip Master" Takedown
- Ponad rok temu
-
motywacja
- Ponad rok temu
-
jak brac animal pak?
- Ponad rok temu
-
Suplementacja HMB
- Ponad rok temu
-
Cwiczenia na masę - BJJ
- Ponad rok temu
-
Siła proporcjonalna?
- Ponad rok temu
-
pan pod mma
- Ponad rok temu
-
skrzywiona przegroda nosowa?
- Ponad rok temu