sparingi - nóż vs bat, kij vs palka itd. Warszawa
Napisano Ponad rok temu
zapraszam chętnych na bezpieczne sparingi (softy lub ochraniacze) w różnych konfiguracjach.
nóż vs palka
nóż vs kij
nóż vs nun
nóż vs nóż
nóż vs bat
i oczywiście inne pary z wymienionych broni - palka na kij, na nun itd.
Jeśli ktoś chce sie dołączyć z inną, lub taką samą bronią do zabawy to zapraszamy.
Spotkanie w Warszawie.
ps. sparingi nie będą do zabicia się. Ich celem jest własny rozwój przy minimalizacji kontuzji.
To nie są zawody, raczej forma wspólnych warsztatów.
Mamy wstępne porozumienie na sparing z Kooniem on bat ja nóż.
Nie sparowałem nigdy z biczownikiem . Czy mam jakieś obawy - pewnie że mam. Ale mogę coś sprawdzić w moich technikach i np. wyeliminować debilne nawyki.
Dlatego zapraszamy też wahających się. To warsztat, sporo pracy ale i dobra zabawa.
Pewnie kilku rycerzy namówię, zapraszamy i kendoków i kolegów z tai chi i kung fu i w ogóle.
Napisano Ponad rok temu
edyta
wrzuciłem zaproszenie na batowym forum :twisted: warszawiaków tam sporo:)
Napisano Ponad rok temu
Raczej sparingi nóż/pałka etc. vs bat/nun etc ;-) zdarzają sie bardzo rzadko i warto zachować to dla potomności
poza tym ja do wawy mam daleko a bardzo chętnie bym obejrzał coś takiego.
Taki dog brothers wersja soft ;-)
Napisano Ponad rok temu
no ja z checia sprawdze bicz na inne cusie
Napisano Ponad rok temu
Filmy nie, bo to zajęcia dla uczestniczących a nie kibiców. Inwestujemy w wiedzę dla biorących udział.
Zdjęcia tak, bo to zajebista pamiątka.
Proponuję najbliższą niedzielę
Noże mamy z gąbki, palki też gąbką obite. Kontuzji nie powinno być.
ps. jak się zabezpieczyć przed batem? Maskę szermierczą mam, do tego kurtka?
Sala jest, więc jak ktoś się napalił a teraz nie może to spoko. Np. w następną.
Napisano Ponad rok temu
Do ochrony: maska, kurtka i długie luźne spodnie. Powinno starczyć
A gdzie ta salka i w jakich godzinach?
Napisano Ponad rok temu
Znaczy nikomu dawno batem nie wlałeśJa się piszę Dawno nic z batem nie robiłem.
Irzykowskiego 1A, róg Wyki i Lazurowej
Niedziela godz.11.
no, nareszcie
Napisano Ponad rok temu
Jak z zasadami? bo niby w whipboxingu jet wsyztsko ok, bo sie uderza tylko w maski, a w takim sparingu można ciąc po dłoniach itp? Znaczy czy wsyztskei chwyty dozwolone bez, wydłubywania oczu i sprowadzania cycatych koleżanek w skapym ubraniu?
Napisano Ponad rok temu
co do zabezpieczeń to tego z nożem trzeba zabezpieczyć jak whipboxera a tego z batem tak jak zwykle do sparingów nożowych robicie - to tak gwoli jasności
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak z zasadami? bo niby w whipboxingu jet wsyztsko ok, bo sie uderza tylko w maski, a w takim sparingu można ciąc po dłoniach itp? Znaczy czy wsyztskei chwyty dozwolone bez, wydłubywania oczu i sprowadzania cycatych koleżanek w skapym ubraniu?
No pewnie że wszystko. Tylko parter sygnalizowany, sprowadzenie w dól i przerywamy. Bo jednak zależy nam na walce bronią.
