a Arkadia i Camel, którzy na ostatnią chwilę wycofują zawodników już zgłoszonych z turnieji, i nie dają szansy przygotowania się innym osobom Hmmm??? a czy ktoś zastanowił się nad " NIE SPORTOWYM " zachowaniem Sebastiana , jak myśli teraz o Polsce chociażby taka Ukraina ???? nie wstyd wam za niego ??? bo mnie akurat tak .... byłe(a)m tam i osobiście widziałe(a)m to widowisko jakiego może się wstydzić Bartkowiak, jednym mówił, że go nogi bolą, bo ma poobijane, innym ,że wargę rozciętą, ale, czy większość z was nie stanęła by w ringu nawet z takimi uszkodzeniami ciała ??? bo ja tak , chociaż dla Honoru!!!
z tym się zgodzę. Kluby wycofujące w ostatniej chwili zawodników, nie pomyślały o tym, że nie szkodzą Szlachcie, ale innym zawodnikom i Klubom, którzy mogliby na te turnieje się przygotować. Podobnie postawa Sebastiana, niejeden na jego miejscu walczyłby do ostatniej chwili (przykład choćby naszej kochanej Agatki Matejczuk, która choć w drugiej rundzie połamała rękę i nie mogła w ogóle uderzać, zacięcie przewalczyła do końca i jak dla mnie wygrała), niejeden dałby wszystko żeby dostać szansę wystartowania na ME, a Sebastian troszeczkę sobie te zawody olał. Oficjalna wersją były oczywiście kontuzje, ale nie ukrywał jednak, że za tydzień ma ważną walkę i nie może się poobijać - jak dla mnie żenada. Jeśli ma ważniejsze zawody, to niech nie zajmuje miejsca tym, którzy nasz kraj reprezentowaliby trochę lepiej.
4.. Macie ochotę, żeby na was wydawał pieniądze, które (może ) zarabia na PZMT,ale czy wy Dajecie coś z siebie??? odpowiedz zostawcie sobie ...
popieram Cypisa, każdy klub daje bardzo dużo, każde zawody to duże koszty, wielotygodniowe przygotowania, czasem podporządkowanie całego życia pod wyjazdy. Nie może tu być mowy o zabawie w kotka i myszkę. Ja bym wolała, żeby PZMT to nie był biznes, ale grono które zrzesza ludzi z pasją, którzy chcą się w tym sporcie rozwijać. Kluby to nie dojne krowy. Na pewno jest parę rzeczy, które trzeba zmienić, bo inaczej całe PZMT może niedługo pójść sobie do lasu na grzyby.
6.... to widział(e)am walkę Cypisa i nieźle było.... a jak może wyrażać swój pogląd na ten temat ktoś ,kto w życiu nie widział Cypisa w walce
też uważam, że walka Cypisa na ME była bardzo dobra. Myślę, że niejedną osobę zaskoczył. Zresztą ja zawsze będę podziwiać każdego kto wychodzi na ring, bez względu na to jaki poziom zaprezentuje. Wiem, że dużo trudniej wyjść na ring gdy ma się inny status niż "zwykły uczeń" i gdy walczy się z chłopakami połowę młodszymi. Czapa z głowy ;]