Pekin- igrzyska...
Napisano Ponad rok temu
W WTF poziom Polakow jest mierny. Kwalifikacjami sa turnieje olimpijskie, jak w wiekszosci dyscyplin.
Napisano Ponad rok temu
Autor popisał się wiedzą jak mało kto hehe
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wie ktoś coś na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
Ale na przyszłość proszę już więcej nie pisać tu o niczym innym jak o Pekinie a dokładnie Taekwondo w Pekinie
Napisano Ponad rok temu
"Jest to sport kontaktowy, dlatego zawodnicy zakładają specjalne stroje (zwane doboki), które chronią ich korpus. "[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ps. Tigeru, pomyliłeś, podobno mają w ITF zabronić uderzać rękami, to tez ich przyjmą na olimpiadę, narazie ITF na olimpiadzie nie ma bo by bokserzy zawału dostali na taki widok
Napisano Ponad rok temu
ps. Tigeru, pomyliłeś, podobno mają w ITF zabronić uderzać rękami, to tez ich przyjmą na olimpiadę, narazie ITF na olimpiadzie nie ma bo by bokserzy zawału dostali na taki widok
Nic nie pomyliłem, się kulturalnie zapytałem.
A oglądanie walki WTFu to jest świetny środek nasenny. Dwie-trzy walki i kima na całego :wink:
więc może i dobrze jak go wypieprzą z Olimpiady
EDIT:
sprostowanie:
nie mówię że jest głupim sportem, bez sensu do uprawiania, itd.
Mówię, że jest nudny w oglądaniu.
Ale na przyszłość proszę już więcej nie pisać tu o niczym innym jak o Pekinie a dokładnie Taekwondo w Pekinie
No narazie piszemy starając się zrobć wstęp Co Ci możemy napisać o tkd w Pekinie skoro się jeszcze nawet nie zaczęło?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WTF to inny rodzaj walki, tam się zazwyczaj zawodnicy nie rzucają na oszołoma jak w ITF. Tam się czeka na okazje, na odpowiedni moment, po to żeby strzał miał siłę nokautującą,i jednocześnie wykonując go nie dac się wyprzedzić przeciwnikowi. stąd to wyczekiwanie, czasami faktycznie nudnawe ale akcje sa tak szybkie i niebezpieczne że nie moze być chaosu i bezmyślnej młócki. Bez złośliwości Tigeru ale gdybyś choć raz poczuł siłę takich kopnięć na sobie zrozumiałbyś na co oni tak długo czekają,bo na ITF tego nie uświadczysz...
"Misiu" ja (w przeciwieństwie do Ciebie) sparowałem z panami z WTFu, siła kopnięć nie różni się specjalnie od ITF bo (po raz kolejny to powiem) walczy człowiek, a nie styl.
A w walkach WTF to zazwyczaj jest czekanie, potem nagle się rzucają na siebie trzy kopnięcia jeden banade i obaj leżą. Wstają i znowu czekanie;)
Wiesz, ja nie neguję tego co mówisz o ITFie bo ja się z tym po części nawet zgadzam.
Ale zanim będziesz kontunuować to wpatrzenie w WTF błagam odwiedź choć jeden trening.
Nie bazuj tylko na YouTubie.
No ale do tego musiałabyś wyjechać z Krakowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tranowałem kilka lat WTF, przeniosłem się do ITF i nie zauważyłem żeby tu sie słabiej kopało heheh.
pewnie zależy gdzie trenowałeś to WTF. Z tego co widzimy to poziom TKD w Polsce nie jest zbyt wysoki, więc zapewne bardzo ciężko o dobrą sekcję ...
tak z ciekawości czy mógłby ktoś wymienić kluby których zawodnicy brali udział w eliminacjach do olimpiady?
ps. Tigeru: a gdzie Ty sparowałeś z panami z WTF :roll: ? ale jak coś co napisz na priv bo dyskusja schodzi z tematu?
Napisano Ponad rok temu
Dla niewtajemniczonych taekwondo to dyscyplina podobna do judo,
o żesz w mordę nie ma to jak kombo dollyo-neryo-uchimata
Napisano Ponad rok temu
ps. Tigeru: a gdzie Ty sparowałeś z panami z WTF :roll: ? ale jak coś co napisz na priv bo dyskusja schodzi z tematu?
a) Mielno, lat temu ze 4 albo więcej (się podczepiłem pod obóz WTFu)
Kraków, całkiem niedawno, chłopaczek z Łodzi poznany na studiach (wpadł na wspólne treningi, bo -zaskoczę Cię- ja poza salą też czasem ćwiczę)
c) Kraków, chłopaczek nie wiem skąd, poznany przez kumpla (jw)
Zaraz mnie poprosisz o numery telefonów i namacalne dowody :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S nie wiem czy jest sens kucić się (chodź w porównaniu z innymi kłótniami to musze orzec że kulturalna kłótnia nam się zrobiła ) co jest lepsze, wiadomo że każdy kto trenuje WTF będzie odczuwał swego rodzaju patriotyzm (xD) do swej sztuki i ją będzie zachwalał, a z kolei członek ITF powiem to samo o swoim TKD, ja trenuje WTF i dla mnie też on jest najlepszy 8)
a wogle to prawdziwy wojownik powinien walczyć bez walki czyli kłócić się bez kłótni czyli nie spierajcie się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i nie robic OT tak jak to wlasnie robisz.no ja popieram żeby zaprzstać się kłócić...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i nie robic OT tak jak to wlasnie robisz.no ja popieram żeby zaprzstać się kłócić...
luzuj moro jako i my luzujemy
Zennnn....
Koniec OT:
czy ktoś wie czy na tej Olimp. będzie S.Lopez?
Napisano Ponad rok temu
będzie będzie a razem z nim Mark Lopez i Diana Lopezczy ktoś wie czy na tej Olimp. będzie S.Lopez?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] trochę o us famili Taekwondo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czurugi...uderzany z góry?
- Ponad rok temu
-
Gold Medal Team ponownie w Polsce
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia rozciagajace