Powrót do Formy...
Napisano Ponad rok temu
co innego HIIT/aeroby
Napisano Ponad rok temu
Co do a6w to w jakimś stopniu pomaga spalać miejscowo tłuszcz (wklejałem badania kiedyś), pytanie czy w zauważalnie mocno. Myk jest gdzie indziej, większość facetów chce zrzucić balast coby odsłonić kaloryfer, a ćwiczenia brzucha w trakcie redukcji go po prostu szybciej wyeksponują ...
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Pon- Silka
Wto- hiit + worek
Sro- Silka
Czwa- hiit + worek
Piatek- Silka
Sobota biegi + basen + sauna(ewentualnie sama sauna w niedziele )
Jak myslicie takie cos da efekt? grubin a co to sa tabaty bo nie spotkalem sie z czyms tawkim nigdy wczesniej??
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Sorry, że odsyłam do googla, ale inaczej musiał bym pisać arta o tym by przekazać o co biega
Gubrin
PS: Co do planu powyżej to da efekt napewno, niewiem tylko czy się na tym nie zajedziesz ...
Napisano Ponad rok temu
powinno dac. i zamiast dzielonego, rob toWto- hiit + worek
Sro- Silka
Czwa- hiit + worek
Piatek- Silka
Sobota biegi + basen + sauna(ewentualnie sama sauna w niedziele )
Jak myslicie takie cos da efekt?
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a tabata to (google for details) szczegolna forma HIIT - 20s wysilku, 10s odpoczynku x8
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba ze mozemy zrobic maly offtopic i podyskutowac jakie spalacze kto uzywal, i jakie polecacie najbardziej
Napisano Ponad rok temu
Moze Cie zaskocze ale Aerobiczna 6 waidera to to wlasnie aerobyA6W nie pomoże spalić tłuszczu, co najwyżej wzmocni mięśnie
co innego HIIT/aeroby
Napisano Ponad rok temu
Trening aerobowy to (tak w maksymalnym skrócie) praca, podczas której energia dla pracujących mięśni dostarczana jest w wyniku przemian tlenowych. Najczęściej za trening aerobowy uznaje się wysiłek ciągły, który utrzymuje się w przedziale pomiędzy 65% a 85% tętna maksymalnego- to tyle z definicji.
Trenując tym czy innym systemem nie dochodzi się do takich wartości. A6W czy inne ABS są fajne - bo budują mięśnie. Towarzyszy temu wysiłek, który oczywiście oznacza stratę kalorii. Ale jeśli chodzi o redukcję to nie jest to nic znaczącego. Pomijam fakt, że by aeroby były odpowiednio skuteczne czas jednej sesji też musi być odpowiedniej długości.
Jako aeroby doskonale sprawdza się bieganie, rower czy pływanie. To owocuje budową wytrzymałości oraz gubieniem fatu. A6W można śmiało dodać- ale jako dodatek.
Napisano Ponad rok temu
izolowane cwiczenia miesni brzucha nie spwoduja znaczacego spalania tluszczu, nie wazne ile by nie trwaly.Moze Cie zaskocze ale Aerobiczna 6 waidera to to wlasnie aerobyA6W nie pomoże spalić tłuszczu, co najwyżej wzmocni mięśnie
co innego HIIT/aeroby
skowron ma racje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli jak chce się zrzucić po prostu tłuszczyk z brzucha to tylko areoby tak ? i np codzienne męczenie brzucha w domu nic nie da ?
po pierwsze, raczej HIIT niz aeroby. po drugie, na strate tluszczu nic nie da. ale zbuduje miesnie, ktore beda widoczne, kiedy juz stracisz "oponke". a po zerowe, to dieta.
Napisano Ponad rok temu
a i może głupie pytanie ale czy ten hiit można w domu wykonywać ? bo za chu... nie mam warunków do biegania w swoje okolicy ;/
Napisano Ponad rok temu
moze za malo jesz? :wink:ehh wiem wiem, że dieta tylko już tyle przejrzałem i naprawdę nie wiem co jest dobre dla mnie a nie mam kasy zbytnio na dietetyka. W sumie schudłem z 83 do 78 ale oponka dalej jakas jest choć mniejsza. Nie jem chleba ziemniaków ani makaronów, omijam słodycze. W sumie jak się przyjrzeć to w ciągu dnia naprawde bardzo mało jem. A jakoś zatrzymało się to wszystko. I nie wiem zbyt co dalej ;/
a i może głupie pytanie ale czy ten hiit można w domu wykonywać ? bo za chu... nie mam warunków do biegania w swoje okolicy ;/
co na pewno nie jest dla ciebie zle
warzywa, owoce, mieso (ryby, drob, wolowina +jajka), orzechy, woda.
hiit by burpees.
np 10 na minute x10
Napisano Ponad rok temu
orzechów nie mogę - uczulenie a to co napisałeś staram się właśnie jeść
Napisano Ponad rok temu
jak malo jesz, to organizm przelacza sie w "starvation mode" i zaczyna magazynowac tluszcz, tak "na wszelki wypadek".a od mało jedzenia można utyć ? czyli takie skakanie polecasz ? to jest na pewno dobre porównywalne z biegiem ? czyli polecasz 10 podskoków na minutę i 10 serii tego tak ? w jakie dni najlepiej ? pon sro pia chodze na siłownie jak coś myślisz że da efekt ? i dzieki wielkie za zainteresowanie !
to "skakanie" to burpees. sproboj sobie, to sie przekonasz, czy jest porownywalne :wink:
10/minute tzn: czas start; robisz 10 jak najszybciej; odpoczywasz przez czas, ktory ci pozostal.
robic w dni nie-silowe.
obejrzyc videa po lewej stronie po wiecej pomyslow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kto ogladał Dragon Balla ten wie - sorry ale nie moglem sie powstrzymac widzac nick autora tematu
Kosztem mięśni, czy jak?jak malo jesz, to organizm przelacza sie w "starvation mode" i zaczyna magazynowac tluszcz, tak "na wszelki wypadek".
Napisano Ponad rok temu
o stary, wlasnie jestem na odcinku 101 DBZ na YTProponuje pocwiczyc w zwiekszonej grawitacji
Kto ogladał Dragon Balla ten wie - sorry ale nie moglem sie powstrzymac widzac nick autora tematuKosztem mięśni, czy jak?
jak malo jesz, to organizm przelacza sie w "starvation mode" i zaczyna magazynowac tluszcz, tak "na wszelki wypadek".
kosztem miesni.
m.in. dlatego nie uwazam biegania dystansowego za najefektywniejsza metode spalania tluszczu - organizm uczy sie wykorzystywac tluszcz jako zrodlo energi => uczy sie go magazynowac i zwalnia metabolizm. przy HIIT+jedzenie co 2-3h etc organizm uczy sie zuzywaz wegle dostarczane na biezaco, przez co przyspiesza metabolizm i spala tluszcz- bo go nie potrzebuje.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
woda z kofeina
- Ponad rok temu
-
Animal Pak
- Ponad rok temu
-
jakie rolki kupic ?