Ludziska, do dzieła, bo taka szansa się nie powtórzy! Jak aikido i kenjutsu (jeśli ktoś mi da fukuroshinai albo chociaż bokken) w BUDOJO, to ja się piszę, chociażem nieco niepraktykujący. Dalej, dalej!Jeżeli uda wam się uzgodnić datę i listę uczestników to budojo zaprasza, szczegóły można dogadać mailowo. Cały czerwiec i lipiec pracujemy.
Warunek - całość przygotowań koordynuje demokratycznie wybrany vortalowiec.
W programie aikido, kenjutsu, może nawet kyudo lub ewent. mini turniej sumo .
Spotkajmy się, co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, Redakcja stanęła na wysokości. Kto za? I raczej w lipcu może, bo sierpień pracujący dla dobra IV RP :wink:Jeżeli uda wam się uzgodnić datę i listę uczestników to budojo zaprasza, szczegóły można dogadać mailowo. Cały czerwiec i lipiec pracujemy.
Napisano Ponad rok temu
super. więc do dzieła z organizacją. jak h-k zajrzy tu w poniedziałek, podejmiemy decyzję, kto się zajmie ogólną koordynacją spotkania. może akurat ten, od którego wyszła propozycja spotkania (to tylko taka sugestia, nie wpycham nikomu nadzoru nad organizacją spotkania na siłę - ale pomóc mogę).Jeżeli uda wam się uzgodnić datę i listę uczestników to budojo zaprasza, szczegóły można dogadać mailowo. Cały czerwiec i lipiec pracujemy.
lipiec też mi pasuje, bardziej pierwsza połowa, bo od 15 będę najprawdopodobniej na obozie.I raczej w lipcu może, bo sierpień pracujący dla dobra IV RP :wink:
coś czuję, że teraz się zacznie z terminami. mam nadzieję, że uda się chociaż w przybliżeniu ustalić termin, który będzie odpowiadał, jeśli nie wszystkim to chociaż większości. Warszawiakom i tak łatwiej wskoczyć w autobus czy tramwaj i przyjechać na trening albo spotkanie. z innych miejsc w Polsce to cała wyprawa.
Napisano Ponad rok temu
...W programie aikido, kenjutsu, może nawet kyudo lub ewent. mini turniej sumo .[/color][/b]
Ja jestem za Żarami! :wink: Podobno tamtejszy instruktor ma spore doświadczenie w organizowaniu imprez integracyjnych!? :wink: Świadczą o tym staże, które organizuje... Naprzykład ostatni, na którym zajęcia prowadzili instruktorzy aikido z PFA, Oyama karate itd. A on sam jest z PSA. Można powiedzieć, że już pewne bariery są przełamane :wink: W programie proponuję: aikido, karate,judo i mini turniej MMa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jestem za! To kto z jakiego stylu jest o tyle ważne żeby można się było czegoś nauczyć.Jeśli ma coś do pokazania, niech pokazuje, skorzystamy wszyscy. Ewentualne różnice zdań rozwiążemy przy " wściekłych psach " :wink:
Andrzej O
Napisano Ponad rok temu
...Jeżeli uda wam się uzgodnić datę i listę uczestników to budojo zaprasza, szczegóły można dogadać mailowo. Cały czerwiec i lipiec pracujemy.
Warunek - całość przygotowań koordynuje demokratycznie wybrany vortalowiec.
W programie aikido, kenjutsu, może nawet kyudo lub ewent. mini turniej sumo .[/color][/b]
A tak serio, to może udałoby się zrobić duży integracyjny staż aikido, który poprowadzą instruktorzy ze wszystkich organizacji. Może byłby to zaczątek Konfederacji Polskiego Aikido :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie zaglądam, uff… ledwo się dopchałem do kompa (do naszej wichury Internet dowozi bibliobus w każdy poniedziałek, a w soboty przyjeżdża objazdowe nieme kino :wink: )super. więc do dzieła z organizacją. jak h-k zajrzy tu w poniedziałek(...)
Do rzeczy.
Inicjatywa Redakcji godna pochwały i ja jestem jak najbardziej za.
Uważam, że nie ma potrzeby powoływania jakiegoś specjalnego komitetu organizacyjnego z premierem na czele. Najważniejsze to ustalić dogodny dla większości termin i już. Myślę, że nie ma co odwlekać tematu do lipca/sierpnia tylko zorganizować się możliwie jak najszybciej maj/czerwiec. No, chyba, że czekalibyśmy na któregoś z Forumowiczów, przebywających na emigracji. Choć przecież zawsze można się spotkać po raz drugi :wink:
Pytanie, czy można by było przenocować w gościnnym Budojo? Jeżeli byłaby potrzebna wcześniejsza rejestracja chętnych, to pod jaki adres należy wysyłać aplikacje? :-)
Będąc na wystawie mieczy zauważyłem nieopodal jakiś hiper, więc z zaopatrzeniem w kiełbasę i oranżadę nie byłoby problemu. :-)
Rozumiem, że treningi Aikido i Kenjutsu poprowadziłby sensei Pomianowski i fajnie. A może ktoś jeszcze…?
