1 vs 5
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy wytrenowny od dziecka zawodnik, który na arenie międzynarodowej wywalczył wiele medali i tytułów za równo w Judo jak i w Ju-jitsu bardzo dobry technicznie, expert w rzutach (zwłaszcza wynoszonych), nadludzko silny 115kg wagi a przy tym kurewsko zwinny, świetne wyczucie dystansu + mocny techniczny cios ...
... był by w stanie poradzić sobie z pięcioma przygodnymi (nie trenującymi SW i Sportów Walki ewentualnie tylko po siłowni ) napastnikami i spóścić im srogi wpierdol (przy założeniu, że nie pouciekają we wszytkie strony tylko walczą- jak tylko potrafią) tak żeby pożłowali ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dobra a teraz zastanówmy się wspólnie
Czy wytrenowny od dziecka zawodnik, który na arenie międzynarodowej wywalczył wiele medali i tytułów za równo w Judo jak i w Ju-jitsu bardzo dobry technicznie, expert w rzutach (zwłaszcza wynoszonych), nadludzko silny 115kg wagi a przy tym kurewsko zwinny, świetne wyczucie dystansu + mocny techniczny cios ...
... był by w stanie poradzić sobie z pięcioma przygodnymi (nie trenującymi SW i Sportów Walki ewentualnie tylko po siłowni ) napastnikami i spóścić im srogi wpierdol (przy założeniu, że nie pouciekają we wszytkie strony tylko walczą- jak tylko potrafią) tak żeby pożłowali ?
Jakby przyfarciło...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dobra to zrobiłeś szczegółowe założenie co do tego jednego, to teraz zrób takie same wobec tych 5 przeciwników.
Napisano Ponad rok temu
Bruce Lee jest lepszy od Van Damma,
a Jackie Chan od Chucka Norisa
podyskutujmy obiektywnie
:wink:
Napisano Ponad rok temu
A jiu-jitsu posiada nie tylko wymiar sportowy,więc dyskusja może być interesująca.
Napisano Ponad rok temu
dyskusja ma charakter wybitnie akademicki...
chyba że kroś ma empiryczne doświadczenia :wink:
szanse wysportowanego człowieka w walce z tyloma przeciwnikami są małe..
ile ciosów możesz naraz sparować?!ilu przeciwników możesz jednocześnie uderzyć czy kopnąć lub wywrócić??!!nawet gdy powalisz jednego czy dwóch reszta, o ile ta brygada nie składa się z tchórzy, poprostu zmasakrują tego delikwenta,,
Kolega Bogumił zapewne rozpoczął dyskusje stawiając swoja śmiałą hipotezę szukając wypowiedzi internetowych wojowników na szczęście takowych nie znalazł przynajmniej w tym dziale.. i chwała...
a co do pytania o szansę dużego zwinnego wojownika jj i judo w walce na ulicy z 5 przeciwnikami to odpowiem krótko: do tego nigdy by nie doszło..po pierwsze sportowiec stara się nie walczyć na ulicy bo nie po to wylewa hektolitry potu na treningu by nabawić sie kontuzji albo powazniejszego uszczerbku na zdrowiu.. pozatym gdyby w gre wchodziły jakieś postulaty, w ramach których byłby zmuszony oklepac pięciu typów spod ciemnej gwiazdy, np. z przyczyn osobistych... zapewne dorwałby ich pojedynczo i zmasakrował w taki sposób..
pozatym dresiki raczej szukają ofiar wątłych fizycznie a nie wysportowanych kolosów
pozdrawiam Szanownych Kolegów
(już) mgr wodnik szuwarek
Napisano Ponad rok temu
ps. jak już jest tak sytuacja (1vs5) jak ktoś chyba pisał dobrze skatować jednego zanim reszta ruszy
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
A tak na powarznie, jeśli koleś jest naprawde dobrym zawodnikiem to uważam że ma bardzo duże szanse wygrać. Dużo razy słyszałem jak kolesie nawet nic nie trenujący (tylko wysportowani i w miare "obici") wygrywali z np. 3 przeciwnikami, więc ktoś kto ćwiczy ostro i wyczynowo przez pare lat, tym bardziej jest w stanie tego dokonać. Nie wspominamm już o najlepszych zawodnikach klasy np. Wanda czy Gomiego. Zresztą, jest zanotowanych pare takich przypadków (patrz post Dar75).
Wiem że wiele osób uzna że "gówniaż zafascynowany bajkami o mnichah etc. wypisuje pierdoly na forum" ale wydaje mi się że zargumentowałem dość dobrze i wiem co muwie.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
A tak na powarznie, jeśli koleś jest naprawde dobrym zawodnikiem to uważam że ma bardzo duże szanse wygrać.
Jeśli tak uważasz, to może zacznij myśleć.
wiem co muwie
Nie masz pojęcia. Ani o tym, ani o ortografii.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, ja tez slyszalem o takich przypadkach, m.in. gosc schlany wlecial w grupke 5 mlokosow i kazdego znokautowal. Zeby nie bylo, mlokosy wygladaly jakby od komputera nie odchodzily i mieli zanik miesni. I co, kozak, bo rozjebal 5 gosci? Obudz sie.Dużo razy słyszałem jak kolesie nawet nic nie trenujący (tylko wysportowani i w miare "obici") wygrywali z np. 3 przeciwnikami
Napisano Ponad rok temu
A tak na powarznie, jeśli koleś jest naprawde dobrym zawodnikiem to uważam że ma bardzo duże szanse wygrać.
Jeśli tak uważasz, to może zacznij myśleć.wiem co muwie
Nie masz pojęcia. Ani o tym, ani o ortografii.
Jeśli ten koleś będzie ćwiczył gong-fu to szans żeczywiście nie ma
Ciekawe, ja tez slyszalem o takich przypadkach, m.in. gosc schlany wlecial w grupke 5 mlokosow i kazdego znokautowal. Zeby nie bylo, mlokosy wygladaly jakby od komputera nie odchodzily i mieli zanik miesni. I co, kozak, bo rozjebal 5 gosci? Obudz sie.
A czy ja mówię że kozak? I nie zakładaliśmy że ta piątka ma być jakoś super sprawna. Poza tym sam potwierdziles ze cos takiego się zdazylo i to po pijaku.
Napisano Ponad rok temu
Idź porozprawiać z innymi ignorantami.
Poza tym sam potwierdziles ze cos takiego się zdazylo i to po pijaku.
Nie rozumiesz delikatnej różnicy po między "kiedyś się zdarzyło", a "jest na to bardzo duża szansa"?
Do szkoły, a nie forum zaśmiecać!
No, wiedziałem że będzie taki odzew
To po co pisałeś głupoty?
Napisano Ponad rok temu
Do szkoły, a nie forum zaśmiecać!
Spokój koty ! - Nie drapać się !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co to jest za dźwignia