Karate-czym skutecznie uzupełnić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm, zycze powodzenia! Ale bardzo watpie w rozwuj tej organizacji. Dobry poziom reprezentuja Belgowie ale to typowy Kyokushin, Rosjanie ktorzy chyba nie bardzo wiedza co sie dzieje i chyba dlatego jeszcze tam sa. W niemczech jest od kilku lat dwoch "szichan" :wink: : jeden z pelnokontaktowego aikido :roll: (jego wlasne slowa) a drugi z... zapasow, potem prowadzil wlasna lokalna organizacje: karate-jutsu
Lider polskego Kyokushin Budokai jest nie wiedziec czemu nielubiany i nieszanowany. Spytaj Mrozka to pewnie ci powie wiecej, ale moze lepiej na privie bo po co mamy tego sluchac. Szefem we Wloszech jest gosc ktory jest tez szefem Daidojuku i jeden klub od kilku lat. Obecny szef Irlandii, 4 lata temu chcial zdawac u shihana Voinescu na 1 dan majac 8 kyu!!! i byl ewidentnym poczatkujacym! Rok pozniej zdal u Bluminga. Jakos z takimi liderami nie widze szans na sukces!
Generalnie zycze wszystkim dobrze i organizacji "K-B" rowniez, obawiam sie jednak ze to zle ulokowane nadzieje. Ostatnio slyszy sie jeszcze o tarciach na gorze...
Wybacz te wynurzenia, robie to tylko po to zeby nikt nie mylil Seibudokai z Wasza Organizacja. (jak by nie bylo zbierznosc nazwy) Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą powiem coś,co mówiłem zawsze,gdy ktoś pytał mnie o karate...Zawsze mówiłem "jak już karate,to tylko kyokushin!!!To samo dotyczy budokai.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. mi się na przykład bardziej podoba Ashihara od kyoka, nikt nie ma monopolu na prawdę i bardzo dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Faktem jest że im bardziej karate będzie podzielone, tym będzie słabsze i jeśli chodzi o poziom trenujących i o poziom organizacyjny. Ale takie gadanie że "jak karate to tylko kyokushin" to juz troche fanatyzm. Droga Karate jest jedna, a to że jedni realizują ja w ten czy inny sposób, to juz nie nam oceniać. Ważne żeby każdy umiał sobie znaleźć swoje karate, a czy to będzie kyokushin, ashihara czy shotokan to naprawdę nie jest takie istotne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tutaj masz zaznaczone gdzie on jest....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
No capoeira też fajnie wygląda,a wartości bojowej brak.
Nie chodziło mi o wygląd.
Faktem jest że im bardziej karate będzie podzielone, tym będzie słabsze i jeśli chodzi o poziom trenujących i o poziom organizacyjny.
Nie zgodzę się: tak jak z krajami i jak w biznesie - wiele konkurujących organizacji będzie działać prężniej, niż jeden kolos.
Ale takie gadanie że "jak karate to tylko kyokushin" to juz troche fanatyzm. Droga Karate jest jedna, a to że jedni realizują ja w ten czy inny sposób, to juz nie nam oceniać. Ważne żeby każdy umiał sobie znaleźć swoje karate, a czy to będzie kyokushin, ashihara czy shotokan to naprawdę nie jest takie istotne
Swięte słowa.
Napisano Ponad rok temu
choć ci powiem, że łatwiej zdobyć medal na ME niż na krajowych zawodach, gdzie trzeba się napracować na podium.
ME w bjj to póki co cyrk gdzie wystarczy wejść na matę, przegrać i odebrać medal, bo w słabiej obsadzonych kategoriach bywają nader często po 2-4 osoby w wadze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sędzia karate (video)
- Ponad rok temu
-
Stopnie w sztukach walki
- Ponad rok temu
-
Sprzęt sportowy
- Ponad rok temu
-
I Mistrzostwa Polski - JKA w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Problem, fale mózgowe, padaczka pourazowa.
- Ponad rok temu
-
rabat od grin hila?
- Ponad rok temu
-
Pytanie semi?
- Ponad rok temu
-
zbijanie wagi do zawodów
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Strefy Zachodniej Oyama Karate