Pytanie odnośnie ruchu w układzie (ITF)
Napisano Ponad rok temu
Do-San - gdy robimy bakat palmok nopunde hechyo makgi to najpierw lewa ręka wchodzi w środek czy cały czas prawa? Następnie robimy apcha busigi prawą noga itd. i znowu bakat palmok nopunde hechyo makgi to wiem, że jest ręka prawa w środku i apcha busigi lewą nogą. Podsumowując chodzi mi o to czy robiąc bakat palmok nopunde hechyo makgi najpierw jest lewa ręka w środku czy cały czas może być prawa?
I jeszcze jedno. Czy ma ktoś pełne definicje wszystkich pozycji w tkd itf?
Z góry bardzo dziękuje.
Napisano Ponad rok temu
Witam! Mam pewne wątpliwości odnośnie pewnego ruchu w układzie. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Do-San - gdy robimy bakat palmok nopunde hechyo makgi to najpierw lewa ręka wchodzi w środek czy cały czas prawa?
jeśli pytasz o to, czy przy krzyzu (wyjściu) prawa ręka jest bliżej ciała - to tak.
natomiast jeśli pytasz o coś innego to nie rozumiem pytania niestety.
I jeszcze jedno. Czy ma ktoś pełne definicje wszystkich pozycji w tkd itf?
chodzi Ci o nazwy czy opisy pozycji ?
Napisano Ponad rok temu
Jak potrzebujesz do do-sana krok po kroku to w Rzeszowskim klubie jest opisane
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A co do pozycji to myślę że słownik Pana Brzozowskiego powinien ci wystarczyć a jeśli nie to musisz sięgnąć po encyklopedie ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za stronkę. ;] Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]I jeszcze jedno. Czy ma ktoś pełne definicje wszystkich pozycji w tkd itf?
do wyboru do koloru
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Twierdzi też że są ważniejsze kwestie techniczne w blokach i układach żeby przejmować się takimi szczegółami, ale jedzie do prawdopodobnie do Belgii na seminarium międzynarodowe i obiecał mi że tam się spyta, jeżeli mi na tym zależy.
Jak będę wiedział to napiszę, ale dopiero po wakacjach.
Napisano Ponad rok temu
Twierdzi również że widział jak Bos poprawiał na seminarium w Lublinie jakiegoś rosjanina który w choong-moo tylną rękę ułożył do przodu i wyraźnie kazał mu zamienić je miejscami. Ponieważ gadałem z nim przez telefon tylko tyle mi powiedział.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisałem, co się dowiedziałem. Niech każdy ma swój rozum i robi jak się mu podoba. Mimo wszystko będę się podpierał tym, co mówi mi mój instruktor. Jeżeli jest wszystko jedno, to jak będę robił tak jak on radzi nie będę mimo wszystko popełniał błędu.
Pozdro dla wszystkich ćwiczących TKD. Jak to się mówi czas pokaże, kto ma racje
I trzymać kciuki za Polaków na Mistrzostwach Świata!
Napisano Ponad rok temu
Mi jest naprawdę wszystko jedno jak będą robić to inni.
Napisałem, co się dowiedziałem. Niech każdy ma swój rozum i robi jak się mu podoba. Mimo wszystko będę się podpierał tym, co mówi mi mój instruktor. Jeżeli jest wszystko jedno, to jak będę robił tak jak on radzi nie będę mimo wszystko popełniał błędu.
Pozdro dla wszystkich ćwiczących TKD. Jak to się mówi czas pokaże, kto ma racje
I trzymać kciuki za Polaków na Mistrzostwach Świata!
Kolego i pewnie to ty masz racje jeśli ci tak powiedział instruktor.. Nie jestem instruktorem jedynie zerknąłem do szkolenia z Chojem i na podstawie moich rozważań napisałem ..
A ja z ciekawości spytam na zgrupowaniu w Rudzie trenera Jeduta
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Często to co przywozi z seminariów mój instruktor, weryfikuje później właśnie z Jerzym Jedutem. Ale mówił mi wczoraj że oto to się jeszcze nie pytał. Widocznie uznał to za mniej ważną sprawę.
Powodzenia na egzaminach klubowych, bo chyba w klubach zaczynają trwać!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tzn, że wtedy Koreańćzycy byli dobrzy i autorytatywni, skoro się na nich powołujesz?Co do bloku krzyżowego tam według niego również przednia ręka jest ręką zgodną z nogą przednią. Ma to nagrane jak w naszym klubie było semiarium z koreańczykiem z 7danem i ktoś z ćwiczących spytał się o to.
Bo z tego co widzę w Twoich postach, to nie masz o nich najlepszego zdania..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O jak znowu mi się zdarzy przeglądać forum dokładniej to nie omieszkam spełnić twojej prośby kolego. Skoro jednak cenisz Koreańczykow to zwracam honor i możemy uznać kwestię za nieważną i zaprzeszłą.:>Ja o Koreańczykach? Od strony technicznej? Nie przypominam sobie żebym coś takiego napisał. Jak możesz to mnie zacytuj, bo naprawdę zgłupiałem. Raczej jest w drugą stronę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Multimedialna szkoleniówka taekkyon za darmo!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Quebec 2007
- Ponad rok temu
-
ręka :/
- Ponad rok temu
-
Centralne Zgrupowanie w Nowej Rudzie
- Ponad rok temu
-
Egzamin na stopnie mistrzowskie TKD ITF - 24.6.2007