ekstremalny i jakże błędnyExtremalny przykład podał kiedyś bodajże jeżyk, wystarczy się położyć na macie, wtedy nikt cię nie rzuci
Jak daleko pozwolisz posunąć się swojemu nauczycielowi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ekstremalny i jakże błędnyExtremalny przykład podał kiedyś bodajże jeżyk, wystarczy się położyć na macie, wtedy nikt cię nie rzuci
Wywołany do tablicy tłumaczę, chodziło mi o specyfike aikido, to znaczy, że właściwie niemożliwe jest zrobić dajmy na to ude kime nage na leżącym, natomiast kopnąć, udeżyć, czy zadusić można bez problemu...
Napisano Ponad rok temu
Normalnie szczęka mi opadła. Też mi wyczyn. Kopnąć leżącego to i byle lump potrafi. :?[...niemożliwe jest zrobić dajmy na to ude kime nage na leżącym, natomiast kopnąć, udeżyć, czy zadusić można bez problemu...
Napisano Ponad rok temu
dyskusja wspina się na szczyty mądrościNormalnie szczęka mi opadła. Też mi wyczyn. Kopnąć leżącego to i byle lump potrafi. :?ekstremalny i jakże błędnyExtremalny przykład podał kiedyś bodajże jeżyk, wystarczy się położyć na macie, wtedy nikt cię nie rzuci
Wywołany do tablicy tłumaczę, chodziło mi o specyfike aikido, to znaczy, że właściwie niemożliwe jest zrobić dajmy na to ude kime nage na leżącym, natomiast kopnąć, udeżyć, czy zadusić można bez problemu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i co z tego ?
Co z tego czy to sport czy budo, podnosisz rzucasz i ju, żadnych sportów ani zawodów do tego nie trzeba, wystarczy leżący człowiek no ale nie ma to jak zrobić z igły widły
Napisano Ponad rok temu
Normalnie szczęka mi opadła. Też mi wyczyn. Kopnąć leżącego to i byle lump potrafi. :?[...niemożliwe jest zrobić dajmy na to ude kime nage na leżącym, natomiast kopnąć, udeżyć, czy zadusić można bez problemu...
U nasz w sekcji to normalka :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Dodaj jeszcze, ze rozpijamy nieletnich i dziewicom kradniemy wianki 8)Normalnie szczęka mi opadła. Też mi wyczyn. Kopnąć leżącego to i byle lump potrafi. :?[...niemożliwe jest zrobić dajmy na to ude kime nage na leżącym, natomiast kopnąć, udeżyć, czy zadusić można bez problemu...
U nasz w sekcji to normalka :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak,ale mi chodziło o to że moim zdaniem na polu bitwy nikt nie będzie podnosił lezacego i go rzucał 8O . nie wiem moze sie mylic moge ale nie sadze.zacytuję twoją wypowiedź:
No i co z tego ?
Co z tego czy to sport czy budo, podnosisz rzucasz i ju, żadnych sportów ani zawodów do tego nie trzeba, wystarczy leżący człowiek no ale nie ma to jak zrobić z igły widły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodaj jeszcze, ze rozpijamy nieletnich i dziewicom kradniemy wianki 8)
...a prawiczkom radia z samochodów, o dealerce prochami nie wspominając... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak,ale mi chodziło o to że moim zdaniem na polu bitwy nikt nie będzie podnosił lezacego i go rzucał 8O . nie wiem moze sie mylic moge ale nie sadze.
A "Krzyżaków" się widzę nie oglądało... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Zawsze uważałem, że kopanie leżącego to bardzo efektywna metoda walki, jak stoi to przecież wygodniej mu się bronić :roll:Normalnie szczęka mi opadła. Też mi wyczyn. Kopnąć leżącego to i byle lump potrafi. :?
Jeśli trzeba szybko bo są kumple, można po gościu przejść, np stając na bańce /czaszka wytrzyma także bez stresu/, albo na kolanie /to już nie koniecznie/, wtedy raczej nie wstanie, podudzie dobry spot, też wyłączy zawodnika, ale trzeba mocno, za to mniejsze ryzyko prokuratora. Enyłej zwykły kujawiak w glanach po żeberkach rządzi, glanem gdzie nie trafisz gość nie ma ochoty na dalszą walkę. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No co ty,Randall,tak nie można!!!gdzie nie trafisz gość nie ma ochoty na dalszą walkę. :twisted:
Trzeba mu pomóc wstać, ubranie do porządku doprowadzić, bilet wizytowy wręczyć i poprosić o adres kiedy już dojdzie do siebie po upadku, coby w dogodnym terminie sekundantów wysłać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Temat jest poważny. Dyskutanci nie bardzo, że się delikatnie wyrażę. Tym, co chciało się uczyć angielskiego polecam: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Gościu:
Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi.
Atoni Słonimski
Powaga jest ostatnią szansą ludzi płytkich.
Oscar Wilde
Pomyśl o tym czasem :-) :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminaria
- Ponad rok temu
-
Zaproszenie do Wałbrzycha
- Ponad rok temu
-
Aikido w olkuszu
- Ponad rok temu
-
Czy dyskusja na forum zmieniła twoje poglądy na aikido?
- Ponad rok temu
-
Zrywanie uchwytu
- Ponad rok temu
-
długa forma
- Ponad rok temu
-
Czy O'sensei to ćwiczył?
- Ponad rok temu
-
aikido rano i wieczorem...w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Przedpołudniowe treningi w Krakowie. Czy są gdzieś takowe?
- Ponad rok temu
-
Daniel Brunner Sensei Shihanem!!!
- Ponad rok temu