Mistrzostwa Świata Quebec 2007 - pierwsze wyniki
Napisano Ponad rok temu
"Pierwsze medale!
W przedpołudniowej części zawodów polscy zawodnicy mają na swoim koncie pięć medali. Na dobry początek Jarek Suska zdobył po raz trzeci tytuł Mistrza Świata w konkurencji układów w kategorii IV-VI dan. Marzannie Palik w I danach , Ilonie Działa w II danach, Małgosi Rogaczewskiej w IV-VI danach i juniorowi Kamilowi Raczyńskiemu w konkurencji II dan udało się zdobyć brązowe krążki. "
Kamil to mój kolega klubowy z WSKT!
Gratulacje pozostałym, zwłaszcza Jarkowi Susce! To jego drugi tytuł w tej konkurencji (4Dan)!
Napisano Ponad rok temu
Ale poza tym to żałosne co się wydarzyło na początku:
"Przed północą dotarliśmy do hotelu Plaza. W tym momencie zmęczeni, ale byliśmy jeszcze w dobrych nastrojach. To co wydarzyło się później bardzo wyraźnie te nastroje pogorszyło. Niestety cała procedura rejestracyjna, związana z płatnościami, wydawaniem upominków i kart identyfikacyjnych oraz kwaterowania była tak, delikatnie mówiąc, fatalnie skonstruowana, że klucze do pokojów otrzymaliśmy dopiero przed godziną 4 nad ranem" cyt. Lewart Lubartów
Tragedia kadra przyjeżdża i musi spać na podłodze do 4 rano .. bo organizatorzy chcieli widzieć paszporty i certyfikaty. Poziom okręgówki a nie mistrzostw.
Napisano Ponad rok temu
Ale niestety poziom organizacyjny na zawodach za granicą zawsze odbiegał od standardów w Polsce. Sam byłem nawet tego światkiem.
Choć prawdą jest że za granicą chociaż sędziewie są sędziami nie z przypadku (pracują bez przerw, nie piją kawki, nie robią 15 minutowych przerw, co dobija rozgrzewającyc się zawodników zwłaszcza z cięższych wag, które często startują najpóźniej) a nie jak u nas - z chlubnym wyjątkiem na Pucharze B w Sycowie - z 30minutowym opóźnieniem.
Chociaż trenerzy mówili (mam ich dwóch w klubie) że na pewno będą wałować Polaków i Europejczyków z zasady - bić najlepszych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gratulujemy i pozdrawiamy.Koleżanka Ewelina Masiuk, sympatyczna zawodniczka z Wrocławskiej Akademii Taekwon-do, została najlepszą zawodniczką Mistrzostw Świata w kategorii juniorek, gratulujemy Ewelinie i Andrzejowi Undro trenerowi klubowemu Eweliny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie masz rację. Organizacja do bani i tyle.
Chociaż trenerzy mówili (mam ich dwóch w klubie) że na pewno będą wałować Polaków i Europejczyków z zasady - bić najlepszych.
No biedni Polacy. Zawsze są pokrzywdzeni. Może po prostu są gorsi od innych. Nie przyszło Ci to do głowy?
Napisano Ponad rok temu
No biedni Polacy. Zawsze są pokrzywdzeni. Może po prostu są gorsi od innych. Nie przyszło Ci to do głowy?
Tadeuszu, a mógłbyś pochwalić się swoim stażem (trenerskim, zawodniczym lub chociażby "kibicowskim") w zawodach TKD ITF.
Czy też piszesz sobie bez znajomości tematu?
Napisano Ponad rok temu
Kolego ty chyba delikatnie mówiąc nie masz pojęcia.. Polacy nie maja sobie równych w ITF ie co zresztą znów potwierdzili ... Więc nie pisz bzdur..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolego ty chyba delikatnie mówiąc nie masz pojęcia.. Polacy nie maja sobie równych w ITF ie co zresztą znów potwierdzili ... Więc nie pisz bzdur..
A tak się składa kolego, że mam pojęcie. Jak pokazały te mistrzostwa, byli od Polaków i równi i lepsi. I nie zachłystuj się sukcesami sportowymi polskiej reprezentacji mówiąc, że Polacy nie mają sobie równych.
Ciekawe jak im poszło z Koreańczykami?
Napisano Ponad rok temu
Chociaż trenerzy mówili (mam ich dwóch w klubie) .
Z jakiego miasta Ty jesteś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzamin w WTF, pytanie.
- Ponad rok temu
-
Pytanie odnośnie ruchu w układzie (ITF)
- Ponad rok temu
-
Multimedialna szkoleniówka taekkyon za darmo!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Quebec 2007
- Ponad rok temu
-
ręka :/
- Ponad rok temu
-
Centralne Zgrupowanie w Nowej Rudzie
- Ponad rok temu
-
Egzamin na stopnie mistrzowskie TKD ITF - 24.6.2007