Mistrzostwa Polski Szkół Wyższych w Judo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak racja, mój błąd,pomarańczowy pas trzeba mieć
inna sprawa, że widocznie nikt tego nie przestrzega chociaż z drugiej strony kiedyś na jednych z zawodach judo śmieszne było dla mnie to jak jeden zawodnik wyszedł w białym pasie, sędzia mu powiedział, że w białym nie może walczyć to od pierwszej lepiej osoby pożyczył pas niebieski i wtedy oto mógł zostać dopuszczony do walki- dla mnie śmieszna sytuacja bo i ta kjuż wszyscy wiedzieli co pod tym "niebieskim" pasem się kryje
A co do MPSzW ktoś się orientuje jak jest z medalami wg typów uczelni?
Napisano Ponad rok temu
ja taką szybką konwersję widziałem:kiedyś na jednych z zawodach judo śmieszne było dla mnie to jak jeden zawodnik wyszedł w białym pasie, sędzia mu powiedział, że w białym nie może walczyć to od pierwszej lepiej osoby pożyczył pas niebieski i wtedy oto mógł zostać dopuszczony do walki- dla mnie śmieszna sytuacja bo i ta kjuż wszyscy wiedzieli co pod tym "niebieskim" pasem się kryje
również biały-niebieski
żółty-pomarańczowy
biały-zielony
i po co ta cała szopka?
Napisano Ponad rok temu
sport akademicki jest nie dla doktrynalnie stosowanych przepisów czy pilnujących ich działaczy.
jest dla studentów. dla ludzi, którzy chcą poznac judo, chcą startować, a nie zawsze mogli zacząć wcześniej. to nie są zawody oficjalnego kalendarza PZJudo z punktami do MP i tak dalej. sport akademicki ma inne cele i one są traktowane priorytetowo.
wyluzujcie.
Napisano Ponad rok temu
panowie
sport akademicki jest nie dla doktrynalnie stosowanych przepisów czy pilnujących ich działaczy.
jest dla studentów. dla ludzi, którzy chcą poznac judo, chcą startować, a nie zawsze mogli zacząć wcześniej. to nie są zawody oficjalnego kalendarza PZJudo z punktami do MP i tak dalej. sport akademicki ma inne cele i one są traktowane priorytetowo.
wyluzujcie.
to prawda, i ja wcale nie mam pretensji bo jak dla mnie nie powinno byc w ogóle jakis ograniczeń w stopniach kyu,
ale swoją drogą akurat na tych MPSzW nie było że tak powiem laików w judo, prawie same czarne i brązowe pasy, umiejętności oczywiście też na tym poziomie :wink:
no ale zgadzam się z Tobą Jodan
Napisano Ponad rok temu
no to kto chciał wystartować z niskim stopniem, to szacunek no i sobie pofruwał 8)ale swoją drogą akurat na tych MPSzW nie było że tak powiem laików w judo, prawie same czarne i brązowe pasy, umiejętności oczywiście też na tym poziomie :wink:
no ale zgadzam się z Tobą Jodan
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
technika na cięższego przeciwnika
- Ponad rok temu
-
ME w Belgradzie
- Ponad rok temu