Kyokushin vs Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Na początek chciałbym zadać pytanie po czym tak na prawdę odróżnić dwie szkoły Shinkyokunshin i Kyokushin? Clikers i co dalej...
Napisano Ponad rok temu
Ktoś inny bierze kasę A tak na poważnie moja organizacja w założeniu jest non profit i opłaty członkowskie i organizacyjne są niskie w porównaniu z IKO1. Technicznie; kihon i ido geiko te same, renraku też. Różnice są w Kata tj. uczyłem się kata w tej formie w IKO1 zanim pewne rzeczy zmieniono. No może poza seienchin i kanku - tu są spore różnice z IKO1 / są nieco krótsze /. Można wejść w kata shinkyokushin na youtube i spojrzeć. Kyokushin Matsushima ma wszystko tak jak w organizacji Mastsui, no może mniejszy nacisk kładą na sport niż inne organizacje. Co do kan to nie wypowiem się, nie widziałem, nie wiem etc.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kyokushin-kan również jest non-profit a skoro technicznie jest to samo, to wniosek: ... aż się boję coś napisać żeby nie być uznany za stronę atakującą.
Napisano Ponad rok temu
Organizacja non-profit ale jednak chodzi o kasę...
Kyokushin-kan również jest non-profit a skoro technicznie jest to samo, to wniosek: ... aż się boję coś napisać żeby nie być uznany za stronę atakującą.
Nie Myl KAN z IKO 1 ,a swoją drogą IKO1 w Polsce nie ma żadnych składek pobiera tylko kasę za legitymacje i certyfikaty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koreańczyk zdradzający M. Oyamę?
- Ponad rok temu
-
Przemęczenie, a suplementacja?
- Ponad rok temu
-
Kyokushin Mawashi Geri
- Ponad rok temu
-
Kimono Maturo 14 oz
- Ponad rok temu
-
Pytanie o sekcję Goju-Ryu w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Polscy Karatecy z całej Anglii !!! - Łączmy Się !
- Ponad rok temu
-
sparing bazowany na kata - Iain Abernethy podcast
- Ponad rok temu
-
Mas Oyama i karate tradycjne.
- Ponad rok temu
-
I Międzynarodowe Gasshuku Karate FUDOKAN
- Ponad rok temu
-
Shotokan Karate w Londynie