brak motywacji do treningu
Napisano Ponad rok temu
od jakiegoś czasu (ok.pół roku) brakuje mi motywacji do treningu. szczególne nasilenie tego braku motywacji jest wtedy, gdy muszę wyjść z domu na trening. kiedyś trenowałem nawet do 4 razy w tygodniu, a teraz ledwo raz na tydzień się zbieram na trening. faktem jest, że mam 27 lat i pracuję 8 godzin dziennie (umysłowo i raczej bezwysiłkowo) i czasem mi się diabelnie nie chce wyłazić z domu po pracy na trening. jak już dotrę na matę, to jest cacy i ok, aż chce mi się ćwiczyć. ale najgorzej jest wyjść z domu...kupiłem sobie nawet furkę, żeby wykluczyć wymówkę, że mam daleko na trening, ale coś czuję, że to niewiele pomoże;-]
pomóżcie drodzy budo-wniczowie, bo przy takim podejściu to niedługo zostanie mi geriawit, telewizor i laska do podpierania się przy chodzeniu:(
pzdr!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a potem zapierdalaj jak dziki :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit:
Tak mi się przypomniało: jeśli jesz Danio, to wyrzuć wpizdu
Napisano Ponad rok temu
pracuj tak, aby z pracy wychodzić na treningi ( jesli możesz)
to mnie zaciekawiło...z pracy wychodzę o 16 zwykle, więc nie ma problemu ze zdążeniem na wieczorny trening, ale chodzi Ci o to,żeby sobie załatwić trening w godz.8-16? bo to rozwiązanie byłoby całkiem niezłe, biorąc pod uwagę, że w tych godzinach najbardziej chce mi się trenować...a po południu chęci spadają...tylko że przed 16 nie ma u mnie treningów:(
co do przerwy tygodniowej w treningach: choroba, ja już chyba z pół roku między każdym treningiem mam tydzień przerwy, bo ledwo raz na tydzień udaje mi się zwlec na trening:( chyba, żebym sobie jakąś miesięczną przerwę zrobił, nad tym pomyślę. oglądanie walk w necie przed wyjściem z pracy też jest niezłym pomysłem:) tak więc dzięki za dotychczasową pomoc!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wychodź z pracy poźniej i wal prosto na trening
to dziala, nie masz czasu na zajscie do domu i pierdzenie w stolek. Przed praca torba z ciuchami do bagaznika (jesli dojezdzasz autkiem), po pracy prosto na trening. Na mnie na poczatku dziwnie patrzyli (co Ty, w marynarce?), ale jednak pomagalo.
Napisano Ponad rok temu
Kiedy trenowałem aikido i przeszła mi początkowa zajawka, często mi się nie chciało. Na karate pochodziłem kilka miesięcy, ale też z oporami. Kiedy jednak zacząłem judo, to choć musiałem wstawać o szóstej rano (WF), robiłem to z przyjemnością, zwłaszcza, że na tych akurat treningach było sporo parteru.
Od ponad roku trenuję jiu-jitsu i nie mam żadnych problemów z motywacją, poza pojedynczymi dniami wspomnianymi powyżej. Dodam, że dojazd na trening zajmuje mi prawie godzinę, a do tego wcale nie jestem tam orłem, wręcz przeciwnie. Ale wiem, że to jest to i nie ma żadnego gadania. Wkurzam się niemiłosiernie, jeśli choćby przez tydzień nie mogę trenować z powodu choroby czy kontuzji.
Może czas na spróbowanie czegoś nowego?
Napisano Ponad rok temu
Fizjologowie polecają czasową zmiane dyscypliny np odpuścić sobie tydzień dwa Bjj a iść na boisko i pograć w kosza.
Napisano Ponad rok temu
pomaga
ostatno chodze na treningi na 7 rano bo do pracy mam na 12 i koncze pozno i nie dam rady zdazyc.Gdybym sie nie motytwowal zostawal bym w lozku
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najprostsza motywacaj jak dla mnie , chec bycia lepszym szybszym, ogladam sobie hl jakiegos dobrego zawodnika i mowie sobie ze jezeli on jest taki dobry to ja tez moge , jest takim samymy czlowiekiem wystarczy ciezka praca, nikt inny mnie nie zmusi zebym trenowal to zalezy tylko odemnie.
pomaga
ostatno chodze na treningi na 7 rano bo do pracy mam na 12 i koncze pozno i nie dam rady zdazyc.Gdybym sie nie motytwowal zostawal bym w lozku
PZDR
ale na SW chodzisz tak ? ja mam ten sam problem i z pocałowaniem rączki bym na 7 chodził ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KONKURS! do wygranie wejsciówki na konfrontacje sztuk walki
- Ponad rok temu
-
obóz w Krasnobrodzie 2008
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie coś na temat takiej sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
Pompki
- Ponad rok temu
-
Sport-Serwach, producent tatami - Przestroga!!! Nierzetelny!
- Ponad rok temu
-
trening we własnym zakresie
- Ponad rok temu
-
rashguard
- Ponad rok temu
-
mam worek + mam dylemat
- Ponad rok temu
-
co to za sztuka walki?