Real Aikido
Napisano Ponad rok temu
są jakieś kluby real aikido w Polsce ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W naszym kraju tak się nie ćwiczy raczej.
No, może poza naszą sekcją :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Wymylił to co p. Lubomir Vracherevicz mieszkajšcy chyba w Jugosławii (obecnie Serbia).
Miałem z nimi kontakt w Moskwie - jest kilka fajnych patentów ale czy to jest jeszcze aikido czy tylko została nazwa - nie mnie to oceniać :wink: .
Pancer (który niebieskie gi zakłada nie do aikido :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Imho wygląda na normalne AikidoWygląda na twarde Aikido
Można ćwiczyć techniki Aikido, że tak się wyrażę, konkretnie a można tak, jak na filmie Przemka, gdy uke efektownie przewracał się, rażony gromem, gdy Shihan Tamura lekkim machnięciem dłoni odganiał mu muchę z czoła :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam bardzo za wtrącanje... Ale przypomina się żartobliwe porównanie różnych stylów aikido. Na przykład, Ki Aikido - technicy robią się w odległości, siłą myśli. O Realnemu Aikido tam mówiło się, że napastnik zabija się pierwszym atemi, po czym na biezdychannom ciele robi się jakieś nikkyo.Imho wygląda na normalne Aikido
Napisano Ponad rok temu
Hej witaj! na forum.post
I kogoóż moje zmęczone oczy widzą w waszym klubie w dziale aktualnoci w trakcie The Kiev mission jak grywał kiedyś Tangerine Dream [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8)
STARA GWARDIA RULEZ :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hej witaj! na forum.
I kogoóż moje zmęczone oczy widzą w waszym klubie w dziale aktualnoci w trakcie The Kiev mission jak grywał kiedyś Tangerine Dream [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8)
STARA GWARDIA RULEZ :wink:
...hmhmh...............zaraz....zaraz.........skad ja znam ta lysinke.......???? :? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeśli mówić najczystszą prawdę... Bez przesady... Skromne... To po prostu najlepszy!STARA GWARDIA RULEZ :wink:
Napisano Ponad rok temu
Славомир Шевчик сэнсэй
POLSKA!!!! 8)
P.S Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
Wygląda na twarde Aikido
Wygląda jak aikido na dużej prędkości - po prostu. Podoba mi się to tempo, przy nim niewidzialne stają się nawet ściemki, a nawet urastają do tajemniczych mocy
W polsce tak się nie uczy (bo i po co?), ale nie ma żadnego powodu by na pewnym poziomie tak się z kolegami pobawić.
Napisano Ponad rok temu
W Polsce mamy Yoshinkan na Śląsku, plus były Shudokan, który wrócił do nauk Yoshinkanu. Sam Yoshinkan w Japonii właśnie przeżywa rozłam i poszczególne organizacje światowe przyłączają się to do Kancho Kyoichi Inue który był głową Yoshinkan'u przez wiele lat po śmieci Gozo Shiody, to do młodego Shiody(syna), który nie został mianowany głową szkoły po śmierci swego ojca ale ambicje widac ma większe czym doprowadził do rozłamu szkoły. Więc jeżeli ktoś szuka aikido w bardziej dynamicznej formie niech szuka pon Yoshinkai , Yoshinkan, czy Shudokan.
Jak dla mnie REAL AIKIDO to nic innego jak sprytny chwyt marketingowy opowiadający na zapotrzebowanie rynku - "aikido nieskuteczne, bla bla, za mało realne bla bla ... " wiec ktoś wpadł na pomysł. Jeszcze jak będzie się to samo pokazywac w kominiarkach i w moro to już w ogóle będzie REAL FULL STREET COMBAT KI AIKIDO.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Facet próbował w pierwszej części wykonać i kote-gaeschi i irimi-nage, ale jakoś nie wyszło... To rozsądnie zastosował łagodne techniki, dostosowane do sytuacji, aby uświadonić przeciwnikowi bezcelowość jego wysiłku. Dla mnie w wymiarze etycznym aikido. 100%
Napisano Ponad rok temu
Bo pewnie tych technik nie da się robić będąc pochylonym i na sztywnych nogach.Facet próbował w pierwszej części wykonać i kote-gaeschi i irimi-nage, ale jakoś nie wyszło...
Ten film pokazuje tylko, że w kulankach masa i siła zwycięża z młodością.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gdzie kupic hakama ?
- Ponad rok temu
-
Aikido w Gdańsku na Chełmie
- Ponad rok temu
-
Pare fotek z Lesneven 2008
- Ponad rok temu
-
Przekaz Dziadkowego aikido przez jego uczniow
- Ponad rok temu
-
Jaki jest cel zapisywania dzieci na aikido?
- Ponad rok temu
-
Staż z Minoru Kanetsuka 7 dan
- Ponad rok temu
-
aikido szczecin
- Ponad rok temu
-
trening jo w Aikido
- Ponad rok temu
-
Aikido vs BJJ -> 1:0