100 pompek
Napisano Ponad rok temu
Jaki trening mi możecie doradzić? Chodzi mi szczególnie od odpowiedzi starych wyjadaczy którzy robią te 100 pompek a nie tylko przeczytali jak je zrobić Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Pewnie większość osób powie żebyś po prostu ćwiczył aż nie da rady już więcej starając się zwiększać stopniowo ilość wykonywanych pompek w serii ale powiem szczerze że ja tak męcze od lat i nie daje rady, po prostu zawsze wysiadam po 40-50.
Potrafie do 100 dociągnąć ale tylko pompkami "damskimi"
Podziwiam ludzi którzy zaczynają treningi i po paru miesiącach walą po 80 pompek.
Nie wiem od czego jest to zależne, mi znacznie lepiej idzie podciąganie
Napisano Ponad rok temu
dajmy na to, potrafisz maks zrobic 40. robisz trzy serie po 30, z 60-90s przerwy. powinienes dac rade :wink: . i - zamiast 40, zrobiles 90. ostatnia seria jednak powinna byc do konca, tzn na poczatku nie dajesz wlasciwie rady zrobic ostatnich kilku powtorzen ostatniej serii. dopiero kiedy jestes w stanie zrobic wszystkie 3 serie podnosisz liczbe w serii, dajmy na to o 5, przez co ostatnia seria znowu jest problemem.
np, jakby to w teorii wygladalo
tydz 1
pon 30-30-20
wto 30-30-25
ptek 30-30-26
tydz 2
30-30-30
35-35-29
35-35-30
tydz 3
35-35-35
40-40-30
40-40-34
itd
gdy dojdziesz do powiedzmy 60 na serie, powinienes byc w stanie zrobic 100 w jednej.
oczywiscie moge sie mylic i chetnie przyznam racje komus innemu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"grease the groove" pavla tsatsouline'a, mniej wiecej.ja kiedyś robiłem bez żadnych serii, siedziałem np oglądałem TV coś mi przyszło do głowy zrobiłem z 40-50 pompek.Siadałem dalej znowu coś mnie naszło znowu seryjka i tak dziennie z 10 takich seryjek i nie było problemów ze zrobieniem tych 75-80 więcej nigdy nie próbowałem ale myśle że musiał bym jeszcze poćwiczyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz chce sie podciagac 50 razy
Napisano Ponad rok temu
PS. Przyłączam się do pytania 'po co?' :wink:
Napisano Ponad rok temu
aha. okHEHEHE Bo sobie pomyslalem ze to fajnie tak...
na raz? ja bede bardzo zadowolony jak dojde do 20. na razie jednak wole sie skupic na podrzucie o wlasnej masie ciala :twisted: rwanie tez musze zaczac robic. no i czekam az sie cieplej zrobi, to kupuje "ring strength" i zaczynam cos na kolkach robicTeraz chce sie podciagac 50 razy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pompki bardziej nudne
Napisano Ponad rok temu
Narazie wygrywa plan Silvera (dzięki wielkie za ten link,mam nadzieję że amerykańce wiedzą co piszą ) i drugi sposób by robić codziennie jedną pompkę więcej:-)
Napisano Ponad rok temu
Szkoda czasu jak dla mnie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W CV se wpiszesz , że robisz 100 pompek ??
Szkoda czasu jak dla mnie .
Nie, nie wpiszę,ot po prostu będę miał satysfakcję,lubię mieć jakieś nowe wyzwanie by się sprawdzić. Ćwiczysz na siłce (czy to też dla Ciebie strata czasu:-)?), starasz się brać coraz większe ciężary,więcej wycisnąć,więcej razy się podciągnąć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale co człowiek to zdanie,tak więc PEACE:-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
podciąganie
- Ponad rok temu
-
ekstremalne pytanie o....konsystencje stolca:P
- Ponad rok temu
-
Ceny odżywek oszalały!!
- Ponad rok temu
-
odcineik szyjno piersiowy-jak rozciagacie??
- Ponad rok temu
-
jak czesto w tyg cwiczycie brzuch?
- Ponad rok temu
-
Doradzcie mi ;]
- Ponad rok temu
-
narkoza u dentysty
- Ponad rok temu
-
literatura potrzebna do pracy licencjackiej