podgrążone oczy
Napisano Ponad rok temu
- niewyspanie
- zmęczenie organizmu
- wrodzona uroda przekazana w genach
Bardziej chodzi mi raczej o chińską medycynę i lekarzy, którzy poprzez wygląd pacjenta i stan jego podgrążonych oczu, potrafią ocenić na jaką chorobę aktualnie choruje.
Czy ktoś z was może zagłębił się w tym temacie?
Jakie są według was najlepsze sposoby, preparaty, które przywracają lepszy wygład pod okiem.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a te chińskie sposobny działają tylko na chinoli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam nie wiem o chińskiej medycynie, ale taka ogólna działa- wysypiać się
Napisano Ponad rok temu
mała uwaga- podkrążone oczy ;]
Ja tam nie wiem o chińskiej medycynie, ale taka ogólna działa- wysypiać się
Widzisz nie zawsze masz przyjemnosc wyspania sie. A to tez roznie bywa, bo jednemu potrzeba 8 godzin snu, a inny spi 4 godziny w nocy i takie przypadki znam.
Jednak podgrazone oczy maja spory zwiazek z genami przekazywanymi nam przez rodzicow i ogolna uroda twarzy.
Napisano Ponad rok temu
:wink:Jednak podgrazone oczy maja spory zwiazek z genami przekazywanymi nam przez rodzicow i ogolna uroda twarzy.mała uwaga- podkrążone oczy ;]
Napisano Ponad rok temu
:wink:Jednak podgrazone oczy maja spory zwiazek z genami przekazywanymi nam przez rodzicow i ogolna uroda twarzy.mała uwaga- podkrążone oczy ;]
Ej tam się czepiacie :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o oczy podkrążone, albo o sińce pod nimi (ale nie po bójce!), to problemem jest zbierająca się tam limfa i usunąć to można np. stosując zimny okład czy specjalny krem (każda firma kosmetyczna oferuje taki, ale jako że uważam to forum za ostoję męskości w dzisiejszym świecie, błagam, nie używajcie kremów!!!) - te zabiegi po prostu usprawniają krążenie.
A jeżeli macie zaczerwienione, zmęczone oczy, np. od komputera, wiatru itp. to polecam krople w sprayu visine - natychmiastowa poprawa, zaczerwienienie i pieczenie znika.
No i racje ma ten, co napisał, że wyspanie się jest najlepsze
jeśli chodzi o irydologię, to moi rodzice-lekarze(notabene okuliści) śmieją się, że to niepoważne i zabobonne. Każda choroba daje objawy w bardzo rozmaitych i często niespodziewanych miejscach, nie trzeba być chyba chińczykiem, żeby to wiedzieć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki trening dla nastolatka??
- Ponad rok temu
-
przetrenowanie - coś innego
- Ponad rok temu
-
I stopien masazysty
- Ponad rok temu