Jakie są najskuteczniejsze sztuki walki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyszukaj sobie. Ponieważ wyszukiwarka chwilowo nie działa, użyj Google z dopiskiem site:budo.net.pl.Tak, wiem - pewnie na tym forum mieliście setkę podobnych tematów, ale ja jestem nowy więc siłą rzeczy nie mogłem ich ujrzeć na oczy.
Na pojedynczych wrogów Wmordęgo, na grupy Uciekando.Moje pytanie brzmi: jakie są najskuteczniejsze sztuki walki na pojedynczych wrogów, a jakie na kilkuosobowe grupy?
A myślałeś, że po dziewięciu miesiącach będziesz king Bruce Lee karate mistrz i nawet się w walce nie spocisz?ledwo wygrałem gdy przyszło co do czego... i skończyłem nawet z podbitym okiem, a nie miało wręcz prawa do tego dojść...
To, co sprawia ci przyjemność i daje ci motywację do doskonalenia umiejętności.Co zatem radzicie trenować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ta sztuka walki nie przypadła mi do gustu z uwagi na małą skuteczność w realnej walce
To Ty byłeś nieskuteczny, a nie SW. Trzeba było się przykładać do treningów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się orientuję to żadna SW nie jest skuteczna a nawet jeśli jest to tego nie udowodni... bo to przecież człowiek walczy... a każdy człowiek jest inny...
A jeśli się spotkają w walce mistrzowie różnych SW to o zwycięstwie decyduje to który pierwszy skutecznie wykona swoją technikę...
A co do autora... to chyba nikt Ci nie powie co masz trenować bo to bez sensu... jeden preferuje chwytanie inny uderzanie a jeszcze inny próbuje mix... Pochodź sobie po kolei na wszystko na co możesz i później zdecyduj co chcesz robić...
P.S. Zamknijcie ten temat jak najszybciej
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Problem właśnie w tym, że karate nie nadaje się do prawdziwej walki.
A moi znajomi (i to shotokanowcy) jakoś sobie bez problemu radzili dziesiątki razy. Może czas przestać obarczać innych za swój brak umiejętności? Po 8-śmiu miesiącach to nawet padów się dobrze nie umie (czy czegoś tam w danej SW ).
Napisano Ponad rok temu
Gdy znajdziesz już ten skuteczny styl, czy mógłbyś mi zrobić przysługę i wrzucić gdzieś filmik jak walczysz na uderzenia w krocza i wybijanie oczu?
Chętnie się czegoś nauczę.
Wiesz misiu. Twoja pewność siebie jest porażająca, ale jak mniemam to wynik za dużego luzu na treningach i zbyt małego Twego doświadczenia.
Przy okazji:
Karate jest kompletnie nieprzydatne w realnej walce (...)
cały czas trzeba uważać, by nie zrobić przeciwnikowi żadnej krzywdy.
Po co uważać, skoro karate jest nieprzydatne do realnej walki (czyli jak rozumiem, nie można zrobić krzywdy?)
Napisano Ponad rok temu
Z tego względu uważam, że karate jest dla ciot, dzieci i dziewczyn, ewentualnie staych dziadów.
Widać, że skromnością, ani pokorą nie grzeszysz, odpowiem ci tak jak na to
zasługujesz: Spieprzaj dziadu z tego forum!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
urodzeni zwycięzcy?
- Ponad rok temu
-
Siłownia + SW (Jakie proporcje ??)
- Ponad rok temu
-
Badania lekarskie przed zawodami
- Ponad rok temu
-
Praca w ochronie a walka
- Ponad rok temu
-
trening z ciężarami i nie tylko - pod kątem SW
- Ponad rok temu
-
Jaki jest najbardziej urazowy sport walki ?
- Ponad rok temu
-
Kurs instr. rekreacji ruchowej,a kurs instr. sportu?różnice?
- Ponad rok temu
-
Sztuka Walki-Sport Walki rozwijący adepta najbardziej...
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki
- Ponad rok temu
-
książka z zabawami dla dzieci
- Ponad rok temu