Chyba przestanę czytać ten temat bo dojde do wniosku że wszystko to co osiągnąłem i chce osiągnąć nie ma znaczenia
Jak to nie ma znaczenia ??
Napisano Ponad rok temu
Chyba przestanę czytać ten temat bo dojde do wniosku że wszystko to co osiągnąłem i chce osiągnąć nie ma znaczenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to nie ma znaczenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wywołana do tablicy odpowiadam. Fragment 'szacunek dla czarnego pasa' szczerze mnie rozbawił - jak dla mnie zbyt patetyczny i nadęty w formie. Może dlatego, że kolor nie jest odzwierciedleniem umiejętności oraz zaangażowania, trudu i pracy włożonych w trening. Może dlatego, że mam w pamięci historię jak to 'karatecy' z czarnym paskiem systematycznie przecierali go pumeksem . Przepraszam, ale nie wymagaj ode mnie abym szanowała takie osoby. Jedynie czym ich mogę obdarzyć to grymasem politowania.Wszystko zależy od tego jak posiadacz czarnego pasa do tego podchodzi, jeżeli służy mu tylko do podtrzymywania spodni itp(ktoś tak wcześniej napisał), to raczej nie jest to jego droga, "droga pustej ręki"(tak przynajmniej mi się wydaje). Należy się zastanowić gdzie tutaj szacunek do owego czarnego pasa (nie wnikam kto jak go zdobył) i jakoś ciężko mi uwierzyć, że wszystkim którzy trenują karate, nie przeleciało kiedyś przez myśl, żeby być jego właścicielem, żeby na niego zasłużyć. Sam pamiętam, jak będąc dzieckiem marzyłem o takim właśnie pasie, różnica polega na tym, że wtedy myślałem, iż to jest koniec drogi, uwieńczenie lat treningów, teraz wiem, że to jest dopiero początek i chyba to jest piękne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwykle p ...
Olejmy stopnie , pasy, etkiete , kimona i reszte i co zostanie /?
Chcesz ciwczyc w gaciach i nie pauje ci co wizaze sie z karate to spadaj na boks i nie piepsz glupot.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwykle p ...
Olejmy stopnie , pasy, etkiete , kimona i reszte i co zostanie /?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu