Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strona instruktora BAS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
281 odpowiedzi w tym temacie

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Strona instruktora BAS
zwierzu nie bede tutaj sie z toba, gdzies juz to wyrazilem na tym forum - na wspolczesny polu walki, nie wiedze potrzeby, i nie sadze, zebym tylko ja.
Chyba, ze senes elzy wtym, ze instruktorzy sobie zarobia, to jestem za - jako trener.
Pozdrawiam
K_P
PS. Reklama? To troche pyrrusow reklama.
  • 0

budo_zwierzu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zwierzu nie bede tutaj sie z toba, gdzies juz to wyrazilem na tym forum - na wspolczesny polu walki, nie wiedze potrzeby, i nie sadze, zebym tylko ja.
Chyba, ze senes elzy wtym, ze instruktorzy sobie zarobia, to jestem za - jako trener.
Pozdrawiam
K_P
PS. Reklama? To troche pyrrusow reklama.

"styl" twej wypowiedzi Puchatku Kubusiu wskazuje ,że byłeś swieżo po jakimś imprezowaniu :lol: ....rozumiem ,że Ty nie widzisz potrzeby , lecz takową widzą w różnych formacjach wojskowych na całym świecie ....i zakończmy już te rozważania o przydatności walki wręcz w wojsku bo prowadzą do niczego.
Reklama?....tak! ....tak jak to powiedział kiedyś G.B.Shaw:"nieważne czy mówią dobrze czy źle,ważne by mówili"
Pozdrawiam
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sorki... ja tak niedbale pisze... A tutaj nie ma mozliwosci edytowania swoich wypowiedzi.
Pozdrawiam
K_P
  • 0

budo_|mm0rta|
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 482 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

"Zakończmy już te rozważania o przydatności walki wręcz w wojsku bo prowadzą do niczego.

Było już o tym na forum dużo dyskutowane i o ile dobrze pamientam to rozmowa zakończyła się wypracowaniem pewnego konsensusu. W wojsku ćwiczenie systemów walki w ręcz przydatne jest do tego by danego żołnierza utrzymywać w dobrej kondycji fizycznej i dzieki wykrztałceniu pewnych combatowych modeli zachowań pozytywnie wpływać na psychike (poczucie bezpieczeństwa, przygotowania, własnej wartości) żołnierza. Jeżeli ktoś ogląda rambo i wyobraża sobie współczesne pole bitwy polega na skręcaniu karków i wydłubywaniu oczu to jest w błędzie. Na współczesnym polu walki systemy walki nie są nikomu do niczego potrzebne. Powiem wam w tajemnicy że bjj ani mma również. Czy się to podoba przedstawicielom combatów czy nie ;) .

- Pozdrawiam J. :)
  • 0

budo_matkal269
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 137 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Immortal dobrze mówisz. Zakończmy już ten temat bo wszystko juz zostało napisane i wyjaśnione. Amen.
  • 0

budo_zwierzu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na wieki wieków! :D
a akurat w wojsku są o wiele lepsze metody do tego "by danego żołnierza utrzymywać w dobrej kondycji fizycznej" niż trening walki wręcz(na który nie ma zbyt wiele czasu-a co za tym idzie i kondycji się odpowiedniej nie wyrobi :lol: )
... podobnie też gdy chodzi o "wykrztałceniu pewnych combatowych modeli zachowań pozytywnie wpływać na psychike (poczucie bezpieczeństwa, przygotowania, własnej wartości) żołnierza".
I niech będzie pochwalony! ... ten któren już zamknie temat strony instruktora bas :D
  • 0

budo_sibilian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W dniach 23-26.10.2008 we Włościejewkach odbył się zjazd seminaryjny poruszający zagadnienia ochrony osobistej. Częściowo był związany ze zbliżającymi się Mistrzostwami Europy, które odbędą się w Polsce w 2012r. W zjeździe tym uczestniczyła elita ochrony osobistej europy oraz świata. Jarosław Bielan uczył tą elitę podstaw systemu BAS. Uczestnicy szkolenia byli zachwyceni formą przekazu oraz prezentowanymi technikami. Informację tą podaję przede wszystkim dla szczekaczy, którzy swoje kompleksy leczą na forach dyskutując o rzeczach, o których nie mają pojęcia, specjalistów od systemów bojowych, którzy uważają się za jedynych prawdziwych fachowców. Czy Jarosław Bielan żyje w sferze bajek i marzeń jak to ktoś skwitował w tym wątku??? Nie, to Wy żyjecie w tym świecie i raczej nieprędko się z tego świata wydostaniecie.

>
Dołączona grafika

• 0

budo_dealer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1692 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Skoro to Bryl organizował seminarium dość logiczne jest, że szkolenie prowadził Czarny. Kupsa to on raczej by nie zaprosił. Tylko jak o umiejętnościach Czarnego świadczy to, że jego szef pozwolił mu zarobić?
  • 0

budo_sibilian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Skoro to Bryl organizował seminarium dość logiczne jest, że szkolenie prowadził Czarny. Kupsa to on raczej by nie zaprosił. Tylko jak o umiejętnościach Czarnego świadczy to, że jego szef pozwolił mu zarobić?

Czarny nie ma konta na forum więc wstawiam za Niego.

W KAŻDNYM DNIU TYGODNIA O DOWOLNEJ PORZE DNIA I NOCY JESTEM GOTOWY, POD WARUNKIEM ŻE MAMUSIA I TATUŚ PODPISZĄ OŚWIADCZENIE, POKAZAĆ CI GRANICE MIĘDZY SZCZEKANIEM A DZIAŁANIEM! Z WIELKIM SZACUNKIEM DLA WOJSKOWYCH UMIEJĘTNOSCI A.KUPSA KTÓREGO MIAŁEM ZASZCZYT POZNAĆ OSOBIŚCIE OŚWIADCZAM ŻE COMBAT 56 JEST NIEUDOLNYM PLAGIATEM BASu! JEŻELI SĄ LUDZIE KTÓRZY BIORĄ UDZIAŁ W SELEKCJI PROWADZONEJ PRZEZ CZŁOWIEKA KTÓRY CO NAJMNIEJ TRZYKROTNIE SAM JEJ NIE ZALICZYŁ TO ŻYCZĘ IM DALSZYCH SUKCESÓW NA BLOGACH !!!!

NIE ROBIĘ ANI NIE ROBIŁEM NICZEGO DLA PIENIĘDZY, POŚWIĘCIŁEM SIĘ SPRAWIE I NA TYM KOŃCZĘ DYSKUSJE KTÓRĄ MOŻNA TOCZYĆ PRZEZ LATA !

>WŁOŚCIEJEWKI ZAPRASZAJĄ ADRES DOSTĘPNY NA CERTYFIKACIE , TERMINY DO USTALENIA ZE WSZYSTKIMI SCEPTYKAMI!

Jarosław Bielan
"Czarny"
  • 0

budo_dealer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1692 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może wszechstronny nadinstruktor dokonujący rzeczy dla zwykłego śmiertelnika nieosiągalnych - o ile to fatycznie on pisze - nauczy się też z budo korzystać? To nie jest takie trudne bo instrukcja jest napisana i literami w naszym alfabecie i w języku Polskim. Obok instrukcji jest też regulamin, który określa jak można a jak nie można "zachowywać" się na forum. Może warto poczytać :?:

Obrażasz Kupsa, jak jesteś takim twardzielem to przecież kontakt do majora jest na jego stronce o Combat 56. Zadzwoń, pogadaj, może nawet wyjaśnicie sprzeczności.

Ale po cholerę obrażasz ludzi, którzy brali udział w selekcji?

Osobiście z dwóch szpanerów wole M. Kosska a gdybym kiedyś miał wybierać między Drawskiem a Włościejewkami wybrał bym Drawsko. Przynajmniej poziom merytoryczny można tam porównać bo jest z kim...

A Czarny jak cierpi na nadmiar ciśnienia może odpisze na szereg pytań o ten mityczny system, które pojawiły się na forum, bo jego kolega, niby trener nie potrafił różnych rzeczy wyjaśnić.
  • 0

budo_sibilian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Może wszechstronny nadinstruktor dokonujący rzeczy dla zwykłego śmiertelnika nieosiągalnych - o ile to fatycznie on pisze - nauczy się też z budo korzystać? To nie jest takie trudne bo instrukcja jest napisana i literami w naszym alfabecie i w języku Polskim. Obok instrukcji jest też regulamin, który określa jak można a jak nie można "zachowywać" się na forum. Może warto poczytać :?:

Obrażasz Kupsa, jak jesteś takim twardzielem to przecież kontakt do majora jest na jego stronce o Combat 56. Zadzwoń, pogadaj, może nawet wyjaśnicie sprzeczności.

Ale po cholerę obrażasz ludzi, którzy brali udział w selekcji?

Osobiście z dwóch szpanerów wole M. Kosska a gdybym kiedyś miał wybierać między Drawskiem a Włościejewkami wybrał bym Drawsko. Przynajmniej poziom merytoryczny można tam porównać bo jest z kim...

A Czarny jak cierpi na nadmiar ciśnienia może odpisze na szereg pytań o ten mityczny system, które pojawiły się na forum, bo jego kolega, niby trener nie potrafił różnych rzeczy wyjaśnić.

Szczekaj, szczekaj. Nie pozostaje Ci nic innego i prawdopodobnie nic innego nie potrafisz. Zastanawiające są próby łamania wszelkich autorytetów przez pionki, które podpisują się nickami na forach internetowych. Brak jawności sprzyja odwadze prawda???A gdy kurtyna opada i stajesz z kimś twarzą w twarz osobowość szydercy przeistacza się nagle w strach. Ja również za przykładem Czarnego kończę swoje wypowiedzi w tym temacie.
Kto chce ten zrozumie.
  • 0

budo_dealer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1692 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kim jest autorytet?

Jak można zostać autorytetem?

Co cechuje bycie autorytetem?

/pytam jako nic nie potrafiący i nic nie wiedzący ale i inni zapewne skorzystają na tej odpowiedzi/

(a swoje doświadczenia z różnymi street basami przemilczę).
  • 0

budo_janek kowalski
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Znowu to samo:

"W zjeździe tym uczestniczyła elita ochrony osobistej europy oraz świata. Jarosław Bielan uczył tą elitę podstaw systemu BAS. Uczestnicy szkolenia byli zachwyceni formą przekazu oraz prezentowanymi technikami."

Czyli znowu same ogólniki, typu elita ochrony osobistej, poważnie brzmiąco anglojęzyczne nazwy itp.

Jeżeli to do Was nie dociera, to krzyknę: CZASY SIĘ ZMIENIŁY.

Dzisiaj już nie wystarczy pisać ogólnikami, wydawać sobie kolorowe certyfikaty i spodziewać się wypieków na twarzy czytelników.

W dobie wesołej twórczości własnej coraz ważniejsza staje się umiejętność pozyskiwania i analizowania informacji. Zresztą możliwości po temu też mamy coraz większe.

Na dzień dzisiejszy najpoważniejszą organizacją na terenie III (lub jak kto woli IV) RP szkolącą bodyguardów jest IBA. Gdyby padł news, że Pan Bielan prowadził szkolenie pod egidą IBA i można byłoby to bez problemu potwierdzić, wówczas musielibyśmy przyznać, że bohater tego wątku to prawdziwy fachura i profesjonalista w swojej dziedzinie.

Ale, że szkolenie rzekomej europejskiej i światowej elity miało miejsce pod szyldem jakiegoś polskiego nowotworu, to naiwnością byłoby uznać to fakt nie budzący jakichkolwiek wątpliwości.

Co do rzekomego wyzywania na pojedynek...

Pierwsza sprawa, to jestem dość ostrożny i speptyczny odnośnie oświadczeń wygłaszanych grzecznościowo poprzez innych anonimowych użytkowników forum. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby Pan Bielan sam zarejestrował się na forum, myślę że można byłoby w jakiś sposób uwiarygodnić swoją osobę i wówczas wypowiadać się wiążąco w swoim imieniu.

Po drugie, zarówno ja, jak i część forumowiczów nie poddawało nigdy w wątpliwość umiejętności fighterskich Pana Bielana, a tylko kwestię marketingu i fachowości w zakresie security i commando.

Po trzecie, do diabła nie jesteśmy w szkole podstawowej. Nie można obalić wszystkich argumentów i wątpliwości bijąc kogoś kto się z nami nie zgadza.

Zresztą najgłośniesze pojedynki, to te które akurat mają się dopiero wydarzyć. Kiedy obie strony deklarują chęć natychmiastowej akcji, a zatarg dziwnie ciągnie się latami. O ile pamiętam to Pan Bryl również kiedyś zadeklarował, że będzie odnajdywał swoich plagiatorów i w walce udowadniał im, że postąpili źle. To było dawno i przynajmniej nie było słychać o żadnych akcjach.
  • 0

budo_kajtek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 328 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

prawdziwe gówno wypływa z tego tematu.
  • 0

budo_kajtek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 328 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

sibilian,tak bardzo nachalnie chcesz na tym forum cos komus wcisnąć i tak bardzo ci na tym zależy ze nawet nie zauważasz jak to jest bardzo żenujące
  • 0

budo_zwierzu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czarny nie ma konta na forum więc wstawiam za Niego.

W KAŻDNYM DNIU TYGODNIA O DOWOLNEJ PORZE DNIA I NOCY JESTEM GOTOWY, POD WARUNKIEM ŻE MAMUSIA I TATUŚ PODPISZĄ OŚWIADCZENIE, POKAZAĆ CI GRANICE MIĘDZY SZCZEKANIEM A DZIAŁANIEM! Z WIELKIM SZACUNKIEM DLA WOJSKOWYCH UMIEJĘTNOSCI A.KUPSA KTÓREGO MIAŁEM ZASZCZYT POZNAĆ OSOBIŚCIE OŚWIADCZAM ŻE COMBAT 56 JEST NIEUDOLNYM PLAGIATEM BASu! JEŻELI SĄ LUDZIE KTÓRZY BIORĄ UDZIAŁ W SELEKCJI PROWADZONEJ PRZEZ CZŁOWIEKA KTÓRY CO NAJMNIEJ TRZYKROTNIE SAM JEJ NIE ZALICZYŁ TO ŻYCZĘ IM DALSZYCH SUKCESÓW NA BLOGACH !!!!

NIE ROBIĘ ANI NIE ROBIŁEM NICZEGO DLA PIENIĘDZY, POŚWIĘCIŁEM SIĘ SPRAWIE I NA TYM KOŃCZĘ DYSKUSJE KTÓRĄ MOŻNA TOCZYĆ PRZEZ LATA !

>WŁOŚCIEJEWKI ZAPRASZAJĄ ADRES DOSTĘPNY NA CERTYFIKACIE , TERMINY DO USTALENIA ZE WSZYSTKIMI SCEPTYKAMI!

Jarosław Bielan
"Czarny"

ktokolwiek jest tego autorem powyższego tekstu - robi wrażenie niezwykle ujmująca prostota "deklaracji", górnolotne sformułowania i wzruszający altruizm:)
a swoją drogą takie zaproszenia dla"sceptyków" przypominają jako żywo zaproszenia przedstawicieli polskiego brazylijskiego jiu-jitsu:) w okresie agresywnego reklamowego marketingu bjj w Polsce :)
  • 0

budo_kubuś puchatek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4530 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tylko sie dziwie, ze ten pan nie zdominowal wagi ciezkiej chociazby polskiej sceny MMA. Jesli to on w ogole napisal i podal do publikacji.
K_P
  • 0

budo_zwierzu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

obawiam się Kubusiu Puchatku,że nastąpi odpowiedź że MMA to sport w którym nie można stosować dźgania w oczy,kopania po genitaniach , rozdzierania i wsadzania palców w różne otwory fizjologiczne człowieka i dlatego specjaliści od tego typu działań nie mogą występować na zawodach MMA
  • 0

budo_mags
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2359 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

rzucił wyzwanie w każdym razie. to więcej, niz robi pewien salamista, który woli drogę sądową :)

kto z krytyków podejmie wyzwanie?
absolutnie nie zamierzam oceniać na forum publicznym umiejętności p.Bielana, bo ich nie poznałem i nie zweryfikowałem. pokory pod tym względem mnie nauczył własnie sport, panowie combaciarze.
tak czy owak, kto głośno jechał po Bielanie, niech teraz pokaże, czy ma jaja czy wydmuszki... albo potulnie wróci na swoje miejsce w szeregu. wyzwanie, bez względu na jego dziecinno-napuszoną formę jest faktem, wisi i czeka.
  • 0

budo_dealer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1692 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

rzucił wyzwanie w każdym razie. to więcej, niz robi pewien salamista, który woli drogę sądową :)

kto z krytyków podejmie wyzwanie?

Najbardziej smiesza mnie ci, ktorzy podpuszczaja patrzac z boku. To jak w pierwszysch klasach podstawowki...
Zeby podjac wyzwanie powinien je zlozyc Bielan a ten zdaje sie ma problemy z zalogowaniem na forum. Zreszta to dziecinada godna ludzi pierwotnych.
Sprawdzacto sie mozna jak jest z kim.
A skoro jest prawo i obowiazuje to do przestrzegania go wlasciwa jest droga sadowa. Nie zrozumiesz bo sie na tym nie znasz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024