najlepszy grappler ever
Napisano Ponad rok temu
Marcelo Garcia.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Fedor też młodziutki.
Napisano Ponad rok temu
Marcelo ma szanse na stanie się najlepszym współczesnym grapplerem, owszem, ale to jeszcze za jakiś czas i najpewniej po występach vale tudo/MMA, jeśli takowe nastąpią (inaczej nie przeskoczy Kimury, Helio, Ricksona czy Fedora).Aż się dziwię że nikt jeszcze nie wymienił mojego idola
Marcelo Garcia.
A co ma bycie czyimś fanem do jego bycia najlepszym? Postarajcie się, panowie, o odrobinę obiektywizmu jednak, nawet kiedy cały temat to ot, taka sobie zabawa.kyra gracie - big fan
Napisano Ponad rok temu
za [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zdecydowanie Milon
Napisano Ponad rok temu
Szkoda, że już nie wlaczy Rwał spaśluchów po 150kg z parteru i rzucał ich na łeb przez suples.
To najlepszy grappler jakiego ziemia wydała.
Poprzetrącał by tych wszytkich brazylijczyków i innych współczesnych Super Bojjów w piździec.
Napisano Ponad rok temu
Fedor przyjmuje suples na łeb bez mrugnięcia okiem, po czym kończy walkę w parterze (patrz walka z Randlemanem). A do tego bije po mordzie, czego Karelin by - myślę - nie zdzierżył. Też go mam na swojej liście, ale nie w najlepszej piątce, bo ta sprawdzała się niezależnie od stylu i zasad. Zanim było coś takiego, jak trening przekrojowy.Poprzetrącał by tych wszytkich brazylijczyków i innych współczesnych Super Bojjów w piździec.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale najlepszy w czym? Jakie są kryteria? W zapasach wygrałby Karelin, w judo Kimura, w jiu-jitsu Rickson, i tak dalej. Twierdzenie, kto by komu głowę urwał jest bez sensu, a jedyny sensowny sposób porównywania to poprzez pryzmat całokształtu działalności, czyli zarówno dokonań, jak i czasów, w których się dokonały. Tak się natomiast składa, że Kimura, Maeda, Helio czy Rickson dokonywali swoich wyczynów nie patrząc na to, z kim walczą i na jakiej arenie. Czy byli tzw. fighterami? Można się kłócić, ale ja uważam, że nie.Shabu ale to miał być najlepszy grappler a nie po prostu fighter.
Napisano Ponad rok temu
Mistrzu, a gdzie ty tam widzisz suples? Specjalnością Karelina był odwrotny pas za tułów. Suplesy możesz sobie pooglądać [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].Zdecydowanie Aleksander Karelin.
Szkoda, że już nie wlaczy Rwał spaśluchów po 150kg z parteru i rzucał ich na łeb przez suples.
To najlepszy grappler jakiego ziemia wydała.
Poprzetrącał by tych wszytkich brazylijczyków i innych współczesnych Super Bojjów w piździec.
Napisano Ponad rok temu
Pozatym najlepszym grapplerem byl Songo bo kiedys jak walczyl z Szatanem Serduszko przeciwko Vegecie to skutecznie goscia trzymal przez kilka odcinkow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
!. Karelin
2. Rickson
3. Kimura
BTW. czy ktos może podać pełne wymiary Karelina mam na myśli wzrost i wage.
Napisano Ponad rok temu
A do tego bije po mordzie, czego Karelin by - myślę - nie zdzierżył. .
No powiem Ci że jeśli by sie spotkali w Pride to stawiał bym na Karelina.
Po pierwsze:
Karelin jest nadludzko śilny i dużo cięższy niż Emelianenko
Po drugie: To też rusek i na pewno zniósł by od Fedora strzały na psyk zanim by go dorwał Zwłaszcza, że Fiodor jakiegoś urywjącego głowy Tyson-owego uderzenia nie ma - a nie wiadomo też jak bije Karelin.
Po trzecie: Karelin jest cały czas na Koksie tyle że na naturalnym.
Bo "choruje ?" na Gigantyzm czyli na naturalną nadprodukcje hormonu wzrostu.
Po czwarte: - co najważniejsze Karelin to nie człowiek [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Orientalne style
- Ponad rok temu
-
turek radzi sobie w kazdej syt!:P
- Ponad rok temu
-
Systemy prawnie zabronione.
- Ponad rok temu
-
Miesnie karku?
- Ponad rok temu
-
Łączenie sztuk walki...
- Ponad rok temu
-
Czy ktos ma "National geographic-fight Science"?
- Ponad rok temu
-
ciezarki na kostkach
- Ponad rok temu
-
Worek w mieszkaniu?
- Ponad rok temu
-
Sprzęt do sportów walki
- Ponad rok temu
-
Nie, tylko nie od początku... "człowiek a nie styl"