I nie uderzaj draniu po stopach . To jest klub judo "Yawara" i trzeba być boso. Bo jak mnie trener "Kocioł" w obuwiu na macie zobacz, to mi ani moje noże i ani 115 kg nie pomoże
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to czekam na fotoreportaż - Kriss dla Twojej informacji Przeszczep jest aktualnym oficjalnym mistrzem naszej malej batowej społeczności w whipboxingu a Kiscień niekwestionowanym najlepszym freestylerem w bacie wiec reprezentacja godna :twisted:
A ja sobie całkiem nieźle radzę z nożem i pałką - dogadamy się
Spoko, nawet obity zdobędę ciekawe doświadczenie. A o to właśnie chodzi.
Ćwiczyłem przeciw nożowi, pałce,pałkom, kijowi, nun, nawet włóczni, używając różnej broni.
Z batem nie mam doświadczenia
ps. Wy nie potrzebujecie mieć nic poza goglami na oczach. Nóż jest z gąbki, krzywdy nie zrobi. To ja się muszę zabezpieczyć.
wrzućcie mi jakiś whipboxing link. Żebym poznał charakter ruchu. (dajcie mi chociaż taką szansę )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy cracker może pozostawić jakiś ślad na masce? Macie na to sposoby?
To co? Ta niedziela na 11?
ps. Żartowałem z tym linkiem. Widziałem na filmikach obu kolegów , no i whiperów z Australii. W ogóle czasami szukam whip boxingu w sieci. Kolega Kiścień dwuręczny, też fajnie.
Napisano Ponad rok temu
nie znam patentów na znakowanie trafień - sędzia jest najbliżej i najlepiej powinien widzieć - oczywiście najlepiej widzi trafiony (czy raczej słyszy) bo tego nie da sie przegapić :wink: - stawiamy na uczciwość - ciągle sie uczymy i to mnie zależy na tym żeby potwierdzić trafienie oczywiście można iść w zaparte ale ... gdzie tu zabawa a co najważniejsze nauka??
jak chodzi o combat to musimy sobie zdawać sprawę z jednego - właściwie tylko trafienie w 2 cele powoduje wyeliminowanie przeciwnika - czyli oczy i tchawica - stąd takie pole trafienia (maska) w whip boxingu jest IMO najlepsze żeby urealnić starcie - trafienie wszędzie indziej cholernie boli ale na adrenalinie nie takie rzeczy można wytrzymać
mam szczera nadzieje ze chłopaki dotrą i coś fajnego będzie sie działo - ze swojej strony cholernie czasem żałuje ze wyjechałem z kraju w chwili gdy "moje dziecko" (jakim jest ten sport) właśnie zaczęło raczkować a ja je osierociłem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nasze sparingi też polegają na uczciwości, bo często kontra jest niewiele spóźniona.
A z Twoim wyjazdem, takie życie i tyle w temacie. Rozbujaj w temacie mieszkańców zielonej wyspy. Powstanie liga, zalejecie z czasem całą UE
ps. A Ty na stale?
Ktoś się jeszcze przyłącza?
Zapraszamy też obserwatorów. (z aparatami ale bez kamer)
Napisano Ponad rok temu
Można by crackera w jakimś oleju albo atramencie może zamoczyć. Co prawda atrament przy pierwszym strzale cały zleci a olej tłuste plamy zostawi, ale może spróbować warto...
Można jeszcze przeciwnika całego kredą posmarować, ale nie wiem czy ktoś by się zgodził
Napisano Ponad rok temu
na każdym kroku jak mówię o walce batem podkreślam ze to jest narzędzie pasterskie które moze być użyte jako broń - i to po spełnieniu określonych warunków (bo ma ona wady) - takie jak:
- niezbędne miejsce - sprawdzi sie na ulicy, ale nie w lesie, także w pociągu trudno bata używać,
- odpowiedni poziom umiejętności- tak to już jest ze wszystkimi flexsible weapon niestety
- praktyczny brak możliwości blokowania (no niby można po przechwycie body druga ręka ale wymaga to czasu - ja wole bronic sie unikiem i dystansem
za to ma tez i zalety :twisted:
- możliwość trzymania na dystans
-jest nie letalna
-uzywasz tylko jednej reki wiec druga jest wolna i możesz mieć w niej suport
- no i podstawowa jej zaleta ... LUBIĘ BAT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jak NALEZY bronic sie przed nozem
- Ponad rok temu
-