Odpowiednia suplementacja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BCAA nie potrzebujesz jak zjesz dobry posilek na 1-2h przed treningiem, badz wypijesz porcje bialka/gainera, a po posilku to samo - bedziesz w stanie anabolicznym.
Witaminy i tak bierzesz bo w tym sporcie to podstawa.
Jak juz wspomnialem beta alaniny jest za malo, pobudzacze nie wszyscy lubia, bo po kofeina ogranicza apetyt (niedobrze dla ektomorfika co musi pochlaniacz duze ilosci kalorii zeby przybrac na masie)
Elektrolity - pij sok rozcienczony z woda w czasie treningu z np dekstroza (tylko nie cytrusowy bo koliduje z kreatyna)
No i oczywiscie cala gama l-argininy, cytruliny, i czasem zwiazkow azotu - to akurat jest plus.
Wiec tak na prawde zostaje mono ( w opisie producenta storma podaje 'nie zapomnielismy o monohydracie, prawdziwej i wyprobowanej formy kreatyny' cytuje moje tlumaczenie z ang - gra slow troche, z ktorej wynika ze tak naprawde tylko mono tak na prawde dziala w 100%[a calosc kreatyny w porcji to 5gr...brzmi znajomo co nie? bo tyle wynosi przewaznie dzienna porcja])..... z czego wiekszosci to mono, ktore kosztuje duzo mniej niz stack.
Storm ma jeszcze jakas tam super ekstra forme doprowadzania do krwioobiegu - Noxinsulin czy cos - po ludzku tauryna i arginina, cytrulina. Na to samo wyjdzie jak bedziesz brac mono z porcja bialka i 50gramami weglowodanow, ktore w naukowy i potwierdzony sposob potrafia bardzo dobrze 'wtloczyc' kreatyne do miesni.
Ja oczywiscie nie mowie ze storm nie dziala, bo dziala, ale jak chcesz tylko troche sie podpakowac zeby sie panienkom podobac (kto tego nie chce ) to storma nie potrzebujesz.
Czego potrzebujesz to dobrej diety, nadwyzki kalorycznej (i to sporej) i stalego doplywu bialka co 3-4h w ciagu dnia (6 posilkow na dzien) i bialka wolnowchlaniajacego przed snem (twarog - badz kazeina).
Jesli chodzi o kreatyne to kupilbym mono -teraz creapure (ku mojemu zaskoczeniu bo nigdy nie bralem) jest bezsmakowe, dobrze sie miesza. Ja nigdy nie bralem creapure, ale zwykla mono - co niestety nie podchodzilo mi bo smak byl obrzydliwy a i problemy zoladkowe mialem - przy creapure tego nie ma, kumpel ostatnio kupil z universala i sam sprobowalem i sie mile zaskoczylem.
Do mono dobrze dokupic magnez (storm ma np w sobie forme kreatyny magnezowanej)
Jak jeszcze nie osiagnales swojej wagi optymalnej do Swojego wzrostu to gainer jest bardzo dobrym rozwiazaniem (nie powinno Cie zalac tluszczem).
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z suplementow to jak koniecznie chcesz storma to bierz - jak kasa nie gra roli to czemu nie. Do tego mozesz wziac shock therapy i masz kompletny stack. Jak mowilem gainer i bialko. Gainer np mutant mass a bialko to polecam ON 100% whey. Dobij diete gainerem tak ze co najmniej bedziesz miec 4500 kal na dzien i beda efekty
Witaminy np multiple z olimpu a z drozszych to ANimal pak
A co do wygladu klatki to ona po jakims czasie sie wyrowna, tylko nie katuj jej zbyt czesto bo to tez nie jest dobry pomysl
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Cykl zaczynam dopiero od poniedziałku. Teraz ćwiczę na sucho i dzisiaj wziałem sobie jedną miarkę tego z woda gazowana. Hmmm czy w ogole dobrze zrobiłem?
Chciałem sprawdzić jak smakuje,zaraz idę na siłkę więc zobaczymy.,..Ale nie zaszkodzi mi to co? Smak punch i rewelacja. jutro jescze na jakies piwko bd sobie chcial wyskoczyc przed cyklem...
???
Napisano Ponad rok temu
Jak mam sprawdzić datę ważności..?
proszę o pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś kupiłem apteczny magnez i apteczny cynk i łykałem to razem przed snem czułem się dobrze zregenerowany i wyspany (takie niby ZMA)
Napisano Ponad rok temu
-przedtreningowiec Super Pump250 Gaspari Nutrition
-mono z Olimpa w DT: rano 2 na czczo z 1 kaps tauryny, po treningu 2 kaps z 1 tauryny
-Taurine Mega Caps Olimp
-Magnez:Chela Mag+b6 z Olimpa
-Gainer: 1kg gain bolica, 1kh Mct z Olimpa. Pozniej dorzuce jeszcze Mass XLL
nie wiem czy to dobry wynik,ale po pierwszym tyg,. w łapie przybyło mi 0,5 cm.
W pt. dobrego tricepsa pocisnąłem i do dzisiaj boli mnie ten mięsień i do tego ramię. Od czego tak jest? to dobrze czy źle???bo do zakwasów raczej tego bólu bym nie porównał. Głownie klepie mnie, jak chcę wyprostować ramię. Ocencie jakos moj zestaw i sie wypowiedzcie. Staż juz poł roku, pierwsze 2 miechy na sucho, pozniej cykl z crester, znowu na sucho i teraz moj 2 cykl,.