technika na cięższego przeciwnika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W koncu po to jest technika wlasnie...
Napisano Ponad rok temu
A tak wogóle każdą techniką rzucisz cięższego jeżeli jest wykonana dobrze wychylenie wejście rzut :)Ale te dwa jak napisałem poprostu są idealne na takich byczków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a złota metoda to nie samemu?? Czemu mam nie używać jakiejś techniki jeżeli wiem że jest skuteczna to co mam sie męczyć ogoshi ?A moim zdaniem zalezy w jakim wymiarze jest roznica, bo np jezeli ktos wazy 100 i 120, to cos innego niz 60 i 80, nie ma zlotej metody na rzucenie ciezszego a nawet gdyby byla to i tak lepiej dojsc do wszystkiego samemu poniewaz daje to wieksza satysfakcje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I przy dynamicznym wykonaniu techniki, wszystko wchodzi.
Nie mowie, ze nie jest trudniej, bo jest, ale przeciez mamy sie rozwijac...
Napisano Ponad rok temu
Ja waze 75, a najczesciej cwicze z waga 90-100...
I przy dynamicznym wykonaniu techniki, wszystko wchodzi.
Nie mowie, ze nie jest trudniej, bo jest, ale przeciez mamy sie rozwijac...
pytanie - wczodzi na treningu, przy ćwiczeniu techniki, czy wchodzi podczas walki?
pzdr
k
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyzyjcie sie!!
Nie moja wina, sieroty, ze mimo ze cwiczycie judo nie potraficie techniki wykonac.
No bo TECHNIKA ma chyba sens tylko wtedy, jak walczymy z kims kto ma wzgledem parametrow fizycznych przewage.
Napisano Ponad rok temu
Jasne...
Wyzyjcie sie!!
Nie moja wina, sieroty, ze mimo ze cwiczycie judo nie potraficie techniki wykonac.
No bo TECHNIKA ma chyba sens tylko wtedy, jak walczymy z kims kto ma wzgledem parametrow fizycznych przewage.
Po pierwsze primo, to się Genesius nie unoś. Zapytałem z czystej ciekawości, bez podtekstów. Wiedzieć chciałem. :wink:
Po drugie primo - moim zdaniem wysnuty wniosek, ze technika ma sens TYLKO, kiedy walczymy z cięższym przeciwnikiem jest chyba błedna.
Wynika z niej, ze co - jak przeciwnik w wadze równy lub nie daj boże lżejszy, to odstawiamy judo na bok i załatwiamy go przewaga siły (lub godności osobistej :wink: )?
(No chyba, ze czegoś nie skumałem...)
pzdr
k.
Napisano Ponad rok temu
Sek w tym, ze gdy uke nie ma przewagi fizycznej, to sprawa jest duzo latwiejsza i nie trzeba techniki wykonac idealnie, zeby udal sie rzut.
To na sali...
Na ulicy mniejsi raczej nie podchodza... :wink:
Napisano Ponad rok temu
...ciach..
Na ulicy mniejsi raczej nie podchodza... :wink:
podchodzą, podchodzą.... a kawaleria czeka w pobliskiej bramie ;-)
pzdr
k
Napisano Ponad rok temu
podchodzą, podchodzą.... a kawaleria czeka w pobliskiej bramie ;-)
Wtedy zostaje tylko jeden rzut...rzut przepotezny. Tylko mistrzowie sa w stanie ten rzut wykonac...
To rzut do ucieczki... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i powiedzmy, że przetaczasz mając odrazu dosiad. Czy wedle zasad sportowych utrzymywanie tej pozycji jest jako trzymanie(jest liczenie) czy trzeba unieruchomić rękę przeciwnika czy coś w tym stylu?... siadasz z jednoczesnym ściągnięciem przeciwnika do gardy
Napisano Ponad rok temu
a choćby nawet, to przejście z dosiadu do trzymania z bocznej - prosta sprawa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ME w Belgradzie
- Ponad rok temu
-
judo w Poznaniu
- Ponad rok temu
-