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Ja bym chetnie poprowadzil, ale po pierwsze jestem za cienki, a po drugie... jestem za cienki... 8) 8) 8)Rozumiem, że treningi Aikido i Kenjutsu poprowadziłby sensei Pomianowski i fajnie. A może ktoś jeszcze…?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie, że tak, np. Jon Snow, MarilynM, Pmasz, Panzer.No fajnie by było jakby poza Aikikai, treningi poprowadziliby reprezentanci innych szkół, oczywiście zarówno z bronią jak i bez. :wink:
Proponowałbym też nie robić z tego spotkania jakiegoś wielkiego halo, żeby ewentualni prowadzący nie czuli się skrępowani prowadzeniem „międzystylowego stażu”. Byłoby fajnie, gdyby była to okazja do poznania się, poćwiczenia i pogadania. Z moich skromnych doświadczeń wynika, że takie imprezy przynoszą zwykle więcej dobrego niż złego :-)
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
nie zostawiajcie mnie samej...
Napisano Ponad rok temu
A praktycznie zależy od czasu, miejsca...
Napisano Ponad rok temu
Miejsce: DOJO BUDOJO, Warszawa [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Teoretycznie bardzo chętnie, pomysł jest świetny :-)
Termin: do uzgodnienia, ostatni łikęd majowy (25/26.05) lub któryś z łikędów późniejszych (no, może z wyłączeniem tego po Bożym Ciele czyli 08/09.06).
Pozdrówka, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
chętnie Cię poznam.Teoretycznie bardzo chętnie, pomysł jest świetny :-)
mnie pasuje, zwłaszcza, że w tym czasie prawdopodobnie będę w Wawie na dłuższym wyjeździe służbowym.Termin: do uzgodnienia, ostatni łikęd majowy (25/26.05) lub któryś z łikędów późniejszych (no, może z wyłączeniem tego po Bożym Ciele czyli 08/09.06).
Napisano Ponad rok temu
A ja, dla odmiany, forumowiczki :wink:
dla odmiany?? A feee Wodzu nie wiedziałem, że Ty tak tylko czasami wolisz kobitki :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Stowarzyszenie Aikido MATSUNAI ( na tyle świerze że nie mamy jeszcze stronki - ale powstałe na bazie Sekcji Aikido Szczecinek której stronka jest jeszcze dostępna) ma siedzibę w Bornem Sulinowie. Miejscowość być może nie jest bardzo znana, chociaż kilka stażyków tam sie juz odbyło, między innymi z Leman Sensei, Hoffman Sensei, Wiśniewski Sensei, Borowski Sensei, Górski Sensei, Koperek Sensei, Sowiński Sensei......and jeszcze kilku sensejów Patrząc na ten przekrój mogę każdego zapewnić że nie mamy fobi na punkcie " moje kung-fu jest lepsiejsze", cieszymy się każdym spotkaniem na macie.
W lato niektórzy z nich prowadzą tytaj swoje obozy, baza do treningu jest świetna, do całej reszty okołotreningowej i zapitkowo-wypoczynkowej również. Załączam kilka linków dla orientacji i prosze o opinie what do you think about one ?
Pozdrówka
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wszystko to fajne Marcinie, ale może pierwsze koty wyrzucimy za płoty w Wawie? Bo i na forum Warsiawiaków najwięcej i takim, jak ja z prowincji bliżej.Ponieważ pomysł takiego spotkania jest moim zdaniem świetny, mam propozycję.....(...)what do you think about one ?
Wprawdzie moja propozycja Stowarzyszonka nie przeszła, ale piweczko możemy razem podjąć, co?
Pozdrawiam, h-k
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Letnia szkoła Aikido z Andy Sato 6 dan oraz E.Germanov 5 dan
- Ponad rok temu
-
VI Letnia Szkoła Aikido Złotów 2007 - P. Norbelly (6 dan)
- Ponad rok temu
-
Co powiecie o, albo ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie
- Ponad rok temu
-
A co napiszecie o panu Wiśniewskim?
- Ponad rok temu
-
Miejsce atemi we współczesnym Aikido
- Ponad rok temu
-
D. Brunner Sensei we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
A co napiszecie o panu Borowskim ???
- Ponad rok temu
-
Staż z Jackiem Wysockim w Lublinie 18-19 maj 2007.
- Ponad rok temu
-
Philippe Orban w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Staz z Etienne Leman - GDYNIA 2007
- Ponad rok temu