dres do biegania
Napisano Ponad rok temu
Objezdzilem juz cala mase sklepow i niestety o dziwo nic takiego znalezc nie moge.
Moze znacie jakies sklepy internetowe, gdzie mozna wyslac swoje wymiary i kupic fajny dresik.
Z gory dzieki za pomoc, bo problem wydaje sie blachy, ale w pratyce jest dosc powazny.
Napisano Ponad rok temu
Byl ktos z was w tej hurtowni sportowej? Jesli tak to niech opisze wrazenia :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze na oku dluzsza wycieczke do sklepu Decathlon na Bielanach Wroclawskich.
Byl ktos z was w tej hurtowni sportowej? Jesli tak to niech opisze wrazenia :-)
Ja akurat we Wrocławskim Decathlonie byłem tylko raz, częściej w Gliwicach. I za każdym razem wychodziłem zadowolony i z mniejszą ilością gotówki :wink: Spory wybór sprzętu, także ubioru. Mają kilka swoich marek o naprawdę fajnym stosunku jakości do ceny. Poza tym często trafia się na obniżki z racji np. wyprzedaży kolekcji. W ten sposób moja dziewczyna kupiła za 150 zł Asicsy do biegania, normalnie kosztujące ponad trzy stówki.
Jak szukasz topowego sprzętu z jakiejś niszowej dyscypliny sportu, np. łucznictwa, to w Decathlonie tego nie znajdziesz - najdroższe łuki kosztują tam poniżej 500. Ale do biegania się ubierzesz, na rower się ubierzesz i przy okazji sam rower kupisz, itd. Jak nie lubię zakupów, po Decathlonie mogę łazić dłużej niż 15 minut i nie ziewać
Jet, tanie to w okolicach jakiej kwoty? I do jakiego biegania? Na upartego można i w tenisówkach ale z własnego doświadczenia - nie polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witam was czule :-)
co myslicie o butach z tego linku.dobre do biegania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez biegam po asfalcie i ten duzy system z tylu dobrze amrtyzuje nie za miekko nie za twardo.kiedys myslalem ze te systemy to tandeta ktora nie dziala ale milo sie zaskoczylem.
Napisano Ponad rok temu
sie biega palce-pieta, nie pieta-palce, i wtedy ten system nie jest tak potrzebny 8)tez biegam po asfalcie i ten duzy system z tylu dobrze amrtyzuje nie za miekko nie za twardo.kiedys myslalem ze te systemy to tandeta ktora nie dziala ale milo sie zaskoczylem.
Napisano Ponad rok temu
To nie sa buty do biegania.http://allegro.pl/item473940625_super_buty_nike_air_max_oryginal_eur_44_od_1_zl.html
Napisano Ponad rok temu
z tego co widze to maja zamszowe wykonczenia a to sie tak trudno czysci i traci kolor. Ja tam do biegania nie potrzebuje zadnych cudow tylko zeby bylo wzglednie miekkie bo duzo po asfalcie biegam
To "powodzenia" zycze. Po paru latach stawy do wymiany jak biegasz po asfalcie.
Napisano Ponad rok temu
To nie sa buty do biegania.http://allegro.pl/item473940625_super_buty_nike_air_max_oryginal_eur_44_od_1_zl.html
a,niech to..
bedzie trzeba cos pomyslec na wiosne z własciwym doborem.
te na szybko kupowalem bez zbytniej wiedzy na ten temat.
w takim razie bede miał na traktor bo nawet wygodne są
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
probowalem tak i bardziej obciaza stawy z tego co zaobserwowalem.
Napisano Ponad rok temu
Też biegam po asfalcie, a co mam zrobić jak tylko taką nawierzchnie mam w okolicy?Piach wysypać?To "powodzenia" zycze. Po paru latach stawy do wymiany jak biegasz po asfalcie.
Napisano Ponad rok temu
Bieganie na palcach daje dodatkową amortyzację. Są techniki biegania, w których w ogóle nie dotyka się piętą ziemi podczas biegu.moze ktos wiecj powiedziec o metodzie palce pieta i dlaczego tym sposobem jest lepiej?
probowalem tak i bardziej obciaza stawy z tego co zaobserwowalem.
Z bieganiem jest identycznie jak ze sztukami walki. Technik biegania jest mnóstwo, a teorii tłumaczących dlaczego dany sposób jest najlepszy i usprawiedliwiających każdy z tych sposobów jest jeszcze więcej.
Bieganie bardzo obciąża układ ruchu i jak każda inna aktywność fizyczna w dłuższej perspektywie go specyficznie uszkadza. Z jednej strony biegacz szuka sposobu optymalnego z punktu widzenia szybkości, dystansu, wydajności, skuteczności. Ponieważ jednak te skuteczne sposoby biegania zwiększają ryzyko kontuzji, szuka się ochrony, np. przez specjalny dobór obuwia, dodatkowe ćwiczenia, lub dobór techniki biegu. Tak czy siak, jest to zagadnienie na tyle skomplikowane, że dla każdego rozwiązanie jest zupełnie inne. Dokładnie tak samo jak z wyborem w sztukach walki między full-contact i light-contact, w gi lub bez, walką na piąchy lub na przewracanki.
A technika biegu ma największe znaczenie gdy się biega boso:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PS. Zatopek machał członkami jak paralityk, a i tak zdobył cztery złota olimpijskie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening i alkohol
- Ponad rok temu
-
Grzybica?
- Ponad rok temu
-
Regeneracja stawów.
- Ponad rok temu