Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obóz z Christianem Tissier w Wegimont

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Obóz z Christianem Tissier w Wegimont

oj Szczep Szczep, Ty już całkiem zdurniał na stare lata... :) :wink: :) piwo francuskie tfuj, toż to zakała browarnictwa. Wino i ofszem ale piwo? :roll: :roll: :roll: W tym Kanadowie to całkiem się we łbach poprzewracało. :) :) :)

Niezwykle sie usmialem. Jak twoja znajomosc aikido jest zblizona do znajomosci piwa, to ja przepraszam ale wymiekam.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No cóż, Szczep - ludzie w twoim wieku powoli wymierają :P :wink:

Faktycznie to prawda, czasami sie zapominam :oops: :(

Teraz to poleciałeś po bandzie. Prawdziwe piwo, to było w tej puszce ze zbliżeniem. A prawdziwa wódka też została przeze mnie zauważona. Trudno Polaka nie poznać, przypomiała mi się "Seksmisja" - (...)nasi tu byli(...) :)

Pozdrawiam

Troche mam mieszane uczucia co do (...)nasi tu byli(...) - przewaznie wrazenia sa tragiczne....
Co do piwa, to zwyczajnie twoje podniebienie nie jest wystarczajaco wysublimowane, przykro mi z tego powodu, ze nie mozesz docenic delicji piwnych skautow. :P
  • 0

budo_urbeck
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 72 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Belgia wręcz słynie z doskonałych piw. Leffe to najbardziej znane ale jest też mnóstwo małych regionalnych browarów, które oparły się wielkim koncernom i produkują doskonałe piwo. Osobiście polecam piwa ważone w klasztorach trapistów (to taka odmiana naszych cystersów). Piwa belgijskie znacznie różnią się od tego co mamy u nas. Przeważnie mają kolor mocnej herbaty i są dość mocne (do 15 vol). Pewnie dlatego w barach są podawane z reguły w szklaneczkach 0,25l. Każdy browar ma swój własny wzór szklanki i picie piwa ze szklanki innej niż oryginalna to dla prawdziwego belgijskiego piwosza istna profanacja. I jak rzecze stare przysłowie pszczół: Tyskie ponad wszystkie ale drugie jest belgijskie.
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To prawda ze smakuje inaczej w zlej szklance, do dzisiaj zalujemy z Majka, zesmy nie przywiezli odpowiednich szklanek do piwa... :(
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To prawda ze smakuje inaczej w zlej szklance, do dzisiaj zalujemy z Majka, zesmy nie przywiezli odpowiednich szklanek do piwa... :(

A w Rosji chłopaki, jak wieść gminna niesie, korzystają do piwa z beczkowozów ze słoiczków typu twist, że o musztardówach (version clasic) nie wspomnę. I myślisz, ze im gorzej smakuje :wink: :?: :idea:
A i tak mistrzostwo świata widziałem nad osiedlowym stawikiem, miejscem spotkań szlachetnej kompaniji weteranów i wiarusów obozu Bachusa, która półliterka rozprowadzła kulturalnie w skorupce po jajku ( 2 naczynia z jednego) coby chamówy z gwinta nie walić i aby sprawiedliwości i prawu stało sie zadość :) :) :) No po prostu Wersal połaczony z inowacyjnym podejściem do zaganienia i zagrychy razem wziętych :P
Ł (do dziś pelen respeku i wielkiego szacunku dla masterów) 8)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024