Dieta potrzebna od zaraz...
Napisano Ponad rok temu
Ściągnij, pomoże ci coś ułożyć.
Napisano Ponad rok temu
>Poniedziałek:
I Śniadanie:płatki ryżowe z dosypanym kakao, 1-2kanapki z mięsem, herbata.
II Śniadanie (w szkole): suchary, orzechy, sok.
Obiad:coś makaronowego, zupa.
Podwieczorek: kanapki.
Kolacja: omlety
>Wtorek:
I Śniadanie:jajecznica, herbata, pieczywo.II Śniadanie (w szkole): kanapki itp.
Obiad:coś fasolowego, zupa, pieczywo.
Kolacja:tosty ?.
>Środa:
I Śniadanie:kanapki, herbata.
II Śniadanie(w szkole):orzechy, soki, suchary.
Obiad: to co dostanę na stół- od mamy.
Podwieczorek: omlety.
Kolacja: drób.?
>Czwartek:
I Śniadanie:jogurt, płatki, herbata.II Śniadanie (w szkole): orzechy, herbatniki, soki.
Obiad: co będzie- nie moc... :?
Kolacja: zapiekanki "wysoko odrzywcze" :roll:
>Piątek:
I Śniadanie:płatki ryżowe z dodanym kakao, kanapki.II Śniadanie(w szkole): kanapki, orzechy...
Obiad: ryby, zupa.
Podwieczorek: omlety, pieczywo.
Kolacja: płatki kukurydziane, pieczywo.
>Sobota.
I Śniadanie:jajecznica, pieczywo...II Śniadanie: płatki kukurydziane.
Obiad: kotlety mięsne, zupa, pieczywo.
Podwieczorek: kanapki itp.
Kolacja: zupa mleczna, pieczywo.
>Niedziela:
I Śniadanie: kanapki ?II Śniadanie: omlety...?
Obiad: makarony, zupa...
Kolacja: jajecznica, tosty itd.
Nie pisałem ile czego będę jadł po prostu postaram się jeść jak mówił Novo: aż mi będzie nie dobrze. Kanapki na przemian z mięsem( wedliny itp.), ser biały+miód, dżem, ser żółty, troche ketchupu, rzadko nutella (?).
Chciałem jeszcze robić koktail i pić 3 razy dziennie ale nie mam pomysłu, myślałem żeby: 30g. mleka w proszku+ 300ml mleka 2,0%+ kakao, troszeczkę masła i jakieś moze owoce.
Między posiłkami jeszcze tam takie pierdoły jak serki, maślanki itp.
I tak pewnie wszystko źle i straszetnie ogólnie, ale daje co mam. :roll:
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze warzyw po prostu nie wypisywales :roll: popros mame, zeby do zupy dawala 2x wiecej warzyw zawsze, zamiast ziemniakow. zamiast pieczywa postaraj sie jesc warzywa. marchewka, brokuly, wiekszosc warzyw mozna latwo spakowac i wziac do szkoly.To ta dieta... [ciach]
zamiast platkow ryzowych, owsianka.
omijaj nutelle i dzemy.
jedz to co w srodku kanapek, pieczywo odstaw :wink:
codziennie zjedz 2 jajka.
8O :wink:Chciałem jeszcze robić koktail i pić 3 razy dziennie ale nie mam pomysłu, myślałem żeby: 30g. mleka w proszku+ 300ml mleka 2,0%+ kakao, troszeczkę masła i jakieś moze owoce.
jesli mleko nie sprawia ci problemow to wystarczy te 300ml, nie musisz robic mleka z mlekiem z dodanym mlekiem.
Napisano Ponad rok temu
Tak, warzyw po prostu nie wpisywałem. Poproszę jak radzisz, muszę się przełamać bo nie za bardzo lubię warzywa, a z tą szkołą to tak na surowo jeść ? Czemu odstawić pieczywo 8O ? :wink:mam nadzieje, ze warzyw po prostu nie wypisywales :roll: popros mame, zeby do zupy dawala 2x wiecej warzyw zawsze, zamiast ziemniakow. zamiast pieczywa postaraj sie jesc warzywa. marchewka, brokuly, wiekszosc warzyw mozna latwo spakowac i wziac do szkoly.
zamiast platkow ryzowych, owsianka.
omijaj nutelle i dzemy.
jedz to co w srodku kanapek, pieczywo odstaw :wink:
codziennie zjedz 2 jajka.
Heh, spoko, myślałem że można zrobić takiego shake jakby odzywkę-gainera.8O :wink:
jesli mleko nie sprawia ci problemow to wystarczy te 300ml, nie musisz robic mleka z mlekiem z dodanym mlekiem.
Rozumiem że odżywki białkowe, gainery i inne "koksy" odpadają
Napisano Ponad rok temu
no ba ze na surowo brokuly rzondzom.Tak, warzyw po prostu nie wpisywałem. Poproszę jak radzisz, muszę się przełamać bo nie za bardzo lubię warzywa, a z tą szkołą to tak na surowo jeść ? Czemu odstawić pieczywo?
mam awersje do pieczywa puste kalorie, ktore pojda w sadlo.
dopoki nie bedziesz mial porzadnej diety, suplementy to bedzie strata kasy. a jak juz cos to i tak tylko bialko+banan. mleko ma za duzo cukrow i tluszczu.Heh, spoko, myślałem że można zrobić takiego shake jakby odzywkę-gainera.
Rozumiem że odżywki białkowe, gainery i inne "koksy" odpadają
Napisano Ponad rok temu
i tu moje pytanie: jak zrobić tę porządną dietę :wink: ?dopoki nie bedziesz mial porzadnej diety, suplementy to bedzie strata kasy.
Napisano Ponad rok temu
Po drugie, mając 15 nawet nie myśl o jakiejś diecie masowej czy czymkolwiek podobnym. Jedzenie do czasu kiedy będzie Ci niedobrze? Wolne żarty. W tym wieku tylko i wyłącznie dobrze zbilansowany sposób odżywiania i to wszystko.
Novocaine odpowiednie produkty Ci opisał.
Ja bym dodał tylko tyle, że nie wystrzegał bym się mocno twarogu (chudego). Pieczywo jeśli już to pełnoziarniste (ale jego zwolennikiem też nie jestem).
PZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
boks+siłownia
- Ponad rok temu
-
moj plan na 100 dni
- Ponad rok temu
-
Pomoc w rozplanowaniu treningów :)