Skośne i dolne mięśnie brzucha...
Napisano Ponad rok temu
(Te typowe mozecie sobie darowac :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie na harmonijny rozwój brzucha polecam abs, chyba nic lepszego nie wynaleziono.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (2:24)
ABS II
Napisano Ponad rok temu
Cos wlasnie poza abs'em i 6'tka...
To nie dla mnie... Ja mam wyrzezbiony :wink:
Sa po prostu stwory, ktore watpia w systemy i ja mam komus takiemu pomoc
Dlatego moze przypadkiem spotkaliscie sie z czyms czego sie nie znajdzie na forach kulturystycznych i w najpopularniejszych ksiazkach.
EDIT:
Te gify od Poncho sa fajnie...
I nie bede musial godzinami tlumaczyc :wink:
SenkJu
Napisano Ponad rok temu
aa... wiem że są. Ja olewam takich ludzi, bo przeważnie są pozbawieni mózgu xD
aha, ławeczki to ponoć średni patent na brzuszki, bo angażują mięśnie lędźwiowe, a nie mięśnie brzucha, więc średnio działają.
wbij do głowy abs siłą ;]
Napisano Ponad rok temu
ławeczki to ponoć średni patent na brzuszki, bo angażują mięśnie lędźwiowe, a nie mięśnie brzucha, więc średnio działają.
Dokladnie. Niby sie je robi, ale sa duzo mniej efektywne, niz inne cwiczenia. No chyba, ze chcemy bole plecow
:wink:wbij do głowy abs siłą ;]
Tym to niech sie policja zajmie.
Sobie juz dawno wbilem i juz dosyc ostro zmodyfikowalem.
A te gify od Poncha sa git i mysle, ze mi pomoga
Napisano Ponad rok temu
Nie kminie,skoro wątpią w systemy,to znaczy że ich wogóle nie próbowali,ergo,wogóle im się nie chce ćwiczyć,uszczęśliwianie na siłe?:-):
Napisano Ponad rok temu
uszczęśliwianie na siłe?:-)
Nie chce mi sie tlumaczyc... :wink:
Napisano Ponad rok temu
przysiad ze sztanga nad glowa, przysiad, martwy ciag.
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale może polecicie coś na mięsnie w tym skośne po skończeniu ABS II,
a może najpierw pytanie czy ten IX poziom można wogole skończyć bo 2 z 4 czwiczeń trzeba robić do oporu czyli... 50 czy 100 czy więcej powtórzeń
chodzi mi o te w leżeniu a nie na drążku
system jest jak dla mnie świetny, szukam czegoś czym można by kontynuować przygodę z budowaniem brzucha ...
Napisano Ponad rok temu
Ewentualnie można do tego dodać "kulturystyczne" brzuszki z obciążeniem (górne partie) i unoszenie nóg w zwisie z obciążeniem (dolne partie). Na skośne poleciłbym skłony boczne z obciążeniem. UWAGA głównie dla kobiet - rozwój skośnych partii mięśni brzucha optycznie może bardzo poszerzać talię :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
wisisz na drazku, podnosisz nogi do 45-60 stopni (patrzac od gory) i ruszasz na boki (jak wycieraczki samochodowe).
bierzesz sztange na ramiona i robis skrety bioder stojac, wychamowujac ruch (walczysz z bezwladnoscia sztangi).
Napisano Ponad rok temu
Już od dłuższego czasu jestem na 8 poziomie i jakoś nie mam odwagi przeskoczyć na 9 (nie dam rady dłużej wisieć na drążku), więc do każdego ćwiczenia na podłodze dodałem 5 powtórzeń, a bezpośrednio po ABS dodałem 6. ćwiczenie z A6W (z tym że staram się utrzymać tą pozycję jak najdłużej a nie tylko3 sekundy).sorki że się trochę nie na temat
ale może polecicie coś na mięsnie w tym skośne po skończeniu ABS II,
a może najpierw pytanie czy ten IX poziom można wogole skończyć bo 2 z 4 czwiczeń trzeba robić do oporu czyli... 50 czy 100 czy więcej powtórzeń
chodzi mi o te w leżeniu a nie na drążku
system jest jak dla mnie świetny, szukam czegoś czym można by kontynuować przygodę z budowaniem brzucha ...
Możesz też kupić sobie obciążniki na kostki i z nimi robić ABS (albo ćwiczenia na drążku, które podał novo).
Napisano Ponad rok temu
Sobie juz dawno wbilem i juz dosyc ostro zmodyfikowalem.
jesli mozesz napisz dokladniej jak zmodyfikowales
ja w chwili obecnej po 4 m-cach robienia 5 poziomu bede przechodzil 1 pazdziernika na 6. W ABSie staram sie pracowac odpowiedni od strony technicznej wykonywania cwiczenia. Czasami zamiast przejsc na nastepny poziom lepiej jest poprawic maly detal (zwlaszcza w podciaganiu nog) i nagle okazuje sie ze cwiczenie jest duzo trudniejsze. no i sie nie spiesze. ABS to biznes dlugofalowy wiec spokojnie sobie ide do przodu
PS. trudno mi sobie wyobrazic dziewczyne ktora robi 9-ty poziom. iskierka jestes pewna ze kazde cwicznenie wykonujesz poprawnie technicznie ??
Napisano Ponad rok temu
Najważniejsze to jechać własnym tempem i nie oszukiwać siebie przy absie, żeby potem świecić, że się jedzie 9 poziom i ciągle mało.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
buty offroad
- Ponad rok temu
-
Cykl na stackach kreatynowych przed zawodami...
- Ponad rok temu
-
Glutamina
- Ponad rok temu
-
Ból pleców - pomocy
- Ponad rok temu
-
Pij mleko-czy na pewno będziesz wielki?
- Ponad rok temu
-
drazek dla duzych :) ?
- Ponad rok temu
-
Powerbreath
- Ponad rok temu
-
minerały
- Ponad rok temu
-
Affictor pomaga starszym .
- Ponad rok temu
-
Londyn, bieganie i wyścigi na muflonach.
- Ponad rok temu