motywacja
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam sie nad tym jak na was dziala to, kiedy ktos zmusza was do cwiczen?
Czy wtedy motywuje was do dzialania czy wrecz odwrotnie?
Na mnie akurat dziala to cholernie negatywnie, jesli ktos zmusza mnie do tego, zebym robil cos na co nie mam ochoty np. na bieganie z rana :-)
Wole wyjsc sobie na rower i sam ustalic godzine treningu, ale jak bliska osoba mi sie do planow wpieprza, to krew mnie zalewa :-)
A jak jest u was, macie jakies doswiadczenia na tym podlozu?
Napisano Ponad rok temu
Mi chodzi o sytuacje kiedy np. Twoja kobieta chce zrobic na sile z Ciebie biegasz, kiedy Ty masz to gleboko gdzies :-)
Jednak mnie to irytuje i tak doprowadza do szewskiej pasji, ze potem odechciewa mi sie wszystkiego. Poprostu nie znosze, kiedy ktos mnie motywuje, wole sam sie zmuszac do tego.
Napisano Ponad rok temu
Ani prośby, ani groźby. Z drugiej strony sam też nikomu nic nie narzucam.
Uważam, że motywacja to mimo wszystko coś co bierze się z wnętrza, a nie z zewnątrz. Jeśli ja sam nie chcę i nie potrafię, to nikt inny mnie nie zmusi... przynajmniej tak jest w moim wypadku.
Napisano Ponad rok temu
"- Feniks, misiu, zobacz, nie mieścisz się już w żadne dżiny, które nosiłeś, gdy się poznaliśmy, samara Ci wyrosła, jak stodoła, może zamiast tego browca wieczorami byś, no nie wiem, pobiegał...?np. Twoja kobieta chce zrobic na sile z Ciebie biegasz, kiedy Ty masz to gleboko gdzies :-)
- noż ku*wa mać dopiero! Biegacza chce ze mnie zrobić, jak Boga kocham! Jak ja tego nienawidzę!"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Takze moze nie bylbym taki uparty, jakby propozycja porannego biegania miala postac lagodna, a nie twarda i tyranska :-)
Napisano Ponad rok temu
u mnie to akurat odwrotnie, bliscy mowia zebym sie zajal czyms powaznym, a nie usportawiam sie, w domu jak nie mam nic do roboty to ukladam sobie jakies obwodziki i robie, albo drazek przynajmniej
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nienawidze biegac i jak by mi laska kazala by uslyszala "pal wroty", a jak bylo by to w formie rozkazu to "ssij"
Napisano Ponad rok temu
Mnie motywacja w formie gadaniny czasami pomaga jednak ostatnie slowo nalezy do mnie. W koncu to moje cialo i jesli nie bede biegal rano to ja bede mial duzy brzuch a nie kolega.
Jesli chodzi o druga polowe to wiadomo ze trzeba caly czas starac sie wygladac dla niej jak najatrakcyjniej. Sam bym nie chcial zebym moja kobieta nie dbala o siebie a kij zawsze ma dwa konce.
Napisano Ponad rok temu
Uważam, że motywacja to mimo wszystko coś co bierze się z wnętrza, a nie z zewnątrz. Jeśli ja sam nie chcę i nie potrafię, to nikt inny mnie nie zmusi... przynajmniej tak jest w moim wypadku.
Można motywować z zewnątrz i czerpać motywację z wewnątrz. Żeby zmotywować z zewnątrz to trzeba zachęty, marchewki zamiast kija (zmuszania). Tyle przynajmniej w teorii motywacji w zarządzaniu.
Napisano Ponad rok temu
Trener mówi "skacz" to pytam jak wysoko.
dlaczego jako ma wpisałeś tkd skoro trenujesz skoki
Napisano Ponad rok temu
(robie pompki, padam juz na nos)
- Nie moge... (nagle odzwya sie glos w glowie: Sudo by to zrobil)
I nagle dostaje power :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Powiem krótko:
Ćwicz, nie pierdol.
ale pierdolenie to tez cwiczenie
Napisano Ponad rok temu
dlaczego jako ma wpisałeś tkd skoro trenujesz skoki
pomijając już klasę tego żartu ( :wink: ). Nie macie treningów skoczności? My co jakiś czas mamy taki treninig, że tylko rozgrzewka i skaczemy na różne sposoby...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiedz jej, ze chcesz byc sprinterem i zmus ja do biegania sprintow interwalowo :twisted:Mi chodzi o sytuacje kiedy np. Twoja kobieta chce zrobic na sile z Ciebie biegasz, kiedy Ty masz to gleboko gdzies :-)
Napisano Ponad rok temu
powiedz jej, ze chcesz byc sprinterem i zmus ja do biegania sprintow interwalowo :twisted:Mi chodzi o sytuacje kiedy np. Twoja kobieta chce zrobic na sile z Ciebie biegasz, kiedy Ty masz to gleboko gdzies :-)
Jakbysmy mieli robic to wspolnie to bym polegl juz na starcie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak brac animal pak?
- Ponad rok temu
-
Suplementacja HMB
- Ponad rok temu
-