A jakie ćwiczenia zwykle robisz? Który styl karate? Jak wygląda w nim kihon?Nic z tego, to mi nie wystarczy. Poproszę o więcej porad (ćwiczeń).
Dynamika!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie się sprawa wydaje dosć prosta. Rosjanie wymyślili kiedyś "plyometrics" czyli inaczej ćwiczenia plyometryczne:Nic z tego, to mi nie wystarczy. Poproszę o więcej porad (ćwiczeń).
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się orientuję siłownia mi nie pomoże, a wręcz przeciwnie.
Oj, to nie bardzo się orientujesz
Inaczej mówiąc, moja technika wygląda jakbym nie wkładał w nią siły.
To jak "wygląda" przy uderzaniu w powietrze to jest tylko i wyłącznie sprawa techniki.
Napisano Ponad rok temu
Ale teoria teoria - a utrzymanie solidnego tempa pracy nad motoryka to inna sprawa...
Poki co rzecza, ktora najbardziej poprawila moja dynamike ciosu byly slowa trenera muay thai (tu serdeczne pozdrowienia dla Yury Gorbacheva): "Nie boksuje sie rekami tylko nogami" - skup sie na "odbiciu ze stop", oparciu biodra i mocnym "rzuceniu tulowiem" - a uderzajaca konczyne potraktuj jako swego rodzaju dodatek do tego ruchu. (brzmi "fachowo" - ale mi udalo sie to zastosowac jedynie do uderzen rekami, moje nogi wymagaja wiekszego nakladu pracy...)
Powinno odrobine pomoc na poczatek - dalsze postepy to juz mordega i walka z wlasnymi ograniczeniami (wiek, genetyka, proporcje ciala, nawyki szkoleniowe).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
IKO Sosai
- Ponad rok temu
-
karatevideo.tv
- Ponad rok temu
-
Europe Kyokushin Union
- Ponad rok temu