mysle, ze mozesz miec ;p ja nie moge nic pod takim katem ramion ciezkiego podniesc. i uwazaj, zebys sobie sztangi nie zatrzymywal na kregoslupie.Powiem szczerze, że nigdy nic mnie nie bolało, i żadnej kontuzji ćwicząc tym sposobem się nie nabawiłem. Nie sądze żebym miał ponad przeciętną mobilność w ramionachnic zza karku chyba, ze masz ponad przecietna mobilnosc w ramionach.
Jaki trening dla nastolatka??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uwazaj, zebys sobie sztangi nie zatrzymywal na kregoslupie.
Dzięki ! postaram się do tego nie dopuścić :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tekst skopiowany ze strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mój obecny plan:
pon. - wolne
wt. - 5×5
śr. - sw (kickboxing + techniki muay thai, taekwondo)
czw. -wolne
pt. - sw (kickboxing + techniki muay thai, taekwondo)
sob. - 5×5
nie. - wolne
Napisano Ponad rok temu
8-12 jest na mase,Na jakiej zasadzie jest to lepsze od standardowego 4x8-12 powtorzeń? Może sam się przestawię...
5-8 jest na sile/mase
1-5 jest na sile
taka regula kciuka.
ja np robie 3x4 rozgrzewkowe +3x4 ciezkie.
Sky, do tego 5x5 robisz jakies serie lekkie?
Napisano Ponad rok temu
Ale w tygodniu praktycznie codziennie biegam (średnio 3000m) + drążek nachwytem + pompki na poręczach typowa wojskowa zaprawa :wink:
Trening 5x5 jade odrazu z ciężarami, które jestem w stanie podnieść, i poprwanie wykonać ćwiczenie :wink: oczywiście lekka rozgrzewka jest pompki itp.
Napisano Ponad rok temu
Od dwóch miesięcy chodzę na muay thai. Poszedłem na trening z nudów, ale od pewnego czasu zrozumiałem, że MT to nie tylko bicie sie po mordzie. To jest walka z samym sobą, walka z otaczającym nas światem. Postanowiłem, więc włożyć w trening wiele serca. Jednak jest mały problem. Mianowicie, kiedy bylem młodszy, bylem gruby,teraz zgubiłem chyba z 10kg. Od tego czasu jestem dosyć słaby. Jednak nie poddaje sie na treningach i daje z siebie wszystko. Pomóżcie mi, jakie mogę wykonywać ćwiczenia w domu, jaką mogę mieć dietę na zwiększenie swej siły.
PS: Podkreślam mam czternaście, no nie długo piętnaście lat!!!
W tym wieku mięśnie nie nadążają za wydłużającymi się kościami, przez co się przykurczają. Ćwiczenia siłowe bez odpowiedniego stretchingu także pogłębiają przykurcze. Dlatego moim zdaniem powinieneś się skoncentrować na rozciąganiu mięśni. Póki co ćwiczeniami siłowymi możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Chyba że możesz skorzystać z pomocy jakieś specjalisty który ułoży ci indywidualny program treningowy. Zresztą jeżeli chcesz mieć jak najlepsze wyniki w MT to skoncentruj się głównie na rozwijaniu techniki a później zawsze łatwiej będzie dołożyć do tego siłę niż na odwrót.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Properly supervised skill-based weightlifting programs are appropriate for children and can commence as early as 6 years of age.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przetrenowanie - coś innego
- Ponad rok temu
-
I stopien masazysty
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenie na hormon wzrostu.
- Ponad rok temu