Ej! Stój, jak do ciebie mówię!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zostać upokorzonym, i dobrze mu tak. Wydaje mi się, że ludzie ćwiczący SW
właśnie w takich sytuacjach powinni reagować( zawsze adekwatnie do zagrożenia ),
bo kto inny ma to zrobić, szkolimy się właśnie po to, by w realnych sytuacjach
zagrożenia życia, lub zdrowia, umieć się zachować i obronić.
Napisano Ponad rok temu
ale gadamy o samowolce (vide to my jestesmy sedzia i katem na ulicy), czy o panstwie prawa gdzie takie rzeczy zalatwia policja po naszym wezwaniu? bo zapewniam ze oni zalatwiaja takie sprawy - ale sie tym potem nie chwala........
Napisano Ponad rok temu
Kolega to potwierdzi i już. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaczęło się typowo od zeznania: "Pobiłem bełkoczącego chudzielca na ulicy. Fajnie zrobiłem?" A potem już z górki; ktoś pochwali; inny da dobrą radę jak kłamać przed sądem. Ciekawe co będzie dalej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przerażające są takie tematy na ulicy.
Zaczęło się typowo od zeznania: "Pobiłem bełkoczącego chudzielca na ulicy. Fajnie zrobiłem?" A potem już z górki; ktoś pochwali; inny da dobrą radę jak kłamać przed sądem. Ciekawe co będzie dalej.
Bo to właśnie jest ulica, a nie sala treningowa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak to jest, ze niktorzy sie cisnienuja za mocno, a inni nie umieja czytac ze zrozumieniem i dyzkusja, ktora zaczyna sie o pogodzie, konczy sie na II Wojnie Swiatowej :twisted:
Właśnie, właśnie
Napisano Ponad rok temu
niż np. uderzenie w twarz czy nawet popchnięcie w tył (gdyż przewracający sie w tył ma większe szanse na walnięcie głową niż lecący w bok na rękę)
jeżeli po lowkicku będzie siniak to wygląda to na art 157 par 2
jeżeli nie ma śladu to tylko art 217 (par 1-3)...
Art. 217.
§ 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
do roku.
§ 2. Jeżeli naruszenie nietykalności wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego
albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności,
sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 3. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przerażające są takie tematy na ulicy.
To wszystko na użytek dobrych ludzi :-) . Jak się obronisz to jeszcze cię będą ciągać po sądach i odpowiesz jak za pobicie "praworządnego obywatela" :roll: . Takie czasy .
Napisano Ponad rok temu
Prawda to jest to co jest udokumentowane...
Napisano Ponad rok temu
W moim odczuciu autor pierwszego posta źle zrobił kopiąc tego menela. Z jednej strony rozumiem, że to był element walki ze znieczulicą, która jest opisana w innym temacie, ale trzeba odróżnić atak jakiegoś dewianta na pannę i wtedy reakcja nasza jest uzasadniona.
W tym przypadku z tego co piszesz pijaczek był niegroźny, a was było dwóch. Wyjechałeś mu lowkicka, a jeśli gość upadając trafił na szkło, przecina mu aortę, leży i się wykrwawia, a ty co wtedy? Pomyśl nad takim obrotem sprawy Załóżmy dzwonisz na 112 Szybko przyjeżdżają i co byś powiedział?
No panowie zaczepiał nas nie mogłem puścić mu tego płazem.
Mogliście go spokojnie zignorować, takie moje zdanie. Gdyby gościowi coś się stało, to pokręcone prawo w Polandzie zrobiłoby z ciebie łowcę meneli, świadkowie nagle by się znaleźli i powiedzieli, że to ty go zaatakowałeś, a twój kolega tylko czekał by się włączyć.
To tak jak powiedział John Smith w filmie Felon ( który bardzo polecam )
And when your life is forever
defined by a single action...
...it changes time.
It feels like a thousand years ago
in my body...
...but in my mind...
...it feels like it happened yesterday.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PKP a bezpieczenstwo
- Ponad rok temu
-
70-letni bohater
- Ponad rok temu
-
Poziom moralny ćwiczących -pytanie do prowadzących zajęcia
- Ponad rok temu
-
Tonfa/Teleskopowa
- Ponad rok temu
-
Co się bujasz, na co sie gapisz, chcesz w ryja.
- Ponad rok temu
-
Problem
- Ponad rok temu
-
Michalczewski w Sopocie...:)
- Ponad rok temu
-
Street MMA
- Ponad rok temu
-
Więcej noża?