K-1 WorldGP w Rydzie- walczy dwóch Polaków! 22.11 (sobota)
Napisano Ponad rok temu
Rozpiska walk:
ćwierćfinały:
1. Mindaugas Sakalauskas (Litwa) vs. Sergei Lascenko (Ukraina)
2. Przemysław Miękina (Polska) vs. Noel Cadet (Francja)
3. Ivan Bugaenko (Białoruś) vs. Pacome Assi (Francja)
4. Konstantin Gluchov (Łotwa) vs. Marco Della Ricca (Włochy)
walka rezerwowa:
Marco Aschenbrenner (Niemcy) vs. Ben Petit (Belgia)
walka wieczoru:
! Daniel Sołtysiak (Polska) vs. Stefan Leko "Blitz" (Niemcy) !
źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Daniel Sołtysiak przegrał na punkty po bardzo wyrównanej walce ze Stefanem Leko. Obydwaj nasi zawodnicy zebrali gorące brawa licznie zgromadzonej publiczności za swoje walki.
Gratulacje dla naszych zawodników za udany występ, trzymamy kciuki za ich kolejne starty w K-1!
źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ALE CHWILĘ SOBIE POGADALIŚMY W KALISZU OSTATNIO I STWIERDZIŁEM ZE JESTEŚ DYNAMICZNY
Chyba trochę się zagalopowałeś hieheieh....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ERNST pytanie do Ciebie takie kieruję. O co Tobie chodzi? Piszesz o filmikach i szczekaniu. Po co ? To nie kino ani schronisko! Chłopak ze Słupska walczył z Leko to fakt niezaprzeczalny. Leko nie wiem aktualnie w jakiej formie jest, ale kilka lat temu był w pierwszej ósemce w Tokio K-1. Daniel Sołtysiak wyszedł do walki jako debiutant K-1 i walczył na pełnym dystansie z doświadczonym rywalem, a Ty się dopierdalasz, że'coś tam-coś tam'. Uważam, że bardzo nieelagancko się zachowujesz i dotyczy to tylko tego tematu.
Nie mam nic przeciwko niemu,tylko temu gadaniu..ze wyrównane i zajebiscie..itp To że wyszedł do niego to szacunek ale w tym sporcie granica miedzy odwaga a głupotą jest bardzo cienka..tam też potrzebuja miesa armatniego i wątpie zeby jak piszesz "chłopak ze słupska"stoczył wyrównaną walke z leko bo to poprostu niemożliwe!Jakie on ma doświadczenie na takich ringach?Walką z Leko na pierwszy ogień napewno go nie zdobedzie.Pije do tego ze zamiast pchac naszych zawodników którzy mają potencjał-na Ściecie...twórzmy swoich własnych LEKO!tylko u nas nie ma takiej instytucji jak Promotor który zadba o twoje interesy tylko taki który wysle cie do walki z czołowym zawodnikiem!I pierdolenie ze to rozwija i ze zajebiście...zajebiscie to było jakby taki zawodnik stopniowo budował swoje doświadczenie>NIE MAM RACJI?takich juz było wielu Trenerze FCK?Przecież wiesz-Maciek Skupiński który mógł byc na szczycie wygrał MŚ IFMA B klasy i słuchał sie nieodpowiednich ludzi! stoczył kilka walk za dużo,porwał sie na YODSANKLAYA,dla mnie to nie kozactwo tylko btrak rozsadku.Może i w moich wypowiedziach jest pesymizm ale napewni uzasadniony
Napisano Ponad rok temu
Przemek Miękina też nie ma wielkiego doświadczenia, a pojechał na Łotwę, bo mieliśmy przekonanie, że poradzi sobie z tym konkretnym przeciwnikiem. I wygrał przez KO.
Na tą samą galę mogliśmy wystawić polskiego zawodnika do walki z Arturem Kyshenką. I nie zdecydowaliśmy się na obsadzenie tej walki, bo przy obecnej formie Artura to własnie mogłoby być ścięcie.
Także Twoje zarzuty w tym przypadku uważam za niesprawiedliwe i niesłuszne.
