Mistrzostwa Polski Szkół Wyższych w Judo
Napisano Ponad rok temu
Miejsce: CSiR UW, ul. Banacha 2a, Warszawa
Organizator: KU AZS Uniwersytetu Warszawskiego
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mistrzostwa na 4 matach, początek walk o 9:30
Napisano Ponad rok temu
Po prawdzie to sam się zgłosiłem, coby wesprzeć swoją sekcję trochę. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybiera się ktoś? Ja będę jako pracownik fizyczny. Będę pomagał w zapinaniu wszystkiego na ostatni guzik w niedzielę rano, a potem w składaniu mat i sprzątaniu po zawodach. Tak to jest, jak się jest na najniższym szczeblu sekcji (judo WFowe).
Po prawdzie to sam się zgłosiłem, coby wesprzeć swoją sekcję trochę. 8)
a z Dworca Centralnego to jak dojechać na tą halę? tak najlepiej 8)
Napisano Ponad rok temu
Tramwajem. Opcji jest wiele.a z Dworca Centralnego to jak dojechać na tą halę? tak najlepiej 8)
Możesz wsiąść w 22 i dojechać do Placu Zawiszy, a potem w 1, 7 lub 35 i dojechać na pętlę. Numer 7 z resztą jeździ spod Centralnego, więc jak chcesz bezpośrednio, to czekasz na 7 właśnie.
Możesz też podjechać 22 do Placu Zawiszy, a potem wsiąść w 9, 15 lub 25, ale w tych przypadkach należy wysiąść na Bitwy Warszawskiej 1920 i podejść kawałek. Numer 25 jeździ bezpośrednio spod Centralnego, jeśli wolisz taką opcję.
Mapki: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (lewy środek) i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (prawy dolny róg). Interesujące nas miejsce wypada na ich styku. Proponuję prześledzić trasę od Centralnego do pętli tramwajowej i szpitala - obiekt znajduje się po przeciwnej stronie ulicy Banacha.
Prawda, że prosto? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozpoczęcie około 9:30, a wstęp raczej darmowyShabu a powiedz jak jest z wejściem jako kibic, jakieś bilety czy coś takiego to jest i o której się walki zaczynają?
Napisano Ponad rok temu
Ano. Planowane rozpoczęcie walk o 9:30, o żadnym płaceniu za kibicowanie nie słyszałem.rozpoczęcie około 9:30, a wstęp raczej darmowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walki eliminacjyne raz
Walki eliminacyjne dwa
Walki eliminacyjne trzy
Walki eliminacyjne cztery
Kto tu komu co robi?
Trener Sławomir Pacholak (AZS Uniwersytet Warszawski)
Trener Józef Niedomagała (AZS Politechnika Warszawska)
Odpocznijmy sobie chwilkę
Prawie jak kata
Puszczanie bączków
Za włosy nage
Tyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możemy liczyć na te 2 filmiki? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie, bo przecież trzymała za kołnierz, a kępka włosów się przypadkiem zaplątała. Bardzom ciekaw, jak mi się udało taki moment uchwycić. :twisted:Fajne zdjęcia Shabu, a te Za włosy nage było jakoś ukarane?
Nie, nie mam ich już nawet. Jeden był niekompletny (trzy minuty z czterech) a w drugim sędzia zasłaniał większość walki. Byłem zbyt zaaferowany samymi walkami, żeby się wystarczająco skupić na filmowaniu. :?Możemy liczyć na te 2 filmiki? :wink:
Napisano Ponad rok temu
a swoją drogą w każdej kategorii nei było 3-4 zawodników, którzy by powalczyli o medal
Napisano Ponad rok temu
Walka o brązowy medal do 60 kg:
Napisano Ponad rok temu
Hehe, jestem na tym filmie.Walka finałowa do 73 kg Tomek Kręcielewski-Jakub Kurkiewicz
Tą miałem nagraną bez ostatniej mniej więcej minuty. Zawodnik z czarnym pasem ma na imię Marcin i jest z AZS UW. Nazwiska nie pamiętam. Jego przeciwnik jest z Politechniki Warszawskiej (w tle słychać podpowiedzi trenerów Niedomagały i Pacholaka) i radził sobie zaskakująco dobrze, zważywszy na pomarańczowy pas.Walka o brązowy medal do 60 kg:
Napisano Ponad rok temu
Tą miałem nagraną bez ostatniej mniej więcej minuty. Zawodnik z czarnym pasem ma na imię Marcin i jest z AZS UW. Nazwiska nie pamiętam. Jego przeciwnik jest z Politechniki Warszawskiej (w tle słychać podpowiedzi trenerów Niedomagały i Pacholaka) i radził sobie zaskakująco dobrze, zważywszy na pomarańczowy pas.
To znaczy on miał pas żółty, ale nie jestem pewny ale założył go sobie "dla jaj" co nic nie ma wspólnego ze sportowym zachowaniem i jak dla mnie to bez sensu, że został dopuszczony do walki w zółtym pasie jak w regulaminie jest wyraźnie zaznaczone że trzeba posiadać minimum III kyu czyli pas zielony.
A ten sam zawodnik był chyba 3 na eliminacjach...
Napisano Ponad rok temu
Żółty pas zlał mi się z czerwoną taśmą i wyszedł pomarańczowy. W to, jaki stopień ma rzeczywiście i w ewentualność machlojek nie wnikam specjalnie, nie sądzę jednak, aby u Niedomagały coś takiego przeszło.To znaczy on miał pas żółty, ale nie jestem pewny ale założył go sobie "dla jaj" co nic nie ma wspólnego ze sportowym zachowaniem i jak dla mnie to bez sensu, że został dopuszczony do walki w zółtym pasie jak w regulaminie jest wyraźnie zaznaczone że trzeba posiadać minimum III kyu czyli pas zielony.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
technika na cięższego przeciwnika
- Ponad rok temu
-
ME w Belgradzie
- Ponad rok temu
-
judo w Poznaniu
- Ponad rok temu