A w naszym kraju jest już obecnie kilka osób, którym można zaufać jeżeli chodzi o rozwój kariery zawodowej, więc Twój pesymizm jeżeli chodzi o instytucję polskiego promotora/menedżera wydaje mi się również przesadzony. Być może wynika on z własnych negatywnych doświadczeń - nie wnikam, ale nie możesz z tego powodu winić wszystkich dookoła, którzy w tej branży starają się coś wartościowego zrobić.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale na tym naszym trudnym gruncie kilka osób robi naprawdę dobrą robotę i można to już nazywać menedżerką/promotorstwem. Nadzieja również w takich osobach jak Ty, które piastując wysokie stanowiska we władzach polskich związków sportowych, mają realne możliwości zrobienia wiele dobrego w tym kierunku.
ernst: rozumiem, że Andy Hug przechodząc z karate kyokushin wprost do japońskiego K-1, gdzie walczyli zawodnicy tacy jak Ernesto Hoost czy Peter Aerts (od początków kariery występujący w Muay Thai) wykazał się głupotą i jako głupca należy postrzegać tą legendę K-1??? Ja już napisałem wcześniej, ja się z takim spojrzeniem nie zgadzam.
Takie wybory, ryzyko, trudne walki, różnica doświadczenia - to wszystko jest wpisane w sport zawodowy. I do tego trzeba być przygotowanym mentalnie - to po pierwsze, i trzeba mieć rozsądnego menedżera/promotora/agenta (czy jak tam inaczej nazwać tą funkcję). Jeżeli nie potrafisz ryzykować, nie powinieneś myśleć o zawodowym sporcie. Ważne tylko aby ryzyko było skalkulowane i realnie rozsądne.
Dla mnie walki na Łotwie rozsądne były, i tyle już z mojej strony w temacie polskiej obsady tej gali.
A co do pytania personalnego: tak, próbuję i to już od kilku lat (od 6-ciu może) i chyba z całkiem fajnym skutkiem.
A co do osób w Polsce.... tak jak napisałem gladiatorowi powyżej. Uważam, że przynajmniej dwie osoby robią to już tak jak należy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie wybory, ryzyko, trudne walki, różnica doświadczenia - to wszystko jest wpisane w sport zawodowy. I do tego trzeba być przygotowanym mentalnie - to po pierwsze, i trzeba mieć rozsądnego menedżera/promotora/agenta (czy jak tam inaczej nazwać tą funkcję). Jeżeli nie potrafisz ryzykować, nie powinieneś myśleć o zawodowym sporcie. Ważne tylko aby ryzyko było skalkulowane i realnie rozsądne.
Dla mnie walki na Łotwie rozsądne były, i tyle już z mojej strony w temacie polskiej obsady tej gali.
A co do pytania personalnego: tak, próbuję i to już od kilku lat (od 6-ciu może) i chyba z całkiem fajnym skutkiem.
A co do osób w Polsce.... tak jak napisałem gladiatorowi powyżej. Uważam, że przynajmniej dwie osoby robią to już tak jak należy.[/quote]
Nie no teraz to już przesadziłeś..rozmawiajmy poważnie!Nie wciagaj do tego legend K!1 i ni e próbuj robić porównań...
Prowokacja to skuteczna forma zwrócenia uwagi na temat....także nie bierz wszystkiegi do siebie...a tym bardziej chłopak który walczył z Leko..
To wymień nazwiska tych promotorów???to sie do nich zgłosze..też mam wiele sukceców amatorskich na końcie i pare wygranych walk zawodowych na które jechałem jak na sciecie....
U nas nigdy nie bedzie tak jak w holandii bo tam nie ma pzkb które blokuje rozwój zawodowego muay thai iK1..to ze sie zgadza na jakies tam gale to jedno a to ze nie pomaga a nawet przeszkadza to drugie..Takze nie wiem TRENERZE FCK czy nie lepiej było by zebys zajął sie tworzeniem zawodowej grupy(jak w holandii) bo jak powstanie zwiazek muay thai to bedzie to samo..bedziecie co prawda rozwijac muay thai ale amatorskie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium w Łodzi
- Ponad rok temu
-
Boks, Kickboxing
- Ponad rok temu
-
SWARZĘDZ Muay Thai lub Kick Boxing
- Ponad rok temu